Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 12 з 553 ПершаПерша ... 234567891011121314151617181920212262112512 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 11050, показано з 221 по 240.

Тема: Государственный статус русского языка в Украине: "ЗА" и "ПРОТИВ"

Звідки Ви
    Зимой-Москва,летом-Днепр
    Дописів
    15 883

Типово

Stone, так Лучано в Москве? Гастарбайтерит?А плитку хорошо кладет?(Личный интерес)

Звідки Ви
    Зимой-Москва,летом-Днепр
    Дописів
    15 883

Типово

Цитата Допис від l*****o
    Цитата Допис від Дядя Гена
    Это вам с такими замашками в Лигу сексуальных реформ. Не ко мне. Проходи....
    Ось до чого приводить переклад з Української мови на россійську. В россійської ж і кохання і любов одним словом зветься, але ж я казав не про кохання, а про інше.

Хто про що.
    Вините своих программеров:http://perevod.uaportal.com/

Звідки Ви
    Кам’янське
    Дописів
    6 581

Типово

Цитата Допис від Stone
    Я буду в Москве думаю недели через две..давно не был..да и друзей много..проведаю и тебя..910-1069718..сейчас выключен..давно не пополнял счет..почти год в Раше небыл..приеду включу..давай свой..
    Публічно викладати було не обов’язково, свій я кинув у ПП. Як приїдете, відразу телефонуйте.

Звідки Ви
    Кам’янське
    Дописів
    6 581

Типово

Stone, так Лучано в Москве? Гастарбайтерит?А плитку хорошо кладет?(Личный интерес)
    Гарно кладу, плітку, новою методою «вровєнь-випєрать».

Інформаційна система яка-небудь не потрібна — БіТуБі, БіТуСі?

Звідки Ви
    Каз ССР Приватград
    Дописів
    18 042

Типово

Да ладно..ты ж сказал в студию..че скрывать..мы все реальные люди..которых при желании просто найти..интернет вещь относительная..тем боле насколько я понял..публика давно уже знает друг друга влицо..
    Жили в Бухенвальде, с боями прорвались в Освенцим

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    29 666

Типово

Цитата Допис від Перебендя
    Щодо ідейних "русскоговорящих украинцев" - ці люди взагалі не мають морального права говорити від імені українського народу!
    Даже не удосужился сказать "лично я считаю".
    А вообще вменяемые люди тут говорят только от собственного имени, граждан Украины.
    Цитата Допис від l*****o
    Народи не можуть жити за правилами рік, бо менша ріка впадає в більшу і губить при цьому свої води і своє ім’я. Народи не можуть жити за правилами дерев, особливо тих, що ростуть одне біля одного. Адже менше дерево повинно викривляти стовбур, щоб з-під більшого досягнути до сонця. Народи повинні жити за правилами зоряних небес. Кожна зірка має свій простір і своє світло. І кожна потрібна не тільки для краси, а й для того, щоб людина могла орієнтуватися в космосі. Всі народи повинні світити, щоб людина могла орієнтуватися в безмірі людського духу. (с) Д. Павличко
    Руководствоваться слащавыми эпитетами писателей, пускай и трижды талантливых, а не расчетливым рассудком в вопросах социологии, политики, экономики и просто практических вещей - по меньшей мере не разумно. Принимать как научный термин параллелизованное сравнение народов с реками, деревьями и звездами - путь самообмана.

Звідки Ви
    Кам’янське
    Дописів
    6 581

Типово

Цитата Допис від Stone
    Да ладно..ты ж сказал в студию..че скрывать..мы все реальные люди..которых при желании просто найти..интернет вещь относительная..тем боле насколько я понял..публика давно уже знает друг друга влицо..
    Телефон не є лицем людини, телефон — це приватна інформація. «В Студію» — це не обов’язково в прямому ефірі програми «Полє Чудєс», чи публічно на форумі. Але, кожний сам собі обирає межи доступності певної інформації про себе. Якщо запостили на форумі в «прямому ефірі», значить маєте на те підстави, чи не маєте підстав приховувати, а я, напевно, залишу номер свого телефону неопублікованим публічно, хоча й багато хто на форумі його знає, і його не так складно дізнатися.

Звідки Ви
    Каз ССР Приватград
    Дописів
    18 042

Типово

не маю підстав приховувати..именно
    Жили в Бухенвальде, с боями прорвались в Освенцим

Звідки Ви
    Кам’янське
    Дописів
    6 581

Типово

Цитата Допис від l*****o
    Ось до чого приводить переклад з Української мови на россійську. В россійської ж і кохання і любов одним словом зветься, але ж я казав не про кохання, а про інше.

Хто про що.
    Так там як не перекладай, все одне отримаєте слово «любовь». Ось така вона, негнучка, россійська мова.

Я, до речі, про це писав сьогодні вище:

http://gorod.dp.ua/forum/viewtopic.p...rt=120#1696960

Якщо зрівнювати українську мову наприклад з россійською, то в українській мові приблизно в півтора рази більше слів, завдяки чому нею можна більш точніше висловити думку, звісно ж, якщо її, українську мову, дійсно знати. Це, зокрема, і є ознака високорівневості.

Звідки Ви
    Кам’янське
    Дописів
    6 581

Типово

Цитата Допис від Stone
    не маю підстав приховувати..именно
    Ну а я не хочу опубліковувати просто так. Один дізнався, потім телефонував час від часу, бувало і в ночі. Так, ОПИТНИЙ? Щоправда, він знав що я не сплю.

Звідки Ви
    Зимой-Москва,летом-Днепр
    Дописів
    15 883

Типово

Цитата Допис від l*****o
    Цитата Допис від l*****o

Хто про що.
    Так там як не перекладай, все одне отримаєте слово «любовь». Ось така вона, негнучка, россійська мова.

Я, до речі, про це писав сьогодні вище:

http://gorod.dp.ua/forum/viewtopic.p...rt=120#1696960

Якщо зрівнювати українську мову наприклад з россійською, то в українській мові приблизно в півтора рази більше слів, завдяки чому нею можна більш точніше висловити думку, звісно ж, якщо її, українську мову, дійсно знати. Це, зокрема, і є ознака високорівневості.
    Гордыня,это от лукавого..Не надо меряться пиписьками,у слона все равно толще... http://udaff.com/print/creo/45323.ht...reo/45323.html

Звідки Ви
    Кам’янське
    Дописів
    6 581

Типово

Гордыня,это от лукавого..Не надо меряться пиписьками,у слона все равно толще...
    Правильно — не треба! А то тут москалики почати пєть пєсні про збитковість української мови і її примітивізм.

http://gorod.dp.ua/forum/viewtopic.p...rt=120#1696894

Цитата Допис від chief
    l*****o, племя мумба-юмба чрезвычайно высоко оценивает уровень развития своего наречия.
    http://udaff.com/print/creo/45323.ht...reo/45324.html

Звідки Ви
    Кам’янське
    Дописів
    6 581

Типово

Цитата Допис від -=coNDor=-
    Даже не удосужился сказать "лично я считаю".
    А вообще вменяемые люди тут говорят только от собственного имени, граждан Украины.
    Угу, угу.

Цитата Допис від l*****o
    Народи не можуть жити за правилами рік, бо менша ріка впадає в більшу і губить при цьому свої води і своє ім’я. Народи не можуть жити за правилами дерев, особливо тих, що ростуть одне біля одного. Адже менше дерево повинно викривляти стовбур, щоб з-під більшого досягнути до сонця. Народи повинні жити за правилами зоряних небес. Кожна зірка має свій простір і своє світло. І кожна потрібна не тільки для краси, а й для того, щоб людина могла орієнтуватися в космосі. Всі народи повинні світити, щоб людина могла орієнтуватися в безмірі людського духу. (с) Д. Павличко
    Руководствоваться слащавыми эпитетами писателей, пускай и трижды талантливых, а не расчетливым рассудком в вопросах социологии, политики, экономики и просто практических вещей - по меньшей мере не разумно. Принимать как научный термин параллелизованное сравнение народов с реками, деревьями и звездами - путь самообмана.
    Як «науковий термін» це і не пропонувалося, виключно як філософський. А взагалі, те ж саме можна сказати про економістів, які не враховують інших речей, можливо більш важливих. Ну не будете ж Ви, перепрошую відразу за таку аналогію, іпатися в сраку якщо це навіть економічно буде вам вигідно? Можливо хтось за мульярд американських гривень і буде, хтось можливо і за 100 баксів на це погодиться, але ж я про це написав в контексті россійсько-українських відносин, а там, як відомо, мульярдами і не пахне, більш того, віє лише одними збитками, як економічними, так і культурними. Так що…

Звідки Ви
    Зимой-Москва,летом-Днепр
    Дописів
    15 883

Типово

l*****o а с чего вы взяли что в украинском в полтора раза больше слов?Я пока сталкиваюсь с обратным....

Звідки Ви
    Кам’янське
    Дописів
    6 581

Типово

l*****o а с чего вы взяли что в украинском в полтора раза больше слов?Я пока сталкиваюсь с обратным....
    Де зіштовхувалися?

В словарі Ожегова 7-го видання нараховувалося 53 000, словар Ожегова і Шведової одноразово — 80 000 слів і фразеологічних виражень. В Українському словарі тих часів, не пам’ятаю наразі в якому саме, але можу дізнатися в якому точно, нараховувалося понад 120 000. В мене вдома є орфографічні словарі як української, так і россійської мови, словар української набагато товще. Але ж, звісно, з тих часів обидві мови поповнилися новими словами, але це переважно терміни, або слова загальні, які потрапили одноразово і в українську мову, і в россійську.

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    1 776

Типово

Дядя Гена, чудный такой банер по вашей ссылке
    Автор нашумевшего романа «Гастарбайтер» Эдуард Багиров ....
    http://www.gastarbaiter.ru/
    лучановудус, ты уже прочел ?
    Никто никому ничего не должен.

Звідки Ви
    Кам’янське
    Дописів
    6 581

Типово

Тут ще питання в тому, що россійська мова дійсно трошки збиткова в цьому сенсі, ми сьогодні вже мали нагоду це побачити на прикладі «любові» і «кохання».

Ось, наприклад, різні форми слова розмовляти — цвенькотати, балакати, базікати, шваркотати, ґелґотати, лопотати, бесідувати, джеркотати, сюрчати, цвірчати, циркати, цвікотіти, тріскотіти, сюркотіти/цюркотіти, цвіркотати, баяти, стрекотати, порощати, шварґотіти/шварґотати/шваркотіти… це не все

Звідки Ви
    Кам’янське
    Дописів
    6 581

Типово

Після вироку закритого судового засідання 1951 року було розстріляно 33 студенти Харківського університету за відмову складати іспити російською мовою, 800 було репресовано.

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    29 666

Типово

Цитата Допис від l*****o
    В словарі Ожегова 7-го видання нараховувалося 53 000, словар Ожегова і Шведової одноразово — 80 000 слів і фразеологічних виражень. В Українському словарі тих часів, не пам’ятаю наразі в якому саме, але можу дізнатися в якому точно, нараховувалося понад 120 000. В мене вдома є орфографічні словарі як української, так і россійської мови, словар української набагато товще. Але ж, звісно, з тих часів обидві мови поповнилися новими словами, але це переважно терміни, або слова загальні, які потрапили одноразово і в українську мову, і в россійську.
    Повна необізнаність
    В словаре Ожегова из всего многообразия лексики современного русского литературного языка был отобран основной её состав. У Шведовой своего словаря нет, выступала она как редактор последующих переизданий, в последствии к работе был привлечен Скворцов. Об украинском словаре со 120 000 слышать не приходилось, дайте хоть фамилию редактора. Единственный наиболее полный «Великий тлумачний словник української мови» Т. Ковалевой (2005 г.), который мне известен, содержит 40 000 словарных статей.
    Синонимический ряд для слова "разговаривать", приведенный Вами, больше похож на аналог словарных статей Даля, в котором, если Вам известно, было 200 000 статей, описывающих диалектические и ареальные лексемы. Или мы все же будем говорить о количественном лексическом составе литературного языка?

Звідки Ви
    Кам’янське
    Дописів
    6 581

Типово

Цитата Допис від -=coNDor=-
    Повна необізнаність
    Надто самовпевнене затвердження.

В словаре Ожегова из всего многообразия лексики современного русского литературного языка был отобран основной её состав.
    А що Ви називаєте «основним»? В українському такий же основний.

У Шведовой своего словаря нет, выступала она как редактор последующих переизданий, в последствии к работе был привлечен Скворцов.
    А хіба я казав про окремий словар Шведової?

Об украинском словаре со 120 000 слышать не приходилось, дайте хоть фамилию редактора.
    Наведу пізніше, але не сьогодні.

Единственный наиболее полный «Великий тлумачний словник української мови» Т. Ковалевой (2005 г.), который мне известен, содержит 40 000 словарных статей.
    В мене є орфографічний словник россійської мови на 2 тисячі слів.

Український орфографічний словник (100 тисяч слів). - «Прапор», 2004. – 846 с.

Синонимический ряд для слова "разговаривать", приведенный Вами, больше похож на аналог словарных статей Даля, в котором, если Вам известно, было 200 000 статей, описывающих диалектические и ареальные лексемы. Или мы все же будем говорить о количественном лексическом составе литературного языка?
    Говорити будемо про «кількісний лексічний склад». Більш того, я думаю є сенс говорити про ґрунтовий лексічний состав, без неоголізмів, темінів тощо.

Сторінка 12 з 553 ПершаПерша ... 234567891011121314151617181920212262112512 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті