Запуталась, здесь заполнять свои данные?
Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Запуталась, здесь заполнять свои данные?
Востаннє редагував Левобережная: 08.01.2020 о 13:07
НФДЛ, военный сбор и ещё один ЕСВ?Набула чинності постанова Нацбанку, яка містить пряму заборону на витрачання коштів з бізнес-рахунків ФОПів на особисті, не пов'язані з бізнесом, потреби.
Постанову Нацбанк опублікував на офіційному сайті 2 січня.
До постанови про порядок відкриття та закриття банківських рахунків доданий абзац про заборону на здійснення витрат з рахунку ФОПів на власні потреби.
"За поточними рахунками в національній валюті фізичних осіб-підприємців/фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, здійснюються всі види розрахунково-касових операцій відповідно до умов договору та законодавства України, крім операцій, пов’язаних із власними потребами", - йдеться у постанові.
Також уточнюється, що після сплати податків, зборів та інших платежів ФОПи можуть перерахувати кошти з підприємницьких рахунків на особисті рахунки. І вже з особистого рахунку можна використовувати гроші на власні потреби.
Нагадаємо:
Ця норма вже обговорювалася в серпні 2019 року. Тоді в Нацбанку заявили, що вона носить "технічний уточнюючий характер" і фактично не містить змін для ФОП.
"Чинні вимоги Інструкції вже і так передбачають, що фізична особа, яка здійснює підприємницьку/незалежну професійну діяльність має відкрити у банку окремі рахунки - для здійснення підприємницької діяльності та для власних потреб. Тож і сьогодні фізична особа-підприємець може витрачати кошти з підприємницького рахунку лише для здійснення підприємницької діяльності", - заявляли у Нацбанку.![]()
Восстановление информации с HDD/RAID/Flash...
Datex Lab
гы. прочитал тут новость...
https://www.epravda.com.ua/news/2020/01/8/655590/
Ну, з "власними потребами" понятно, но меня взволновало другое
Это как это?Ці особи після сплати податків, зборів та інших платежів,
передбачених законом, мають право перерахувати кошти з таких рахунків на
власні поточні рахунки, відкриті для власних потреб.”.
Я собсно всегда делал так - получаю безнал, к примеру 2-го января, кидаю СРАЗУ его себе на кредитку а кредикой уже расплачиваюсь в магазинах (допустим третьего января все потратил). Налоги естессно плачу, но уже в первых числах нового квартала разумеется, (т.е. скажем пятого апреля) с других поступлений. И не с этой карты а с той же кредитки обычно, или вообще кредитки соседа (какая кому разница?)![]()
Но теперь получается это можно делать только ПОСЛЕ уплаты налогов? Причем платиться они должны ТОЛЬКО с этого моего безнального счета?
Я лично так понял поправки. Скажите мне что я ошибаюсь и на самом деле все норм и можно делать как раньше?![]()
Наступит день и я скажу все, что я думаю по этому поводу. (С)
Нет. Налоги уплачиваются как обычно, по срокам.
Фраза "після сплати податкив" присутвует только в консультациях ЗIР. Ее неграмотно копипастят.
БУХсопровождение: юрлица, физлица, нотариусы. Регистрация/Ликвидация ВЫТЯГИ
Сдам отчеты за Вас!
Юра, вопрос не поняла, извини![]()
Сдам отчеты за Вас!
Что такое ЗIР?![]()
https://bank.gov.ua/legislation/Resolution_27122019_162
это разве не официальный закон?
Сдам отчеты за Вас!
То сарказм. Пока
Я ж существую в двух ипостасях - ФЛП и ФЛ. Получил доход как ФЛП - заплатил гос-ву всё, что причитается, а теперь, чтоб использовать эти деньги как ФЛ, нужно выплатить их себе
А для ФЛ я налоговый агент, поэтому должен заплатить за него НДФЛ при выплате (и шо там ещё?) и отразить себя в 1ДФ.
Ничего не пропустил?![]()
Datex Lab
я тя прошу, напиши еще раз большими буквами шутка))))
Сдам отчеты за Вас!
А, понял, спс.
Но у меня не консультации, у меня по ссылке "Постанова правління НБУ". Размещенная на сайте https://bank.gov.ua/ с припиской "Офіційно опубліковано 02.01.2020".
Цитата именно с этого документа.
Так срок для уплаты налога на средства полученные мною 2-го января - до 20-го мая. Т.е. налог можно платить 10 мая.
А тратить деньги с безнального счета когда можно? Всмысле перевести их на карту "для власних потреб".
В этом мой вопрос а не в том когда налог платить.
PS я третья группа еслишо.
Просто на разных системах налогообложения разные ставки и выплаты подоходного налога при выплате дохода физлицу.
При едином налоге выплачивая самому себе доход, путем перевода с предпринимательского счета на личный-ставка равна 0%
Вот и вся казуистика
Джиджитализация
![]()
Datex Lab
Прошу помощи. При подписании Звіта по ЕН выходит "Помилка перевірки підпису: Не має права підпису Документ [F0103306]. Можливо відсутній договір
. Договор у меня от сентября 2019года. В декабре 2019 года менял ЭЦП по привату. Думал, что надо подать новую "заяву про приєднання до договоору про визнанання електр.документов", но пришел отказ с формулировкой Інформація - діюча Заява присутня: від 13.01.2019 № 1 то есть вроде старой заяве еще не вішел срок..
Шо делать?
Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
![]() |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
![]() |
Bookmarks