Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 1 з 12 1234567891011 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 234, показано з 1 по 20.

Тема: Чому в Україні має панувати українська мова...

Дописів
    728

Типово Чому в Україні має панувати українська мова...

Стаття: Нації потрібен новий сенсар (наводиться лише початок статті)

Автор: Ігор Каганець, завідувач Лабораторії психоінформатики Центру з інформаційних проблем територій НАН України

Джерело: Журнал «Слово Просвіти», №21, 25-31 травня 2006 року.

Сучасна Україна нагадує людину з порушенням обміну речовин. Таке враження, що органи й підсистеми організму втратили внутрішню злагодженість, перестали розуміти один одного й починають конфліктувати. Здебільшого причиною такого розбалансування стає пошкодження біополя людини. Сучасні методи лікування якраз і базуються на відновленні складової біополя – так званого «електромагнітного каркасу людського організму» (енергетичного тіла).

Аналогії між людиною і нацією дуже доречні. Подібність між окремим людським організмом і біосоціальними організмами встановлена багато тисячоліть тому. Адже народи також мають тіло й душу (етнопсихіку), волю і характер, господарство і власний дім – Батьківщину. Сучасна наука вказує на ще одну подібність. Виявляється, що цілісність народу і стан його колективного здоров’я підтримує специфічне поле. Воно невидиме і для переважної більшості людей «нереальне», проте його послаблення чи спотворення відразу ж призводить до цілком реальних проблем: дезорганізації, непорозумінь, соціальних конфліктів, зменшення врожайності, екологічного занепаду, стихійних лих.

Що ж це за поле, на якому тримається природний порядок? Погляньмо на атомне ядро. За всіма законами фізики воно мало б розпастися відразу ж після свого виникнення. Утім, не розпадається, бо його цілісність підтримується когерентним («зв’язуючим», «зчеплюючим») полем з надзвичайно високою частотою. Такі ж поля підтримують цілісність атомів, молекул та живих організмів. Наприклад, когерентні поля живих істот існують у діапазоні міліметрових хвиль. Цей напрям досліджень під назвою «фізика живого” започаткував український вчений, директор Науково-дослідницького центру квантової медицини «Відгук» Міністерства охорони здоров’я України професор Сергій Сітько. Це фундаментальна наука і практичним її застосуванням є мікрохвильова резонансна терапія (МРТ) та квантова медицина. Її сенс полягає в тому, що електромагнітними хвилями міліметрового діапазону здійснюють дозований вплив на біологічно активні точки, завдяки чому відновлюється цілісний електромагнітний каркас людського організму.

Наступний рівень організації Всесвіту (після атомного ядра, атома, молекули і живого організму) — це соціальні організми, вищим проявом яких є народи. Їхню цілісність також підтримує відповідне поле. Згідно з відкриттям, яке здійснив старший науковий співробітник згаданого Науково-дослідницького центру Володимир Ніс, це когерентне поле існує в діапазоні акустичних (звукових) хвиль, тобто від 20 до 20000 Герц. Відповідно, цілісність цього поля, а відтак і здоров’я біосоціального організму безпосередньо залежить від того, яка мова і які пісні лунають в народному середовищі — рідні чи чужі.
    Як доводить Володимир Ніс, мова народу формує певні особливості генофонду, завдяки яким організм людини активізується і зцілюється. Якщо пращури якоїсь людини з покоління в покоління користуються однією мовою, то це веде до структурування роботи фізіології представників цього народу, сприяє виникненню сталої вібрації, яка надзвичайно потужно «підживлює» кожного індивіда. Тому спілкування саме рідною мовою («рідна» — від слова «рід», тобто всі попередні покоління) дає можливість дійти до глибинних рівнів своєї пам’яті, щоб спочатку зрозуміти «хто ти», а потім побачити, що з цим можна робити. Тобто мова і генетична пам’ять — взаємопов’язані речі і їхній вплив обопільний.

Українська мова сформувалася на території України, тому ідеально відповідає українському життєвому простору: клімату, ландшафту, геоенергетиці, техносфері, флорі й фауні. Лише українська мова дозволяє перебувати в єдності з цим простором і мудро керувати ним. Коли нам говорять, що вона виникла 300 чи 500 років тому, – це брехня. Українська мова з’явилася на цій землі тоді, коли на ній почала формуватися раса європейських кроманьйонців (Біла раса) — приблизно 30 тисячоліть тому. Протягом усього цього часу мова розвивалася разом з місцевою природою та місцевою людністю. Тобто український народ, українська земля і українська мова — це єдина система, цілісність якої підтримується акустичним когерентним полем.

Сьогодні багато українців скиглить, чому вони такі слабкі й нещасні. А звідки взятися силі й щастю, якщо половина українців не розмовляє рідною мовою, розірвавши у такий спосіб зв’язок і з рідною землею, і з власним генотипом, і з сотнями поколінь українських предків?! Погляньте навколо: українці перестали адекватно розуміти одне одного, їм важко планувати спільні дії, вони втратили здатність інтуїтивно їх узгоджувати.

Населення України на 80 відсотків складається з етнічних українців. Для відновлення когерентного поля України достатньо, щоб вони заговорили рідною мовою. Йдеться про українізацію саме українців, яка жодним чином не зачіпає людей неукраїнського походження. Адже, повторю, для кожної людини найкращою є рідна мова.

Інша справа, якщо людина пов’язала свою долю з певною країною, то в її інтересах підтримувати цілісне поле цієї країни і поважати місцеву мову: в Україні — українську, в Росії — російську, в Німеччині — німецьку, в Англії — англійську тощо. Інтенсивне просування в будь-яку країну чужої для неї мови є актом мовної агресії, яка руйнує цілісність національного біополя і підриває його життєспроможність. Саме тому могутні держави дбають про збереження власної мови й енергійно протидіють експансії чужих мов. Настав час цю істину зрозуміти й українцям.

Завдяки рідній мові налагоджується гармонійний зв’язок між людською свідомістю і прихованими талантами та здібностями, що дрімають у її підсвідомості. Проте річ не лише в кращих перспективах самореалізації. Рідна мова робить людину могутнішою і щасливішою, оскільки виступає в ролі каналу, через який людина черпає цілющу енергію рідної землі.

<…>

Типово Re: Чому в Україні має панувати українська мова...

Цитата Допис від Df1201
    Рідна мова робить людину могутнішою і щасливішою
    Абсолютно верно.
    Вопрос только в том, какую "мову" считать "родной". Когда то кого то дойдет что "правда у всех своя", тогда может быть исчезнет весь это бред на языковой почве.
    \nabla \cdot \mathbf {B} =0

Дописів
    728

Типово

Рідна мова - це та, яка закладена на генетичному рівні.
    Ось, наприклад для мене рідна (у цьому контексті) - українська, незважаючи на те, що моя перша мова була російською (так би мовити, "мова, що засвоєна з молоком матері").
    Мої прадідусі, прабабусі (родичі третього коліна) говорили українською.
    Бабусі і діди (родичі другого коліна) через зросійщення Дніпропетровщини спілкувалися здебільшого суржиком.
    Батьки вже говорили здебільшого російською (інколи використовуючи українські лексеми, прислів'я, звороти).
    Результатом цього моя перша мова (наголошую - не рідна, а перша) - є російська. Але повільно, неухильно я повертаюся до своєї рідної мови.
    Сподіваюся, що мине 100 років і українці послуговуватимуться у всіх галузях суспільного життя своєю РІДНОЮ мовою...

Типово

Цитата Допис від Df1201
    Рідна мова - це та, яка закладена на генетичному рівні..

Ось, наприклад для мене рідна (у цьому контексті) - українська,
    Отлично, Вы все правильно пишите.
    Осталось понять что у некоторых других людей это не так, и все. Нет проблемы

Звідки Ви
    Washington DC
    Дописів
    6 843

Типово

Согласен с _pavel . Можно только порадоваться за журнал и за автора, но зачем это навязывать другим? У Вас самосознание, Вы хотите вернуться к родному языку, это замечательно, зачем об этом трубить как о деле государственной значимости, которое ко всему еще и обязательно для всех и каждого?

ОПЫТНЫЙ
    Guest

Типово

seemann, Понимаете у кого что болит тот о том и говорит! УDf1201,
    Рідна мова - це та,яка закладена на генетичному рiвнi... Ось,наприклад для мене рiдна(у цьому контекстi)-украiнська,
    А я хочу чувствовать себя комфортно в Днепропетровске,потому что в большинстве своём это русскоязычный город.И если все эти процессы происходят естественным эволюционным путём, то между нами никогда не будет конфликтов.Но проблема в том что некоторые хотят изменений насильственным и революционным путём! Вот тут они натолкнутся и наталкиваются на активное и решительное противодействие и протест! Так что господа "свiдомi" не раскатывайте сильно губу и не озлобляйте русскоязычную часть населения Днепропетровска Посеете своими действиями зло,пожнёте бурю

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    9 971

Типово

У меня родной язык русский. А что касается "языков, заложенных на генетическом уровне"... Там есть место для русского, украинского, белорусского и польского. Вот только сдается мне, что подобная информация к генетике имеет мало отношения.

Согласен с _pavel и seemann.

Звідки Ви
    Кам’янське
    Дописів
    6 581

Типово

Цитата Допис від _pavel
    Отлично, Вы все правильно пишите.
    Осталось понять что у некоторых других людей это не так, и все. Нет проблемы
    Відмінно, це зрозуміло, тепер цим деяким потрібно ще зрозуміти, що в корінного населення рідна - це Українська й що мова приїжджих залишається лише мовою приїжджих. Немає проблеми!

А то у Росії теж багато українців, але української мови як державної там чогось немає і ніколи не буде, та й взагалі не ставиться такого питання. Спілкуйтеся вдома своєю мовою, ніхто вам не заперечує цього робити, але державна мова в нас буде одна - українська.

Типово

Цитата Допис від l*****o
    Відмінно, це зрозуміло, тепер цим деяким потрібно ще зрозуміти, що в корінного населення рідна - це Українська й що мова приїжджих залишається лише мовою приїжджих.
    Верно, а что сейчас (на 27.05.2006) не так?

Типово

Цитата Допис від l*****o
    але державна мова в нас буде одна - українська.
    Опять же верно, лично я глубоко за державну украинскую мову.
    Я одно не пойму, зачем плодить опусы вроде хедера этого топика на форуме где контент 95% русскоязычный? это такой вид садомазахизма чтоли?

Звідки Ви
    Ялта, Україна
    Дописів
    767

Цитата Допис від _pavel
    Цитата Допис від Df1201
    Абсолютно верно.
    Вопрос только в том, какую "мову" считать "родной". Когда то кого то дойдет что "правда у всех своя", тогда может быть исчезнет весь это бред на языковой почве.
    Українська мова рідна для всіх українців, незважаючи на те що більшість з нас народились в зрусіфікованих сім'ях.

Ми у себе створили унікальні умови для російського населення. Набагато краще ніж для україномовного населення. До речі, напевно найкращі умови у світі для нацменшин. Це не дивлячись на те що предки цих росіян стали причиною русифікації місцевого населення.

Але виявилося що їм цього мало і вони оголосили війну кожному із нас коли їх хлопці проголосували за "регіональну мову".

Цитата Допис від Kyivskyj
    Цитата Допис від _pavel
    Цитата Допис від Df1201
    Абсолютно верно.
    Українська мова рідна для всіх українців, незважаючи на те що більшість з нас народились в зрусіфікованих сім'ях.

Ми у себе створили унікальні умови для російського населення. Набагато краще ніж для україномовного населення. До речі, напевно найкращі умови у світі для нацменшин. Це не дивлячись на те що предки цих росіян стали причиною русифікації місцевого населення.

Але виявилося що їм цього мало і вони оголосили війну кожному із нас коли їх хлопці проголосували за "регіональну мову".
    Зачем Вы все это написали? В ответ на мою реплику? перечитайте ее еще раз
    Кто-то что то оспаривает? я или вы хотите за меня решить какая у меня мова родная(материнская) ?

Мне абсолютно плевать кто на какой мове разговаривает. еще раз АБСОЛЮТНО. Я лишь хочу чтобы к моему выборы "ридной мовы" относились точно также как я отношусть к другому выбору. А именно индифирентно.

Модератор Аватар для Photographer
    Звідки Ви
    khvorost.com
    Дописів
    15 207

Типово

l*****o, Что за идиотская привычка расписываться за всех? Я коренной украинец, и для меня родной язык русский.

Звідки Ви
    Кам’янське
    Дописів
    6 581

Типово

Цитата Допис від Al-khv
    l*****o, Что за идиотская привычка расписываться за всех? Я коренной украинец, и для меня родной язык русский.
    Хіба то рідна мова? То лише щось начебто протезу. Рідний протез - так, але не рідна мова. Не може бути в українцеві рідна кацапська. Рідна - це не обов`язково та мова, на якої ми розмовляємо з дитинства і якої нас вчили, а та мова, яка рідна для нашого народу. Мене теж вчили спілкуватися російською, але вона ні мені ні тобі не рідна, якщо ти дійсно українець.

Звідки Ви
    khvorost.com
    Дописів
    15 207

Типово

l*****o, Твоя категоричность может вывести из себя кого угодно... . Спорить не будут. Скажи, на каком языке ты общаешься в Москве?

Типово

Цитата Допис від l*****o
    Цитата Допис від Al-khv
    Хіба то рідна мова? То лише щось начебто протезу. Рідний протез - так, але не рідна мова. Не може бути в українцеві рідна кацапська. Рідна - це не обов`язково та мова, на якої ми розмовляємо з дитинства і якої нас вчили, а та мова, яка рідна для нашого народу. Мене теж вчили спілкуватися російською, але вона ні мені ні тобі не рідна, якщо ти дійсно українець.

Ок, будем решать задачу от обратного.
    первое.
    Вы допускаете что могут быть мнения отличные от Вашего?? (в любом вопросе, я с филосовской точки зрения). Ну к примеру вы любите мед, а я не люблю или что то в этом духе?

Звідки Ви
    Hamilton
    Дописів
    448

Типово

Цитата Допис від _pavel
    Цитата Допис від l*****o
    але державна мова в нас буде одна - українська.
    Опять же верно, лично я глубоко за державну украинскую мову.
    Я одно не пойму, зачем плодить опусы вроде хедера этого топика на форуме где контент 95% русскоязычный? это такой вид садомазахизма чтоли?

Я вважаю, що кожна свідома але особливо чесна і шляхетна людина, яка бачить необмежену нахабність мільйонної російської імпер-юрби
    як місті (зкацапленому "городі") на Дніпрі, так і на решті українських теренів уже за часів формальної ніби-то незалежності від азіатських
    імпердержиморд, то патріот своєї та Тарасової землі зобов'язаний по можливості вести про це непотребство мову круглодобово. Особливо
    беручи до уваги ті вами наведені відсотки. Не можна змиритись з тими
    реаліями, коли діти та онуки ворожих та цинічно-нахабних північних
    загарбників з Дикого расєйського поля майже на 100%-ів домінують
    в інформаційному просторі гвалтованої щоденно неньки. Так що хай про це буде якомога більше тем на всіх форумах, а ще краще в усіх
    інших ЗМІ.

Звідки Ви
    khvorost.com
    Дописів
    15 207

Типово

Понятие родного языка и его интерпретация в современной лингвистике

http://zhelty-dom.narod.ru/linguistics/txt/0001.htm

Типово

Цитата Допис від derevenskiyvanya
    Так що хай про це буде якомога більше тем на всіх форумах, а ще краще в усіх
    інших ЗМІ.
    Что это изменит, если это даже никто (из предпологаемого электората данных опусов) не читает. Я, по крайней мере, прочел первую строчку и последний обазац.. При всем этом АБСОЛЮТНО согласен с автором и безаговорочно принимаю что у него есть точка зрения на данный вопрос.

Звідки Ви
    Ялта, Україна
    Дописів
    767

Типово

Цитата Допис від Al-khv
    Понятие родного языка и его интерпретация в современной лингвистике

http://zhelty-dom.narod.ru/linguistics/txt/0001.htm
    "первый язык, который осваивает ребенок (или , точнее,- материнский язык, "который ребенок усвоил в процессе биологического отчуждения от матери и перехода к социальному общению с ней ( и с другими окружающими его людьми)"

Бред, тогда просто потому что мои родители всегда говорили по-русски и я с детства говорил по-русски, он мне родной?

А вот это подходит: "родной язык - это "язык нации, язык предков, который связывает человека с его народом, с предыдущими поколениями, их духовным миром"

Ведь предки наши по-украински говорили, до руссификации. Стало быть русский это просто первый язык, а родной - украинский.

Сторінка 1 з 12 1234567891011 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті