| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Пардон, но народ хотел капитализЪму.
Что то как то рановато стало возмущаться "оними", хотящими жить в чистой природе с роботами, чипами, стойлами для масс и подобными вещами.
Равноправие, даже в смысле возможностей, даже декларируемое - закончилось.
Заработать смог - живи на сколько заработал.
Не смог - на мусорку.
Старпёры ностальгируют по социализму.
Похоже бизнесмены из Украины и Беларуси не могут поделить в Дубае бабло....по-честному. Импорт э\э из Беларуси упал в 13 раз.
"Импорт электроэнергии из Беларуси на 14 декабря планируется ровным графиком мощностью 60 МВт – на этот уровень он упал 12 декабря, хотя до этого все дни декабря электроэнергия из Беларуси поступала мощностью от 398 МВт до 900 МВт в зависимости от времени суток, свидетельствуют обновленные данные на сайте ENTSO-E.
Как написал в понедельник вечером глава энергокомитета Верховной Рады по вопросам энергетики и ЖКУ Андрей Герус, ООО "ТЭТ групп", осуществляющая импорт электроэнергии через дубайского посредника "Vector Energy", приостановила его." https://interfax.com.ua/news/economic/785735.html
Прикол еще в том, что Украина покупая у беларусов еще и экспортировала э\э. "При этом Герус отметил, что на 17:45 понедельника при импорте из Беларуси 60 МВт-ч, экспорт в Польшу составляет 140 МВт-ч, в Венгрию – 202 МВт-ч, в Румынию – 94 МВт-ч, в Словакию – 5 МВт-ч."
А может и здесь рука Москвы? Именно 12 декабря в Днепре поздно вечером по улице Калиновой были отключены от э\э на 40 минут более 100 многоэтажек. Теперь я знаю кто в этом виноват.....Лукашенко!!!!!))))))))
Востаннє редагував Душ: 14.12.2021 о 13:02
В Игноре: VitЁk, Alex_I, Антуриум . Из предвыборной программы Зеленского. "Одразу хочу запевнити — іду на один термін, щоб змінити систему заради майбутнього."
Цены на газ в Европе сегодня достигли отметки 1425 долларов за 1000 кубов.
Востаннє редагував Душ: 14.12.2021 о 12:41
В Игноре: VitЁk, Alex_I, Антуриум . Из предвыборной программы Зеленского. "Одразу хочу запевнити — іду на один термін, щоб змінити систему заради майбутнього."
Дмитро "Калинчук" Вовнянко
5 ч. ·
ЄВРОПА ВІДМОВИТЬСЯ ВІД ГАЗПРОМУ
Цікаву новину повідомили. За Bloomberg, Єврокомісія планує до 2049 р. відмовитися від імпорту газу ВЗАГАЛІ. Тобто 2049 р. мусить бути крайнім терміном розірвання довгостровоких контрактів на імпорт природного газу згідно програми переходу на зелену енергетику.
Все це - в умовах зростання цін на газ, коли вся російська преса волає що Європа от-от приповзе за газиком на колінах.
А тепер трошки історії. Нинішні проблеми Європи з газом почалися насправді не коли підстрибнули ціни на газ. А тоді коли Європа законтрактувала у Газпрому на 2021 р. газу у 1,5 рази менше ніж роком раніше.
Наразі, незважаючи на стрибок цін на блакитне паливо, Європа не просто не поступається Москві - не йде на поступки і не дає згоду на запуск "Північного потоку - 2". Європа навпаки говорить, що потрібні ще більші інвестиції в декарбонізацію економіки, тобто треба масово заміняти газ та вугілля іншими джерелами енергетики. На цьому тлі зростає видобуток газу у Норвегії - норвежців чомусь розірвання довгострокових контрактів не лякає. Навпаки, корвежці вже обігнали Газпром по поставках газу до Європи.
Й на біс, Єврокомісія заговорила про спільну закупівлю газу Європою і про створення стратегічних резервів палива. Що це означає?
Знаєте, ще коли ця історія тільки почалася, в мене виникла версія, що все це - масштабна операція по позбавленню економіки Європи від російського газу. Просто тому, що європейці збагнули - в Москві сидять закінчені неадеквати. Уряди європейських країїн штучно поставили європейські корпорації та фірми-оператори в умови, коли ідея закуповувати російський газ для них виглядає вже не надто привабливо і коли з'являється бажання затягнути паски зараз, аби позбутися проблеми неадеквата з трубою в перспективі.
Версія ця мені самому здалася настільки сміливою, що я її не оприлюднював. Але наразі я бачу все більше її підтверджень.
Очевидно, у 2049 р. Єврокомісія почне розривати довгострокові контракти не з Москвою, а з Катаром та Норвегією. Москва з гри буде виведена набагато раніше. Для Москви це буде... ну приблизно як було падіння цін на нафту для СССР у 80-х.
Повторюю, це поки що значною мірою припущення. І якщо так, істерики Москви цілком зрозумілі, для неї це "паследній і рєшительний". Фокус в тому, що якщо це не свідомі дії Європи а просто збіг обставин, то все іще веселіше - Москва сама штовхає Європу відмовлятися від її газу. Просто в силу типової московської неадекватності.
Яка версія вам ближче - обирайте самі.
«Якщо людина задоволена владою, вона або не в курсі, або в долі». (с)
За двадцать восемь лет либо падишах помрёт, либо ишак сдохнет
Что то песенки поменялись.
То газ кончится скоро, то он никому нужен не будет еще скорее.
Надобно бы уж определиться, чего раньше.
)))))))))))))))))))))
Газпром заявил 15 декабря о выполнении годовых обязательств по газовому транзиту через Украину. 40 млрд м3 уже качнули.
Перестали в прессе приводить данные о запасах угля на ТЭЦ и газа в хранилищах.... С чего бы это? Чего им скрывать? А цены на газ в Европе вчера доходили до отметки 1550 баксов. Не очень удачное время для закупки газа Нефтегазом у ....партнеров с Европы, впрочем и угля....тоже, но уже у ЮАР и США.
Востаннє редагував Душ: 16.12.2021 о 13:39
Регулярно публікують.
По газу, так як сховища централізовані, ви завжди самі можете подивитися оперативні дані на офіційному сайті.
Будь-яка імперія – це зло.
Залишаю за собою повне моральне право не відповідати на відверто тупі та провокаційні питання.
Спасибо. Это не совсем пресса...Это по газу. Запасы за полтора месяца просели
Оперативні дані взаємодії між ТОВ "Оператор ГТС України" та АТ "Укртрансгаз" за 15.12.2021
(млн. м3 при 20С)
Загальний обсяг Закачано Відібрано
ВСЬОГО: 15179.61 0.00 78.51
Забираем за сутки из хранилищ больше, чем добываем.
Надходження від газовидобувних підприємств України за 14.12.2021
Факт, тис. м3
Видобуток всього 54445
Может у вас есть данные и по запасам угля на ТЭС?
Востаннє редагував Душ: 16.12.2021 о 17:54
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks