Гы. Пришли "ольгинские рускомыслящие" модераторы и выпилили "патриота". )
| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Гы. Пришли "ольгинские рускомыслящие" модераторы и выпилили "патриота". )
Почему-то меня это не удивляет.![]()
Пане Dni.pro. Ваша промова дуже виразна та емоційна, та дозволю собі зазначити, що в нас, на Україні, та ще й у славетному місті на річці Дніпро кажуть трохи по іншому:
замість спотворенного "....читати потуги..." було б доцільніше написати- "...читати даремні намагання Ольгівців....", а замість "приплели" - "звели в одну купу". Так буде більш співуче. Вам би не завадило ознайомитись з тематичною гілкою пана Гонти на цьому форумі.
Стосовно так званого "СУРЖИКУ", який не є українською мовою на Ваш погляд. Якщо пан провокатор схоче ознайомитись з чістісенькою Українською мовою, то мабудь відповідь він може отримати з власноручних листів Богдана Хмельницького. Я маю надію, що у Вас язика відсохне, якщо Ви і мову гетьмана України Хмельницького, якою він звертався у своїх універсалах до народу називатимете не Українською, а російским суржиком.
Так от, нешановний, суржик то і є справжнісінька Українська мова, яка вийшла з катівні Польші й ще не потрапила до катівні Росії. І наші мешканці сел говорять не на СПОТВОРЕННІЙ, а НА ДІЙСНО УКРАЇНСКІЙ МОВІ.
Так що дзуськи тобі!![]()
То вже б було занадто нудно. Та й я не взірець мови. Мій знайомий від партії "Свобода" володіє нею значно краще. Хоч ми і не згодні один з одним, але цей його здобуток не можна не відзначити.
Що до словників, то вони весь час переписуються. І ,наприклад, такого слова як "бременці" Ви там навряд чи знайдете. А у Гупалівці то звичне слово.
До того ж я роблю багато помилок. На усіх мовах. Соромно....але таки є.![]()
Востаннє редагував Strannik-57: 05.02.2016 о 15:54
в чому засирання, вибачаюсь?
на мій погляд повідомлення з цитати не виходить за межі теми.
дякую.
То Ваша правда.
Моя бабуся по мамi ( бабуся Явдоха), що жила в селi в Днiпропетровський областi казала так:
- Принеси менi ВАГАНИ. Я зберу насіння та ввечері занесемо до комори
А от жiнчина бабуся по мамi (баба Поля) жила всього через 100 км вiд неї, але вже в Полтавськiй обл.
Вона казала так :
- Пiди до клунi, там НОЧВИ лежать,то притягни їх до хати.
I у мене не було нiяких до них питань.
Тим бiльш я не мав щодних сумнівів щодо мови на якїй вони до мене зверталися.
"вагани" в моєму житті траплялись на хуторі неподалік від Прохоровки, зараз російської.
там мої дідусі-бабусі жили.
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks