Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 15 з 92 ПершаПерша ... 567891011121314151617181920212223242565 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 1840, показано з 281 по 300.

Тема: Велодорожки и современные концепции градостроительства

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    4 082

Типово

Щодо відмежування смуг ГТ чи протилежних напрямків руху на дорогах, де роздільна смуга складає всього 0,5...1 м в ширину:

Востаннє редагував buddy: 01.01.2013 о 19:37

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    4 082

Типово

Про "права автомобілістів"

"Добре жити не в тих країнах, де бідні мають автомобілі, а в тих, де багаті користуються громадським транспортом."
    Енріке Пеньялоса

Дуже часто, коли йде мова про транспортні проблеми у містах, доводиться чути про те, що машинам теж треба десь паркуватися, машинам теж треба десь їздити і таке інше. Чомусь вважається, що держава в особі муніципалітету повинна забезпечити автомобілістів доброю дорогою і зручною безкоштовною стоянкою. Але це не так.

"Кожному гарантується свобода пересування". Це 38 стаття нашої Конституції. Звичайно, її можна трактувати лише як відсутність обмежень на вільні пересування, але це неправильно. "Забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави" (стаття 3), тобто вона зобов'язана створити можливість реалізації прав. "Всі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах" (стаття 21); "не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками соціального походження, майнового стану чи іншими ознаками" (стаття 24). Тобто, держава повинна забезпечити всіх людей рівними можливостями реалізувати свою свободу пересування. Постає питання: як?

Очевидно, що держава не має коштів на те, щоб забезпечити кожного громадянина власним автомобілем і бензином на нього. Також очевидно, що держава має обмежені ресурси для створення автомобільної інфраструктури. І йдеться не стільки про гроші, як про простір. Відомий експерт з міського планування і питань транспорту Вукан Вучик, професор Пенсильванського університету, пише, що простір, необхідний для паркування автомобіля, на якому містянин їздить на роботу і додому, принаймні на 20% більший за площу, яку та ж людина займає в своєму офісі (інколи площа необхідної парковки перевищує площу офісного місця в 4 рази). Тобто, якщо не обмежувати автомобілізацію, кожен офіс має мати парковку, площа якої більша за площу самого офісу. Я вже мовчу про площу вулиць і доріг, необхідну для того, щоб змогли проїхати стільки машин.

Тому очевидно, що забезпечуючи конституційне право на свободу пересування, держава не може розвивати в першу чергу автомобільну інфраструктуру. Бо розвинути її в достатній кількості просто нереально. Основне, що має розвивати держава - це пішохідна інфраструктура і громадський транспорт. Згаданий професор Вучик пише, що поїздка автомобілем займає в 25 разів більше простору в часі, ніж така ж поїздка автобусом, і в 60 разів більше, ніж швидкісним транспортом на кшталт метра чи швидкісного трамвая. Громадський транспорт - це єдина можливість забезпечити всіх людей можливістю вільно пересуватися (якщо не брати до уваги ходіння пішки і користування велосипедом). Держава повинна першочергово розвивати саме його, щоб він міг ефективно функціонувати: бути сучасним, комфортним, зокрема їздити виділеними смугами, які є основним засобом надання йому пріоритету. І вже в міру того, як забезпечено базові можливості для всіх, влада може подбати про інфраструктуру для автомобілів. Може, а не повинна. І може вона це робити з використанням лише тих ресурсів (просторових чи грошових), які залишилися від забезпечення рівних можливостей для всіх; але не у збиток, не на шкоду їм.

Енріке Пеньялоса, який у 1998-2001 роках був мером Боготи, перетворив цю раніше неблагополучну столицю Колумбії в дружнє до людини місто, де персональна гідність поставлена вище за мобільність машин. Він риторично запитує: "Чому ви питаєте в мера, де паркувати своє авто? Це всього лиш ваша приватна власність; така ж, як і будь-що інше. В ж не запитуєте в мене, куди вам класти ваш одяг." В Україні чомусь вважається, що мерії повинні всіляко забезпечувати громадянам можливість безперешкодно використовувати приватні авта, часто за рахунок пішохідної інфраструктури чи громадського транспорту. Але це порушує конституційні права пішоходів і пасажирів, які не користуються машинами (часто через те, що не можуть собі цього дозволити). Автомобілі створюють корки, через які не функціонує громадський транспорт і сотні людей не можуть зреалізувати своє право на свободу пересування. Автомобілі паркуються на тротуарах, безпосередньо обмежуючи найбанальніше право - право пройти. Натомість Конституція стверджує, що "використання власності не може завдавати шкоди правам, свободам і гідності громадян, інтересам суспільства, погіршувати екологічну ситуацію" (стаття 41). Чи не про машини тут йдеться?

Автомобіль - це розкіш, а не засіб пересування. Влада порушує Конституцію, коли робить на нього ставку і створює для нього інфраструктуру за рахунок пішоходів чи громадського транспорту.

Дописів
    22 490

Типово

А как получился такой тезис, что велосипедисты разгрузят транспортные магистрали от пробок, и увеличат их пропускную способность. Неужели 18 человек в Спринтере занимают больше места на дороге, чем восемнадцать велосипедистов? Я не говорю о большом автобусе/ троллейбусе.

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    2 123

Типово

Цитата Допис від Водила Переглянути допис
    А как получился такой тезис, что велосипедисты разгрузят транспортные магистрали от пробок, и увеличат их пропускную способность. Неужели 18 человек в Спринтере занимают больше места на дороге, чем восемнадцать велосипедистов? Я не говорю о большом автобусе/ троллейбусе.
    Конечно, 18 велосипедистов занимают больше места, чем спринтер с 18-ю людьми. Тем более, если учесть, что в спринтер впихивается 25 -30 человек... Но они не жгут бензин, согласны?
    А ещё они занимают явно меньше места, чем 9 автомобилей, в которых в среднем по 2 человека.

Старайтесь мыслить экологически (Хм, а есть такое выражение? Ну, Вы поняли)
    Велик, как средство передвижения, реальная альтернатива метле!

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    4 082

Типово

Пропускна здатність 1 велодоріжки у 2 смуги по 1...1,5 м складає 8000 людей/год.

Пропускна здатність автобусної/тролейбусної лінії (за умови інтервалу 1,5...2 хвилини і великих автобусів на маршруті місткістю 70-100 людей кожен) - максимум 6000 людей/год. За умови виділеної смуги для автобусу/тролейбусу пропускна здатність може вирости до 9000...10000 людей/год, але при використанні виключно автобусів/тролейбусів-гармошок місткістю 150-180 людей.

Якщо автобусна лінія обслуговується повністю мікроавтобусами на 18 сидячих і ікс стоячих місць (в середньому загалом - 30 осіб), то пропускна здатність ніколи не перевищує 4000 людей/год. А за умови інтервалу менше 1,5 хвилин різко погіршується якість перевезення, знижується швидкість руху і безпека на дорозі.

Тому маршрутки в топку.

А в плані раціоналізації транспорту: ГТ = велосипед по співвідношенню ціна/швидкість/комфорт. Тому, за відсутності нормального ГТ, велосипед - дуже непогана альтернатива...

Дописів
    22 490

Типово

Экология штука тонкая. То озоновый слой , то коровы создающие парниковый эффект. То глобальные потепления. Заводы работают - плохо, не работают - еще хуже....
    Я все же придерживаюсь мнения что велосипед не может стать панацеей в решении транспортных проблем нашего города. Занять свое место в нише может. И сильно добавить головной боли коммунальщикам. К примеру куда планируется девать разросшуюся армию велосипедистов зимой? Вот весной пересядут все нынешние трудоспособные граждане на велосипеды, отомрет городской общественный транспорт (за ненадобностью). Деньги города справедливо потратятся на улучшение инфраструктуры, парки, велодорожки, к ним техника и обслуга... И наступит зима. Ну пятеро из здесь отписавшихся продолжат поездки на работу и в -15.... А остальные? Я понимаю, что в Боготе деньги не проблема, проблема их отмыть, но где наш город возьмет деньги на консервацию/расконсервацию троллейбусов, автобусов, трамваев? Какие водилы будут ждать зимы, что бы поработать?

Дописів
    22 490

Типово

Цитата Допис від buddy Переглянути допис
    Пропускна здатність 1 велодоріжки у 2 смуги по 1...1,5 м складає 8000 людей/год.

Пропускна здатність автобусної/тролейбусної лінії (за умови інтервалу 1,5...2 хвилини і великих автобусів на маршруті місткістю 70-100 людей кожен) - максимум 6000 людей/год. За умови виділеної смуги для автобусу/тролейбусу пропускна здатність може вирости до 9000...10000 людей/год, але при використанні виключно автобусів/тролейбусів-гармошок місткістю 150-180 людей....
    Вы сравнивайте сопоставимые вещи. Где написано, что две выделенных полосы для ГТ пропустят меньше пассажиров, чем две выделенные полосы для велосипедистов? Да и где взять этих велосипедистов? Вы так ставите вопрос что может показаться что они уже есть, и им просто не отдают их законную часть дороги. За какое время вы сможете реально заполнить велодорожку , что бы дать показатель приведенный выше?

Дописів
    1 810

Типово

. А остальные?

Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  getImage (1Ы).jpg
Переглядів: 29
Розмір:  39,9 КБ
ID:	991596

Чем быстрее ты крутишь педали, тем скорее ты сможешь отдохнуть. Лэнс Армстронг

Дописів
    626

Типово

В -15 и автомобилистов немало пересаживается на общественный транспорт, да и есть которые вообще зимой стараются не ездить, и в плохую погоду тоже. Как то их перевозят?

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    4 082

Типово

Вы сравнивайте сопоставимые вещи. Где написано, что две выделенных полосы для ГТ пропустят меньше пассажиров, чем две выделенные полосы для велосипедистов? Да и где взять этих велосипедистов? Вы так ставите вопрос что может показаться что они уже есть, и им просто не отдают их законную часть дороги. За какое время вы сможете реально заполнить велодорожку , что бы дать показатель приведенный выше?
    Я ніколи не протиставляв ГТ і велосипед, а навпаки - вони мають функціонувати паралельно. Але я ніколи не казав, що маршрутка = ГТ. Маршрутка - приватні перевезення, що не контролюються містом. А ГТ має повністю контролюватися муніципалітетом. Аж до скаладання похвилинних графіків для кожного вагону/тролейбусу/автобусу на цілий рік.

Щодо того, де візьмуться велосипедисти: з'явиться інфраструктура - з'являться і велосипедисти. 90% тих, хто міг би їздити на велосипеді, навіть не задумуються про таке або побоюються, бо не бачать альтернативи - нормальної безпечної інфраструктури.

Суть не в тому, щоб похерити трамваї/тролейбуси. Суть в тому, щоб розвантажити переповнені маршрутки, зменшити їх кількість, тим самим розвантаживши вулиці. Я щодня проїжджаю по тупику маршруток на Панікахи: там весь час тусується не менше 20 машин одночасно, займаючи півдороги. Скажіть, нафіга їх там така кількість, якщо вони не задіяні на маршруті?..
    Та й автомобілісти коли-не-коли через раз зможуть поекономити на бензині і розтрусити жирок...

Щодо зими і т. п. Півгрудня було сухо і -5...+5 градусів. Що, в таку погоду не можна їздити?.. Холодно? - Брехня, тепліше ніж стояти чекати на маршрутку. Я весь грудень від'їздив в осінній куртці. Осьо після вихідних знову їжджу. Важко? - Ні. Слизько? - Ні. Мокро і мряка? - ну так само і пішки до зупинки/від зупинки...

А ось ролики про людей, яким зима не страшна. Думаєте, там якісь інші люди? Ні, такі самі. І їх там явно не 5-10. Просто в них є нормальна інфраструктура. І нормальний ГТ. І ніяких маршруток :

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    4 082

Типово

Ось іще відео:

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    4 082

Типово

І ще

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    4 082

Типово

і ще

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    4 082

Типово

А ось цікавий запис щодо першого досвіду їзди взимку:

http://dutchaustralian.com/cycling-in-the-snow/

Дописів
    22 490

Типово

Суть не в тому, щоб похерити трамваї/тролейбуси. Суть в тому, щоб розвантажити переповнені маршрутки, зменшити їх кількість, тим самим розвантаживши вулиці.
    Почему вы думаете , что на велосипеды сядут именно пассажиры маршруток?

Маршрутка - приватні перевезення, що не контролюються містом.
    Не говорите бред.

Дописів
    22 490

Типово

А зачем все это видео? Я на нормальном велосипеде начал ездить в 1977 году, езжу на нем и сейчас. И меня не надо убеждать что на велосипеде в минус пять так же комфортно как пешком, или на другом транспорте. Я знаю что это не так. Да и вы знаете.

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    4 082

Типово

Почему вы думаете , что на велосипеды сядут именно пассажиры маршруток?

Не говорите бред.
    Тому що маршрутка - це дикунський вид транспорту. Коли в спринтері чи газелі з'являється бодай пару стоячих пасажирів - в ній вже некомфортно їхати. Чого не скажеш про повноцінний ГТ. А година "пік" у маршрутці?.. Скільки разів я бачив заздрісні очі студентів на зупинках по Гагаріна, коли вони стояли мерзли, виглядаючи на маршрутне "таксі", а я проїжджав повз... І фіг мене пересадиш тепер на маршрутку - я краще пішки піду, якщо фізично не буде можливості на веліку... А якщо з'явиться інфраструктура - питання у виборі чи діствавтися навіть не стоятиме...

Брєд, кажете? А що, десь є затверджений похвилинний графік всіх маршрутів у відкритому доступі? Чи водії їздять до 23-24 годин вечора по розкладу, незважаючи на малу кількість пасажирів?.. А що, є пільги для дітей і студентів? Є проїзні квитки на місяць/квартал/рік?.. Чи взагалі видають у маршрутках квитки і є точний облік пасажиропотоку?.. Чи вони зупиняються виключно по фіксованих зупинках?.. Я вже мовчу про поведінку водіів як таку, що не відповідає нормам нормального суспільства.. От коли це все буде виконуватися, і маршрути, інтервали, розклад, кількість і місткість машин буде визначатися централізовано - тоді можна буде говорити про якийсь контроль і статус "громадський"...

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    4 082

Типово

А зачем все это видео? Я на нормальном велосипеде начал ездить в 1977 году, езжу на нем и сейчас. И меня не надо убеждать что на велосипеде в минус пять так же комфортно как пешком, или на другом транспорте. Я знаю что это не так. Да и вы знаете.
    Мабуть брешете, бо я чесно до цієї зими не знав, як воно, бо ніколи до цього не їздив. А воно виявилося ще й нічого, навіть краще, ніж пішки чи очікувати на транспорт на зупинці. Ну й люди на відео красномовно доводять протилежне вашій думці...

Дописів
    22 490

Типово

Я понял вашу мысль. Велосипедистов сейчас на улице больше чем летом, т.к все смотрят на них с завистью, а маршрутки не транспорт, потому что вам в квартиру не занесли график их движения. Так?

Дописів
    626

Типово

Я понял вашу мысль. Велосипедистов сейчас на улице больше чем летом, т.к все смотрят на них с завистью, а маршрутки не транспорт, потому что вам в квартиру не занесли график их движения. Так?
    Маршрутки не транспорт, потому как это в основном поделка из грузовых микроавтобусов. В них нельзя ездить стоя, но людям приходится ехать так, подпирая затылком потолок. Или будете утверждать что это комфортабельный вид общественного транспорта, куда уж там большим автобусам и троллейбусам с трамваями? )))
    П.С. Есть маршруты с нормальными микроавтобусами для перевозки людей, и у них даже графики есть, по которым они ездят, но их мало.

Сторінка 15 з 92 ПершаПерша ... 567891011121314151617181920212223242565 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті