Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 2 з 3 ПершаПерша 123 ОстанняОстання
Всього знайдено 54, показано з 21 по 40.

Тема: Що таке Істина й чи можна їй служити?

Почетный форумчанин
    Патріотизм року 2007, 2008
    Звідки Ви
    Дніпрокам'янськ
    Дописів
    8 962

Типово

Цитата Допис від Сюр Переглянути допис
    Чудно все это видеть как основу идеологии новой партии, а вот для новой секты - в самый раз. Но, как говорится, одно другому не мешает.

Идея первоначала, или разумного плана, так и осталась до сегодняшего дня религиозной утопией. И когда Тейляр де Шарден пытался подвести под нее научное основание, то оценивал свои догадки как гипотезу, которая может быть отброшена.

Распространение информации о первичном плане, оценка действительности на соответствие истине... Где-то это уже было... И не однократно.
    Усе це ми самі неодноразово обговорювали. Про помилки попередників, які потім виявляються правильними рішеннями, й про свої успіхи, які через якийсь час виявляються поразками.

Критерій істинності шляху я назвав вище - відсутність перепон, які б ми не змогли подолати. Правда дехто каже, що немає нездоланних перешкод для розуму - але щоб не затримуватись надовго, краще повернутись назад и спробувати інший шлях. А здатність визнати й виправити свої помилки завжди відрізняла науковців від шарлатанів.

До речі - будь-якому політику можна поставити пряме запитання про успішність його політичних теорій - у чому воно виражається? У його владі, популярності чи може ще чомусь. Я можу сказати про нашу організацію лише одне - ми ще робимо більше помилок, ніж якихось правильних, системних рухів. Можливо ми просто несвоєчасно пропонуємо якісь речі - можливо ми взагалі живемо ілюзіями. Однак одне завжди буде з нами й з кожною людиною: дуже великий ризик вчинити так, як хочеться (звично, зручно), а не так як треба. Навіть думки можуть бути зручними - а треба думати про те, що дійсно важливо зараз. У цьому - вся політика. Набридла метушня - хочеться осмисленості.

Дописів
    496

Типово

Цитата Допис від Володимирович Переглянути допис
    Дослідження відчуттів й емоцій є предметом науки, що зветься психологією. Можна критично ставитись до багатьох її положень, але навряд можна відкинути її повністю.

Впливати на психіку таки навчились - тільки насілдки цього впливу зазвичай непередбачувані, практично нікому ще не вдалось отримати властивості психіки з завчасно передбаченими параметрами.
    Ну почему же, "зомби" есть везде. В Японии, например, человек превращается в компьютер. В России - в поглотитель спиртного в практически неограниченных количествах (если не считать ограничителем смерть от спиртного). И последствия иногда можно предугадать, видя, как родители воспитывают своих отпрысков.

Дописів
    496

Типово

Скажу для початку, що Істина є квінтесенцією космічних констант. Іншими словами - якщо за початок Всесвіту брати Великий Вибух, то Істиною є ті передумови, які спричинили теперішній стан речей. Ця точка зору в-принципі моя, хоча я так само можу спокійно віддати її авторство усім фізикам, що досліджували космогонічні питання.

На сучасному етапі мова йде про ноосферу, як первинний задум усієї космогонії, мету, заради якої усе, власне кажучи, й розпочалось. "Сфера Розуму", той гармонійний устрій Всесвіту, який людина може "згадати", оскільки Всесвітня пам'ять зберігає усю інформацію. Однак - доти, поки люди не об'єднають своє розумове зусилля, "згадати" їм нічого не вдасться.

Таким чином ноократія - це влада розуму, що відображає стан об'єднаного мислення усіх людей світу. За великим рахунком суб'єктом ноократичного процесу є вже не особистості, а народи світу, самовизначені нації, що подолали внутрішні протиріччя й знайшли втілення своїх національних інтересів у еволюційних завданнях (чи потребах) людства. Є ще деяка конкретика з цього приводу, навіть деякі тертя: чи треба створювати Світовий Уряд (особисто я цього не поділяю), чи має просто виникнути планетарна конфедерація, у якій правом втручання у внутрішні справи держав будуть наділені ті держави, які самі дозволяють втручатись у свої внутрішні справи (що мені більше подобається). Втім - ймовірніше за усе, так чи інакше виникне якийсь "суверенний центр планетарного мислення", який на рівних співпрацюватиме з усіма державами світу, що визнають його екстериторіальний суверенітет (державність без території).

Конкретика сьогоднішнього дня - подолання внутрішніх національних протиріч й теоретична підготовка до глобального етапу. Це й увійде до проекту оновленої програми партії.

Таким чином й виникло поняття "Служіння Істині". Погодьтесь: чим більше пояснюєш, що таке істина - тим далі від неї знаходишся. Чим більше книжок читаєш - тим більше порядку у голові (правда це не усіх книг сосується), але й тим більше безладу у кімнаті (що, правда, також стосується не усіх читачів). Таким чином запропоновано наступне визначення: "Служіння Істині є поширенням інформації, відповідність дійсності якої може бути доведеною наявними засобами". Теоретично - людина, яка служить Істині, не повинна зустрічати протидії у своїх діях з боку решти людей. Практично мабуть це виглядатиме як "відсутність протидії, здолати яку не вдається".

Для початку мабуть досить.
    Если все строится на разуме и объединении разумов, то вы, батенька, - масон. Осознающий этот факт или нет - неважно.

Дописів
    496

Типово

Цитата Допис від Сюр Переглянути допис
    Вы чересчур самокритичны. Некоторые люди прежде готовы вывалять в грязи то, что они потом съедят, но от этого они не становятся свиньями.
    Что за привычка все путать? Учение не мое, а ваше.

Дописів
    496

Типово

[QUOTE=Володимирович;15454701

Відчиняється безліч питань - як стати на істинний шлях. Чи може людина одуматись сама, чи лише вищим втручанням вона може змінити свої думки та вчинки?[/QUOTE]

Об Иисусе Христе слышали? Если человек может одуматься сам и изменить свои поступки и мысли, зачем пришел на землю и умер жуткой смертью Сын Божий?

Дописів
    496

Типово

Цитата Допис від Palomnik Переглянути допис
    А что, в баптизме у Вас не так? Многие сторят свою духовную жизнь на эмоциональном "обращении", которое они пережили, когда вышли помолиться в собрании на призыв к покаянию.
    Господь Бог сотворил нас ЦЕЛЫМИ. То есть Он не отменял ни разума, ни чувств. Но разум идет впереди, иначе "дай серцю волю, так заведе у неволю" (укр.мудрость). Я не могу отвечать за всех, кто как покаялся и кто как следует за Господом. Дай Боже со своими духовными делами правильно разбираться. Многие ошибаются и заблуждаются? Один вопрос меня должен волновать: "не я ли, Господи?".
    Насчет ноосферы и ноократии - это носится в воздухе давно. Масоны ради того и образовались. "Власть должна принадлежать самым разумным, самым сильным и самым богатым. А чтобы подчинить этой власти рабочее быдло, нужна единая религия". Читайте послания Фессалоникийцам. Не буду давать сноски специально: а вдруг действительно захотите почитать?! Тогда нужен контекст.

Дописів
    502

Типово

Цитата Допис від Famar Переглянути допис
    Что за привычка все путать? Учение не мое, а ваше.
    Вот и не путайте. Я писал о вашем учении, которое унижает жрущего человека.

Почетный форумчанин
    Звідки Ви
    Дніпрокам'янськ
    Дописів
    8 962

Типово

Об Иисусе Христе слышали? Если человек может одуматься сам и изменить свои поступки и мысли, зачем пришел на землю и умер жуткой смертью Сын Божий?
    Мабуть чув - якщо Ви не про розіп'ятого на хресті Осіріса, чи якогось іншого розіп'ятого на хресті бога-пророка.

Власне кажучи - Сонце щорічно з 22 по 24 грудня знаходиться у зузір'ї Хреста, коли день залишається найкоротшим.

А 24 грудня (на третій день) народжується (за іншими даними - воскресає) після жуткої смерті. 25 грудня день стає довшим.

Й хоча я вважаю, що Ісус Христос як особистість жив й проповідував. І ймовірніше за усе він знав, що таке йога. Й багато чого корисного зробив й сказав.

І його приклад має значення хоча б з тієї точки зору, що він показав горизонти можливостей, які доступні звичайній людині, якщо вона працює над собою.

Але чи може людина одуматись сама, чи вона має від народження зберегти зв'язок з духовним світом, чи якась подія цей зв'язок поновлює, чи сам духовний світ знаходить заблудшу вівцю - питання відкрите й насправді - словами тут важко усе пояснити. Коли тібетського монаха запитують "Що таке Дао?" - він каже "Це..." й лише хитає жезлом.

А у класичній теорії гравітації існує поняття "сингулярність" - місця, недоступного для розуміння з позицій прямого простору-часу. Так й напрошується аналогія з душею й Богом - та ж сама сингулярність, вплив є - а виміряти не вдається. Щоправда квантова фізика довела, що взагалі ніяких сингулярностей не існує, а просто є невизначеність Всесвіту для спостерігача, який своїми спостереженнями змінює його.

Й нарешті теорія "інформаційного поля" цілком припускає, що інформація поширюється у Всесвіті миттєво (швидше світла) й відтак - кожна людина справді може отримати істинне знання за допомогою молитви, медитації або камлання. Якщо дуже довго й послідовно тренуватиметься й системно пізнаватиме світ та себе - зможе інших людей "зомбіювати". Щоправда з врахуванням етичного фільтру - чиб більше людина пізнає себе, тим краще вона знає, що можна й чого не можна робити.

Для одних масон, для інших - сектант. Для інших - дивак. Так й живу)) Й навіть погоджусь - достатньо легко передбачити, в якому напрямку розвиватимусь.

Щоправда інколи втручаючись у політичне болото - таки змушую його невдоволено булькати. До меліорації ще далеченько))

Дописів
    496

Типово

Власне кажучи - Сонце щорічно з 22 по 24 грудня знаходиться у зузір'ї Хреста, коли день залишається найкоротшим.

А 24 грудня (на третій день) народжується (за іншими даними - воскресає) після жуткої смерті. 25 грудня день стає довшим.

Й хоча я вважаю, що Ісус Христос як особистість жив й проповідував. І ймовірніше за усе він знав, що таке йога. Й багато чого корисного зробив й сказав.

І його приклад має значення хоча б з тієї точки зору, що він показав горизонти можливостей, які доступні звичайній людині, якщо вона працює над собою.

Але чи може людина одуматись сама, чи вона має від народження зберегти зв'язок з духовним світом, чи якась подія цей зв'язок поновлює, чи сам духовний світ знаходить заблудшу вівцю - питання відкрите й насправді - словами тут важко усе пояснити. Коли тібетського монаха запитують "Що таке Дао?" - він каже "Це..." й лише хитає жезлом.

А у класичній теорії гравітації існує поняття "сингулярність" - місця, недоступного для розуміння з позицій прямого простору-часу. Так й напрошується аналогія з душею й Богом - та ж сама сингулярність, вплив є - а виміряти не вдається. Щоправда квантова фізика довела, що взагалі ніяких сингулярностей не існує, а просто є невизначеність Всесвіту для спостерігача, який своїми спостереженнями змінює його.

Й нарешті теорія "інформаційного поля" цілком припускає, що інформація поширюється у Всесвіті миттєво (швидше світла) й відтак - кожна людина справді може отримати істинне знання за допомогою молитви, медитації або камлання. Якщо дуже довго й послідовно тренуватиметься й системно пізнаватиме світ та себе - зможе інших людей "зомбіювати". Щоправда з врахуванням етичного фільтру - чиб більше людина пізнає себе, тим краще вона знає, що можна й чого не можна робити.
    Для чего вы привязываете Христа к солнцу? Это язычество чистой воды. Творец независим от Своего творения, и от звезды под названием Солнце - тоже. Никто не может назвать точной даты рождения Иисуса в человеческом теле, это для Вечности ничего не значит. Если рассуждать логически, люди приходят к мнению, что скорее всего это произошло в конце сентября-начале октября (ряд фактов и рассуждений). Так что дата 24-25 декабря - произвольная. Просто так установлена дата празднования.
    Христос - не только Богочеловек, Он - Слово, ставшее плотью (Евангелие от Иоанна 1 глава). Он - Сам Творец вселенной (Послание Колоссянам 1 гл.). Христос показал человеку, кем он может быть, если будет любить Создателя и слушаться Его. Как дети бывают послушные и непослушные, любящие и ненавистные, так и взрослые. Для Бога мы дети только в том случае, если признаем Его своим Небесным Отцом. Христос сказал: "Без Меня не можете делать ничего" - поэтому я не принимаю вашу версию, будто человек может своими стараниями достичь Богоподобного состояния.
    Измерять Творца Его же творением нет никакого смысла. Все физические законы созданы Им же, все биологические системы оживотворены Им же, все видимое и невидимое создано и хранится Им же. Он - Вседержитель. Поэтому "до сего места дойдешь и не перейдешь".
    Молитвы и медитации, тем более камлания, это совершенно разного поля ягоды. Нельзя их путать и даже ставить в один ряд. Молитва - общение с Небесным Отцом, общение любящих сердец. Совсем не обязательно это просьбы, это могут быть просто "воздыхания неизреченные". Общение любящих друг друга личностей.
    Насчет масонства, значит, я не напрасно упомянула? Есть такое направление в ваших мыслях. Сатана сейчас активен, наверное, как никогда раньше. Но у каждого человека есть выбор. Совсем не обязательно лезть сатане в пасть.

Почетный форумчанин
    Звідки Ви
    Дніпрокам'янськ
    Дописів
    8 962

Типово

Масони - це сатаністи? Ну тоді б назвали мене сатаністом - навіщо так було закручувати.

Й не я прив'язав Христа до Сонця, а ті, хто встановили Різдво Христове на перший подовшений день після зимового сонцестояння.

Що стосується цього:

Измерять Творца Его же творением нет никакого смысла. Все физические законы созданы Им же, все биологические системы оживотворены Им же, все видимое и невидимое создано и хранится Им же. Он - Вседержитель. Поэтому "до сего места дойдешь и не перейдешь".
    Відповідь - так, світ не обмежений чотирма вимірами, цілком ймовірно, що вимірів набагато більше. Людям інколи навіть час як вимір розглядати важко, не те щоб усвідомити якісь викривлені вісі координат за межами простору-часу.

Відтак - класичне запитання "про здатність Бога створити камінь, який він сам не зможе підняти", відноситься суворо до такого роду вимірів. "Шосте відчуття", про яке я казав вище, може допомогти людині увірувати - тільки віра її стане знанням. Й у цьому позитиву більше, ніж негативу.

Ну й найскладніша річ - це розуміння того, що й у Бога ймовірніше за усе не було кращого вибору, ніж створити Всесвіт саме таким. Будь-який аріхтектор має якісь вихідні умови - були такі первинні умови також й у Творця. Тому - не треба ускладнювати прості речі. Не таке вже диво - Всесвіт. Особливо - зважаючи на те, що й у нас особливо ніякого вибору немає: або скоритись обставинам, або ж спробувати самим створювати обставини - для цього можна вивчати закони природи, а можна й молитись. У будь-якому випадку обставини матимуть значення.

Тільки от що мені здається точно неприйнятним - це торг за місце в раю. Виходить так, що людина повинна слухатись Бога, аби не потрапити до пекла. Й більше того - за гарну поведінку людина може сподіватись на місце в раю. Дуже схоже на пристосуванство.

На місці Бога я б брав до раю лише тих, хто не боявся його ослухатись, наперед знаючи, що Бог є.

Може тому, що Богу немає про що поговорити з тими, хто заглядає йому до рота й тремтить перед його величчю.

Ну а той хто добровільно йде у пащу до Сатани, знаючи що це не жарт - кидає найсерйозніший виклик й добру, й злу. Бути такою людиною - найпрекрасніша доля, як на мене. Увірувати до рівня знання, ствердитись у власному виборі - й вже не відступатись від нього навіть на порозі пекла. Навіть у останню свою мить служити Істині, як самому собі.

Казати правду й не сподіватись на помилування - ось вона, перемога духу. Тут є про що подумати.

Дописів
    496

Типово

Ну й найскладніша річ - це розуміння того, що й у Бога ймовірніше за усе не було кращого вибору, ніж створити Всесвіт саме таким. Будь-який аріхтектор має якісь вихідні умови - були такі первинні умови також й у Творця. Тому - не треба ускладнювати прості речі. Не таке вже диво - Всесвіт. Особливо - зважаючи на те, що й у нас особливо ніякого вибору немає: або скоритись обставинам, або ж спробувати самим створювати обставини - для цього можна вивчати закони природи, а можна й молитись. У будь-якому випадку обставини матимуть значення.

Тільки от що мені здається точно неприйнятним - це торг за місце в раю. Виходить так, що людина повинна слухатись Бога, аби не потрапити до пекла. Й більше того - за гарну поведінку людина може сподіватись на місце в раю. Дуже схоже на пристосуванство.

На місці Бога я б брав до раю лише тих, хто не боявся його ослухатись, наперед знаючи, що Бог є.

Може тому, що Богу немає про що поговорити з тими, хто заглядає йому до рота й тремтить перед його величчю.

Ну а той хто добровільно йде у пащу до Сатани, знаючи що це не жарт - кидає найсерйозніший виклик й добру, й злу. Бути такою людиною - найпрекрасніша доля, як на мене. Увірувати до рівня знання, ствердитись у власному виборі - й вже не відступатись від нього навіть на порозі пекла. Навіть у останню свою мить служити Істині, як самому собі.

Казати правду й не сподіватись на помилування - ось вона, перемога духу. Тут є про що подумати.
    Исходные условия Творца: "В начале было Слово, и Слово было у Бога, и Слово было Бог". Одного Божьего Слова достаточно для осуществления Его замысла. Ограничен ли Творец в Своих возможностях? Да, Он не может быть не Тем, Кем Он есть. Но люди извращают Его суть и клевещут в силу того, что приняли другого господина. Вы тоже. Или покориться, или... создайте новую вселенную. Одним своим словом. Иначе не хватит ни сил, ни средств. Другой вариант - молиться. Фальшивая молитва не дойдет до Творца - вот в чем проблема.
    И в рай, и в ад идут ТОЛЬКО добровольцы. Вы сами выбираете, к чему сердце лежит. Бог предлагает только выбор.
    Слава Богу, что вы не на месте Бога! Помилование вам ни к чему... Ваша воля. Но Бог надеется на прозрение вашего жестокого сердца. Потому и терпит вас до сих пор. "Не медлит Господь исполнением обетования, как некоторые почитают то медлением; но долготерпит нас, не желая, чтобы кто погиб, но чтобы все пришли к покаянию". Если вам это не по нраву - вы сами выбрали.
    В таком ключе больше не общаюсь. Бессмысленно.

Почетный форумчанин
    Звідки Ви
    Дніпрокам'янськ
    Дописів
    8 962

Типово

Зверніть увагу - я не запитую у Вас, чому Ви впевнені у правильності свого світогляду й не навішую на Вас якогось ярлика - думаю що Ви досягли якогось духовного рівня й маєте особисте знання, почерпнуте не з Біблії чи проповідей.

Вы сами выбираете, к чему сердце лежит. Бог предлагает только выбор.
    Я й кажу Вам - як людина може знати, чи правильний вибір робить, якщо усе знає лише Бог? Й звідки людина може знати - підробна її молитва чи непідробна?

Ви самі критикували мене за те, що я у своїй логіці звертаюсь до відчуттів - а врешті-решт запропонували обирати те, до чого лежить серце. А якщо мені розум говорить йти до Бога, а серцем я хочу до пекла? Пропонуєте мені не боятись свого вибору?

Дуже шкода, що Вашої віри вистачає лише на те, щоб відгородитись від зерна сумніву, яке я можу кинути у Вашу свідомість. А я колись не побоявся - й пройшовши сумнівним шляхом я зараз кажу Вам - мені не соромно визнавати свої помилки, тому що я наблизився до Істини - й вперше у житті мої відчуття не протирічать моїй логіці.

А займатись демагогією мені пропонували ще у ранній молодості, запрошуючи прийняти сан священника. Дивним чином це мене відштовхнуло від церкви, але наблизило до Бога, яким суть єсть слово "Я-Всесвіт". Не мертва матерія, не бесплотний дух, але простий у своїй величності задум, який людство згадає, пройшовши шляхом сумнівів та помилок.

Якщо нашу розмову закінчено - то можу лише побажати Вам усього найкращого. Будьте благословенні у вірі своїй.

Дописів
    496

Типово

Я й кажу Вам - як людина може знати, чи правильний вибір робить, якщо усе знає лише Бог? Й звідки людина може знати - підробна її молитва чи непідробна?

Ви самі критикували мене за те, що я у своїй логіці звертаюсь до відчуттів - а врешті-решт запропонували обирати те, до чого лежить серце. А якщо мені розум говорить йти до Бога, а серцем я хочу до пекла? Пропонуєте мені не боятись свого вибору?

Дуже шкода, що Вашої віри вистачає лише на те, щоб відгородитись від зерна сумніву, яке я можу кинути у Вашу свідомість. А я колись не побоявся - й пройшовши сумнівним шляхом я зараз кажу Вам - мені не соромно визнавати свої помилки, тому що я наблизився до Істини - й вперше у житті мої відчуття не протирічать моїй логіці.

А займатись демагогією мені пропонували ще у ранній молодості, запрошуючи прийняти сан священника. Дивним чином це мене відштовхнуло від церкви, але наблизило до Бога, яким суть єсть слово "Я-Всесвіт". Не мертва матерія, не бесплотний дух, але простий у своїй величності задум, який людство згадає, пройшовши шляхом сумнівів та помилок.
    Христос сказал: "Я есмь путь и истина и жизнь". Принимая Его, я принимаю Истину.
    Сердце - это не эмоции, не чувства, это целостная личность, самая суть. Не путайте! Если у вас разделение личности ум не в согласии с самой сутью личности - галоперидол.
    Я не ищу согласия со своей человеческой логикой, потому что я - только человек. Мне необходимо согласие с Источником жизни вечной. "Немудрое Божие премудрее человеков".

И самое главное ваше заблуждение - Бог не есть вселенная. Вселенная - всего лишь Его творение. Это идолопоклонство, то, что вы здесь проповедуете. Бог есть Дух, Бог есть Свет, Бог есть Любовь. Принять Ему плоть или не принять - это Его прерогатива.

Кто додумался предложить вам стать священником? Полный абсурд.

Дописів
    11 410

Типово

Володимирович, я во многом с Вами согласен. Это чтоб Вы не восприняли следующий мой вопрос "наездом".
    А чем украинская неократия отличается от русской? Ну мало ли, я просто спрашиваю
    Идет война слабоумия с мракобесием.
    Ты записался добровольцем?

Дописів
    11 410

Типово

Бог есть Дух, Бог есть Свет, Бог есть Любовь.
    получается, что Бог - есть вся вселенная ))

Почетный форумчанин
    Звідки Ви
    Дніпрокам'янськ
    Дописів
    8 962

Типово

Если у вас разделение личности ум не в согласии с самой сутью личности - галоперидол.
    Не так давно Ви казали про силу щирої молитви. Чомусь я переконаний, що вона може діяти сильніше за будь-які психотропні речовини.

И самое главное ваше заблуждение - Бог не есть вселенная. Вселенная - всего лишь Его творение.
    Власне я про це казав вище, може не так категорично:

Ну й найскладніша річ - це розуміння того, що й у Бога ймовірніше за усе не було кращого вибору, ніж створити Всесвіт саме таким. Будь-який аріхтектор має якісь вихідні умови - були такі первинні умови також й у Творця. Тому - не треба ускладнювати прості речі. Не таке вже диво - Всесвіт.

Кто додумался предложить вам стать священником? Полный абсурд.
    Ця людина тепер вже стала єпископом.

Почетный форумчанин
    Звідки Ви
    Дніпрокам'янськ
    Дописів
    8 962

Типово

Цитата Допис від Pawel Переглянути допис
    получается, что Бог - есть вся вселенная ))
    Бачите - Ви спромоглись копнути в-ширину. А я досі віддаю належне сингулярності на початку Всесвіту.

Володимирович, я во многом с Вами согласен. Это чтоб Вы не восприняли следующий мой вопрос "наездом".
    А чем украинская неократия отличается от русской? Ну мало ли, я просто спрашиваю
    Дозволю собі Вас виправити - не "нео" а "ноократія". Різниці ніякої не існує тому, що ноократія може бути лише загальнолюдською:

Таким чином ноократія - це влада розуму, що відображає стан об'єднаного мислення усіх людей світу. За великим рахунком суб'єктом ноократичного процесу є вже не особистості, а народи світу, самовизначені нації, що подолали внутрішні протиріччя й знайшли втілення своїх національних інтересів у еволюційних завданнях (чи потребах) людства.
    Іншими словами - у кожного народу свій шлях до ноократії, яка буде одна на усе людство. А деякі можливо й не дійдуть ніколи - долати внутрішні протиріччя важче, ніж здійснити самогубство.

Дописів
    11 410

Типово

Тогда ноократия не нова по своим идеям.
    Многие философы и психоаналитики выдвигали идеи ноократии.
    Но увы.
    Качества лидера и разума часто не совместимы ))
    Т.е. нет механизмов никаких, чтобы у власти был приоритет разума

Почетный форумчанин
    Звідки Ви
    Дніпрокам'янськ
    Дописів
    8 962

Типово

Но увы.
    Аби не розводити демагогію - погоджусь з уточненням "На даний момент недостатньо відомих широкому загалу механізмів, щоб при владі постійно був пріоритет розуму."

Але робота у цьому напрямку повинна вестись. Врешті-решт - якщо індивід може навчитись слухати свій розум, то й суспільство може зробити якісь кроки від стадного інстинкту до колективного розуму.

Інше питання - що ми вважаємо розумом. Для технократів розум - це засіб. Для ноократів розум - це мета. Чим більше люди знають - тим меншою є загроза неправильного вчинку з їхнього боку. Головне щоб психічне здоров'я не похитнулось від інформаційного перевантаження.

Й ще одне. Я чомусь переконаний, що неофіційні дослідження на означену тему йдуть повним ходом не у одній науковій установі світу. Можливо, що деякі секти - це ніщо інше, як випробування системи впливу на колективне мислення людей.

Дописів
    496

Типово

Но увы.
    Павел, я вам не враг. И Господь Бог вам не враг, ведь это Он подарил вам способность ясно мыслить. Ваши бы способности, да в мирных целях...
    Вы же много знаете, много читаете и сейчас. Вспоминайте историю. Масоны чем озабочены с самого их зарождения? Совершенно согласна с вами, что идеи ноократии носятся в воздухе столетиями.
    Качества лидера всегда определяются прежде всего тем, что это человек - со всеми вытекающими отсюда... Прежде всего человек смертен. И смерть наступает не всегда тогда, когда мы ждем. Причина смертной сути человека - непослушание Причине причин и Началу начал. Вирус, пусть будет вирус, если так яснее. Каким бы мощным ни был разум человека, он все равно поражен этим "вирусом": человеку СВОЙСТВЕННО ошибаться.
    Следовательно, для ноократии нужен не человек, а кто-то не смертный и не ошибающийся в выполнении задачи установления всемирного господства. "Кто же? Выдь и покажися, с нами честно подружися" (Пушкин).
    Вот что сказано в Библии: "Да не обольстит вас никто никак: ибо день тот не придет, доколе не придет прежде отступление и не откроется человек греха, сын погибели, противящийся и превозносящийся выше всего, называемого Богом или святынею, так что в храме Божием сядет он, как Бог, выдавая себя за Бога. ....Ибо тайна беззакония уже в действии, только не совершится до тех пор, пока не будет взят из среды удерживающий теперь, - и тогда откроется беззаконник, которого Господь Иисус убьет духом уст Своих и истребит явлением пришествия Своего, того, которого пришествие, по действию сатаны, будет со всякою силою и знамениями и чудесами ложными, и со всяким неправедным обольщением погибающих за то, что они не приняли любви истины для своего спасения".

Сторінка 2 з 3 ПершаПерша 123 ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті