VoVik, зараз маю знайомих викладачів у різних вузах міста... Дехто скаржився, що студенти пропонують хабаря, аби тільки нічого не вчити. "Хіба я колись давав привід подумати, що я можу взяти хабаря?" - дивуються мої знайомі? Вон це сприймають як образу, хоа я точно знаю, що додаткові гроші були б їм не зайвими. Але репутація для них є дорожча в цьому випадку.
Я розумію, що деякі дисципліни можуть взагалі не мати аніякої користі, а здати їх таки треба. Як викладач розумний та все це розуміє - у студентів проблем не буде. Коли в викладача манія величчя - тут вже починаютсья проблеми! На щастя, мене це не торкнулося, але я знаю, як було важко тим, хто принципово не дає хабарів та зіткнувся з такими викладачами-маразматиками! Ну, тут вже чиє бажання більше - того й перемога.
На мою думку, якби не вступали до будь-якого вузу, аби тільки мати "корочки" про вищу освіту - було б краще. Бо з`являється, що вступає - платить, потім навчається - гуляє - сплачує за прогули, потім іде на та сплачує хабаря на іспитах, і так до диплому... І на біса такий фахівець? На біса така освіта?