Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 12 з 357 ПершаПерша ... 234567891011121314151617181920212262112 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 7137, показано з 221 по 240.

Тема: Какую книгу читаю, читал(а), буду читать?

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

Можливо.
    Але ви називаєте занадто одіозних авторів: Бродського, Вишню, я вже не кажу про Котляревського, який просто грався в літературу і навіть не претендував на те, щоб його жарти-витівки були опубліковані.

Дописів
    1 494

Типово

Котляревський грався...

це він сам так казав?

Герой дня 21.02.2008 Аватар для Виталина
    Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    25 679

Типово

нащадки зрусифікованих хохлів, змоскалізовані в квадраті, віддано, як і належить добрим рабам, обговорюють книги своїх старших господарів мовою своїх старших господарів, захлинаючись слиною від захоплення.
    Если я к тому же читаю Драйзера, Бальзака и Джека Лондона, то какой ярлык можно дополнительно мне навесить?
    Так уж сложилось, что лично мне приятна для чтения русская классическая литература. И я не променяю Достоевского, Тургенева, Толстого, Пушкина, Чехова на
    "Мій злочин" Франка
    .
    Стереотип - та ще й нав'язаний стереотип! - "велика російська література".
    К сожалению, это не стереотип. Это реальность. Уровень образования и уровень возможностей был гораздо выше у российских классиков...
    Люблю Жизнь. За всё.

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

Цитата Допис від Виталина
    Уровень образования и уровень возможностей был гораздо выше у российских классиков...
    ...а рівень таланту - в українських.

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    25 679

Типово

Dzhmil,
    ...а рівень таланту - в українських.
    Мало иметь талант, нужно уметь и желать его преподнести...
    Люблю Жизнь. За всё.

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

Ви вірно зазначили про більші можливості для російських письменників. Я додам, що можливості для російських письменників були незрівняно більшими від можливостей письменників українських. Останні мали здобувати хоча б саме право писати українською мовою. Хіба можна порівняти, приміром, творчий шлях Пушкіна і творчий шлях Шевченка: перший виріс в ідеальних для творчості умовах, здобув престижну освіту; другий "пас ягняток за селом". А став великим поетом. Наскільки ж великим було бажання Шевченка "преподнести" свій талант? І чи зміг би великий Пушкін у подібних умовах підвестися до власних творчих верховин?

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    25 679

Типово

І чи зміг би великий Пушкін у подібних умовах підвестися до власних творчих верховин?
    Вопрос риторический...

За что я особенно предпочитаю русскую литературу - это за минимальное причитание по поводу "несчастной" жизни, с избытком это присутствует в украинской...
    Люблю Жизнь. За всё.

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

Це не "причитання", а правдиве відображення життя реального, в якому такі от пушкіни і лєрмонтови володили тисячами німих рабів. Коли із стану тих рабів підвелися перші голоси - зрозуміло, що вони були не дуже веселі.

Проте, вже в українській літературі межі ХІХ-ХХ століть цей загальний неґатив швидко сходить на ніц, взяти, наприклад, Лесю Українку. А в літературі століття ХХ-го взагалі ніяких "причитань" немає. Де "причитання" в Хвильового, Вороного, Куліша (Миколи), Підмогильного? А в Маланюка, Олеся, Теліги? У Вінграновського, Симоненка? А в Ліни Костенко? Навіть у того ж одіозного Гончара?

Те, що ви називаєете "причитаннями", є невеличким за часом відрізком народницької літератури ХІХ ст. з її орієнтацією на закріпачене село (за винятком Шевченка, Куліша й деяких інших). Питання лише в тому, що саме цей неґативний відрізок і надавася у школах в якості "української клясики", саме на цьому відрізку акцентувалася надмірна увага, а це призвело до того, що такою стала вважатися вся поспіль українська література.

Хоча, приміром, куди як неґативний Достоєвський Ф.М., але ніхто ж не називає через нього російську літературу "психопатичною".

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    25 679

Типово

Те, що ви називаєете "причитаннями", є невеличким за часом відрізком народницької літератури ХІХ ст. з її орієнтацією на закріпачене село
    Так сложилось исторически, что ознакомившись с этим отрезком, у меня пропало желание "знакомиться" далее с украинской литературой...
    куди як неґативний Достоєвський Ф.М.
    Я бы не назвала этот пример негативным... У него всё тонко и глубоко. Описание чувств, манер, эмоций... В украинской литературе я такой глубины и тонкости не встречала.
    Люблю Жизнь. За всё.

Звідки Ви
    Українське телебачення
    Дописів
    552

Типово

Виталина,
    В украинской литературе я такой глубины и тонкости не встречала.
    Звісно, що не зустрічали. Тут я з Вами згоден. Адже у Вас не було
    желание "знакомиться" далее с украинской литературой...
    Добрий вечір вам, малятка - любі хлопчики й дівчатка!

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    25 679

Типово

Дід Панас, Я бы не связывала эти события в подобную "логическую" цепочку.
    Вернее было бы так: любовь к русской литературе - знакомство с украинской литературой - разочарование во второй - возврат к первой.
    Люблю Жизнь. За всё.

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

Те, що ви називаєете "причитаннями", є невеличким за часом відрізком народницької літератури ХІХ ст. з її орієнтацією на закріпачене село
    Так сложилось исторически, что ознакомившись с этим отрезком, у меня пропало желание "знакомиться" далее с украинской литературой...
    Це якраз до того, з чого я почав: справа не в бажанні, а в рабському плазуванні перед "старшим братом". Своє погане, тому що не таке, як у Хазяїна...

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    25 679

Типово

Зря Вы так. Я уже писала, что люблю и мировую классику. Ни перед кем при этом не преклоняясь. В предпочтениях литературных нет и не может быть Хозяина и Рабов. Это - дело вкуса и постоянства.
    Постоянство я очень ценю и в окружающих, и в себе.
    Мне предпочтительнее внешний вид наших деревенек, а российские вызывают отвращение. Мне нравятся интерьеры в наших хатах, нравится запах этих деревенских домов. Нравится наша кухня, наши люди.
    А вот литература - увольте, - русская и мировая классика.
    Люблю Жизнь. За всё.

Звідки Ви
    Українське телебачення
    Дописів
    552

Типово

Виталина, можливо (це лише моє припущення!) справа в тому, що російську та світову класику Ви читали своєю рідною мовою. А українську класику (або ж сучасників) ви, звісно, читали мовою, яку знаєте, але яка не є для Вас рідною. Тому і виникли проблеми із сприйняттям. Тому й Вам було все одно, що читати - чи Котляревського, чи Франка. Всі автори Вам йшли важко.
    Повторю, це лиш моє припущення.

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

А вот литература - увольте, - русская и мировая классика.
    ...і російська мова, і російський спосіб мислення. І жодної спроби усвідомити своє місце у цьому світі.

Звідки Ви
    Українське телебачення
    Дописів
    552

Типово

Dzhmil, ну чого Ви до дівчини причепилися, га? Думаю, що вона усвідомлює своє місце у цьому світі. На якій культурі виросла змалечку, те й вважає рідною. Що тут неправильного?

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    25 679

Типово

І жодної спроби усвідомити своє місце у цьому світі.
    Как можно связывать предпочтения в литературе с местом в мире?
    Если я не ношу одежду украинских модельеров, то вывод с местом в мире можно сделать аналогичный?
    російський спосіб мислення
    Объясните подробнее, что подразумевается под этим определением?
    Люблю Жизнь. За всё.

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

А хто ви за національністю?

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    25 679

Типово

Непонятно кто... Намешано всего - и русская, и украинка, и полячка. По паспорту - русская.
    Люблю Жизнь. За всё.

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

Тоді дійсно, чого я причепився?

Сторінка 12 з 357 ПершаПерша ... 234567891011121314151617181920212262112 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті