Скажу для початку, що Істина є квінтесенцією космічних констант. Іншими словами - якщо за початок Всесвіту брати Великий Вибух, то Істиною є ті передумови, які спричинили теперішній стан речей. Ця точка зору в-принципі моя, хоча я так само можу спокійно віддати її авторство усім фізикам, що досліджували космогонічні питання.
На сучасному етапі мова йде про ноосферу, як первинний задум усієї космогонії, мету, заради якої усе, власне кажучи, й розпочалось. "Сфера Розуму", той гармонійний устрій Всесвіту, який людина може "згадати", оскільки Всесвітня пам'ять зберігає усю інформацію. Однак - доти, поки люди не об'єднають своє розумове зусилля, "згадати" їм нічого не вдасться.
Таким чином ноократія - це влада розуму, що відображає стан об'єднаного мислення усіх людей світу. За великим рахунком суб'єктом ноократичного процесу є вже не особистості, а народи світу, самовизначені нації, що подолали внутрішні протиріччя й знайшли втілення своїх національних інтересів у еволюційних завданнях (чи потребах) людства. Є ще деяка конкретика з цього приводу, навіть деякі тертя: чи треба створювати Світовий Уряд (особисто я цього не поділяю), чи має просто виникнути планетарна конфедерація, у якій правом втручання у внутрішні справи держав будуть наділені ті держави, які самі дозволяють втручатись у свої внутрішні справи (що мені більше подобається). Втім - ймовірніше за усе, так чи інакше виникне якийсь "суверенний центр планетарного мислення", який на рівних співпрацюватиме з усіма державами світу, що визнають його екстериторіальний суверенітет (державність без території).
Конкретика сьогоднішнього дня - подолання внутрішніх національних протиріч й теоретична підготовка до глобального етапу. Це й увійде до проекту оновленої програми партії.
Таким чином й виникло поняття "Служіння Істині". Погодьтесь: чим більше пояснюєш, що таке істина - тим далі від неї знаходишся. Чим більше книжок читаєш - тим більше порядку у голові (правда це не усіх книг сосується), але й тим більше безладу у кімнаті (що, правда, також стосується не усіх читачів). Таким чином запропоновано наступне визначення: "Служіння Істині є поширенням інформації, відповідність дійсності якої може бути доведеною наявними засобами". Теоретично - людина, яка служить Істині, не повинна зустрічати протидії у своїх діях з боку решти людей. Практично мабуть це виглядатиме як "відсутність протидії, здолати яку не вдається".
Для початку мабуть досить.

Bookmarks