Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Всього знайдено 149, показано з 1 по 20.

Тема: Поликлиника и права родителей

Деревоподібний режим

Марлен
    Guest

Типово

Цитата Допис від alena-fa Переглянути допис
    Девочки, тут вот такое дело...... прошла всю медкомиссию в сад, все анализы и прививки, прихожу в поликлинику и спрашиваю по поводу выписки из карты для сада, на что врач ответил, что такое удовольствие стоит 50 грн. Я конечно понимаю все, но не до такой же степени!!!!! В прошлом году за такую суму можно было сделать эту комиссию и без прохождения...... Пообщалась с мамочками - таки все платили по 50 грн дабы получить выписку с печатями!!!!!! Пыталась дозвониться заведующей выяснить этот вопрос - сегодня не принимает..... буду звонить завтра.
    Кстати, на вопрос одной мамочки "так может за эти деньги можно было и не проходить всех врачей, а так сделать?" Врач ответил, что сейчас бесплатной медицины нет и мол, много будешь знать - быстро состаришься......

А кто-нибудь с подобным столкнулся? Это везде такое, или только наш врач так хочет?
    Президент запретил платные медицинские услуги

Президент Украины Виктор Ющенко приостановил действие распоряжения Кабинета Министров, которым государственным и коммунальным учреждениям здравоохранения разрешалось предоставлять платные услуги желающим, которые проходят лечение, а также сдавать в аренду в нерабочее время помещения и оборудование.

Указ о приостановлении действия распоряжения Кабмина от 14 апреля "О некоторых мерах по улучшению медицинского обслуживания граждан" подписан 30 апреля.
    В. Ющенко также обратился в Конституционный суд с просьбой рассмотреть вопрос относительно конституционности данного правительственного распоряжения.

Как отмечается в представлении главы государства, внедряя предоставление медицинской помощи за соответствующую плату, Кабинет министров фактически поставил получение гражданами жизненно необходимой медицинской помощи в зависимость от их финансовых возможностей, чем нарушил положения Конституции Украины.

Кроме того, решая актом правительства вопрос, который непосредственно касается права граждан на охрану здоровья и в соответствии с Конституцией Украины должен определяться исключительно законами (пункты 1, 6 части первой статьи 92), Кабинет Министров вышел за пределы своих полномочий, перебрав на себя полномочия Верховной Рады, которая по Конституции является единственным органом законодательной власти.

Указ вступает в силу со дня опубликования. Об этом сообщает УНИАН. http://elvisti.com/node/83211

Примусова вимога благодійної допомоги або вимога фінансової компенсації
    за лікування, обстеження, перебування в стаціонарі тощо.

Ви маєте право на отримання безкоштовної медичної допомоги в закладах охорони здоров'я держаної та комунальної власності, що необхідно розуміти так: в державних і комунальних закладах охорони здоров'я медична допомога надається всім громадянам незалежно від її обсягу та без попередніх, поточних або наступних розрахунків за її надання. Тобто представники закладу не мають жодних підстав вимагати у вас будь-яку фінансову компенсацію за лікування.

Погроза припинити лікування у разі відмови від сплати страхового внеску, благодійної допомоги або фінансової компенсації є порушенням Ваших конституційних прав та карається згідно чинного законодавства.

Для того, щоб припинити тиск з боку персоналу закладу щодо вимог сплати благодійної допомоги та фінансової компенсації лікування, необхідно звернутись з письмовою скаргою на ім'я керівника закладу (головного лікаря) про дії працівників та вимагати письмову відповідь.

У разі коли Ви згодні сплатити страховий внесок, благодійну допомогу, або інший фінансовий внесок обов'язково вимагайте документи, що підтверджують факт оплати: касовий чек, корінець прибуткового касового ордеру.

Ви також маєте право вимагати зазначення цілі благодійного внеску, наприклад придбання необхідних речей для конкретного відділення.

Зразок скарги:

Керівнику управління охорони здоров’я
    районної, міської або обласної
    Державної адміністрації
    бажано вказати адресу
    Прізвище ім’я по-батькові повністю

Копія: Головному лікарю
    назва установи повністю,
    бажано вказати адресу установи
    Прізвище ім’я по-батькові лікаря повністю

Прізвище ім’я по-батькові пацієнта повністю,
    адреса проживання вказується обов’язково,
    бажано вказати поштовий індекс та телефон

С К А Р Г А

Я, Прізвище ім’я по-батькові, звернувся за наданням медичної допомоги до лікаря Прізвище ім’я по-батькові / або лікувального закладу взагалі/ з наступною проблемою (опис обставин звернення).
    У допомозі мені було відмовлено з наступних причин (вказати причини відмови, наприклад, відмова сплатити добровільне пожертвування у фонд лікувального закладу, відсутність прописки). Даною поведінкою лікарями було порушено моє конституційне право на охорону здоров’я, що передбачене ст. 49 Конституції України та ст. 6 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» та ст.ст. 283 та 284 Цивільного кодексу України.
    У зв’язку з усім вище викладеним та згідно норм чинного законодавства

П Р О Ш У :
    1. забезпечити мені надання своєчасної та кваліфікованої медичної допомоги таким-то закладом охорони здоров’я.
    2. провести перевірку законності дій лікаря такого-то та у разі виявлення порушень з його боку притягнути останнього до відповідальності.

«__» ________ 2009 р. підпис / Прізвище ініціали

Додатки:
    за наявності документів, що підтверджують ваші доводи додати їх копії до скарги та перелічити в кінці скарги.

Зразок звенення до Всеукраїської ради Захисту Прав та Безпки Пацієнтів

Керівнику Всеукраїнської ради
    захисту прав та безпеки пацієнтів
    Гунському Юрію Івановичу
    вул. Л. Первомайського, 9-а, кв. 12
    м. Київ, 01 133

Прізвище ім’я по-батькові повністю
    адреса проживання, індекс,
    бажано телефон

Я, Прізвище ім’я по-батькові, …далі зазначити причину звернення (бажано максимально чітко вказувати назви установ, прізвища лікарів, на які Ви скаржитесь, та викладати матеріал в хронологічному порядку з зазначенням конкретних або приблизних дат).
    Якщо Ви вже скаржились до інших установ, просимо Вас про це вказати та додати до звернення копії Ваших звернень та відповідей на них.
    Викласти питання в яких Ви потребуєте нашої допомоги чи консультації.

«__» ________ 2009 р. підпис / прізвище ініціали

Додатки:
    додати копії усіх документів, що підтверджують ваші доводи, а також по можливості копії медичної інформації, що стосується питання Вашого

ПЕРЕЛІК платних послуг, які можуть надаватися в державних та комунальних закладах охорони здоров'я, вищих медичних навчальних закладах та науково-дослідних установах (затверджений постановою КМУ від 17 вересня 1996 р. N 1138 )
    http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/law...eg=1138-96-%EF

1. Косметологічна допомога, крім тієї, що подається за медичними показаннями.
    2. Анонімне обстеження та лікування хворих, заражених хворобами, що передаються статевим шляхом, а також хворих на алкоголізм і наркоманію (крім обстежень на ВІЛ та СНІД).
    3. Лікування безпліддя, включаючи хірургічні методи, штучне запліднення та імплантацію ембріона.
    4. Оздоровчий масаж, гімнастика, бальнеологічні процедури з метою профілактики захворювань та зміцнення здоров'я дорослого населення.
    5. Консультування і лікування осіб з вокальними порушеннями або з метою їх профілактики, подання фоніатричної допомоги.
    6. Лікування логоневрозів у дорослих.
    7. Операції штучного переривання вагітності в амбулаторних умовах (методом вакуум-аспірації у разі затримки менструації терміном не більш як на 20 днів) та у стаціонарі (до 12 тижнів вагітності), крім абортів за медичними і соціальними показаннями.
    8. Медичні огляди:
    для отримання виїзної візи (крім службових відряджень державних службовців та при виїзді на лікування за наявності відповідних медичних документів);
    попередні профілактичні медичні огляди при прийнятті на роботу та для отримання посвідчення водія транспортних засобів (крім випадків, коли медичні огляди проводяться за направленнями органів державної служби зайнятості), медичні огляди для отримання дозволу на право отримання та носіння зброї громадянами, а також відповідні періодичні профілактичні медичні огляди.
    9. Протезування в тому числі зубне, слухове та очне.
    10. Корекція зору за допомогою окулярів та контактних лінз.
    11. Стоматологічна допомога, що подається населенню госпрозрахунковими відділеннями, кабінетами закладів охорони здоров'я.
    12. Медичне обслуговування закладів відпочинку всіх типів, спортивних змагань, масових культурних та громадських заходів тощо.
    13. Лабораторні, діагностичні та консультативні послуги за зверненнями громадян, що надаються без направлення лікарів.
    14. Медична допомога хворим удома (діагностичне обстеження, процедури, маніпуляції, консультування, догляд), крім осіб, які за станом здоров'я та характером хвороби не можуть відвідувати заклад охорони здоров'я.
    15. Перебування у стаціонарі батьків у зв'язку з доглядом за дітьми віком понад 6 років, якщо це не зумовлено станом хворої дитини.
    16. Перебування батьків разом з дітьми в дитячих санаторіях та надання їм послуг лікувального, профілактичного та реабілітаційного характеру.
    17. Надання санаторно-курортних послуг (реалізація путівок).
    18. Проведення профілактичних щеплень особам, які від'їжджають за кордон за викликом, для оздоровлення в зарубіжних лікувальних або санаторних закладах, у туристичні подорожі тощо за власним бажанням або на вимогу сторони, що запрошує.
    19. Проведення профілактичних щеплень усім особам, які бажають їх зробити поза схемами календаря профілактичних щеплень в Україні.
    20. Діагностика, профілактика та лікування в госпрозрахункових кабінетах народної і нетрадиційної медицини.
    21. Медичне обслуговування за договорами із суб'єктами господарювання, страховими організаціями (в тому числі з Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України).
    22. Медичне обслуговування іноземних громадян, які тимчасово перебувають на території України, в тому числі за договорами страхування.
    23. Обстеження, консультування та лікування хворих із сексуальними розладами, за винятком тих, які є симптомами тяжких психічних розладів.
    24. Проведення судово-психіатричної експертизи за межами територіального розподілу.
    25. Проведення судово-медичної та судово-психіатричної експертизи у цивільних справах.
    26. Надання висновку фахівця з питань судово-медичної та судово-психіатричної експертизи на запити юридичних і фізичних осіб.
    27. Проведення судово-медичних досліджень за замовленням іноземних громадян.
    28. Реалізація компонентів та препаратів, виготовлених з донорської крові.
    29. Видача бланків особистої медичної книжки.
    30. Стажування лікарів (провізорів) - інтернів у базових закладах та установах охорони здоров'я, якщо ці лікарі
    (провізори) - інтерни:
    закінчили недержавні вищі медичні (фармацевтичні) заклади освіти;
    закінчили державні вищі медичні (фармацевтичні) заклади освіти на умовах контракту;
    прийняті на роботу в недержавні заклади охорони здоров'я (недержавні фармацевтичні заклади, підприємства);
    повторно проходять інтернатуру;
    бажають отримати другу спеціальність в інтернатурі.
    31. Підготовка і навчання з відповідною видачею сертифіката працівників немедичних спеціальностей (громадян за їх бажанням) практичним навичкам подання невідкладної медичної допомоги.
    32. Видача копії медичної довідки, витягу з історії хвороби.
    Востаннє редагував Марлен: 15.06.2010 о 15:00

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті