levada, А в чем разница?
Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
А по имени?Допис від Vedma
Он имеет в виду религиозных и обычных евреев.Допис від Al-khv
Евреи-неиудеиЭто как этоНеевреи-иудеи![]()
![]()
![]()
Kroshka.Ry,
Хмм...Он имеет в виду религиозных и обычных евреев.
Интересно насколько надо быть религиозным, чтоб подпасть под категорию "иудей" ?
Вобще levada гонит на них зря. Люди как люди,
хорошего/плохого от них столько же, сколько и от основной массы населения.
levada Не уподобляйтесь росийским скинхедам и прочей фашистской нечисти.![]()
Anthony_D, думаю, "евреи-неиудеи" есть евреи, не исповедующие иудаизм, т.е. не декларирующие свою "богоизбранность", "неиудеи-евреи", урожденные неевреи, принявшие иудаизм.
Kroshka.Ry,Anthony_D, думаю, "евреи-неиудеи" есть евреи, не исповедующие иудаизм, т.е. не декларирующие свою "богоизбранность", "неиудеи-евреи", урожденные неевреи, принявшие иудаизм.
Процесс понимания этой фразы выполнил недопустимую операцию и будет закрыт.
Высплюсь и прочитаю заново.
а это как?Евреи-неиудеи наши братья. Евреи-иудеи наши враги. Неевреи-иудеи наши враги.
Разница огромная. Евреи себя считают людьми, а иудеи себя считают тли нелюдьми, толи сверхлюдьми. Как коммики и гитлеровцы.А в чем разница?
marina1,Еае написано в посте. По другому быть не может.а это как?
Anthony_D,
Не обижайте напрасно упрёками. Я не скинхед. Я враг иудейско-фашистско- коммунистической морали. Я знаю, что все люди братья и сёстры, но иудеи, коммики и фашисты утверждают, что это не так, что они выше других. Это преступная философия и первые изрыгнули этот бреж фарисеи-книжники.Не уподобляйтесь росийским скинхедам и прочей фашистской нечисти.
Бариг із влади геть!!!
Вся влада націонал-патріотам України!!!
Al-klv, ви з якого бодуна взяли, що Гальчевський - єврей? Серед українців (і відомих українців) дуже багато прізвищ на -ський, хоча б - Степан Руданський, Рудницький, Ленкавський, Сціборський, Коцюбинський, Котляревський, Виговський тощо. Та ж ситуація з прізвищами на -вич: Тобілевич, Шашкевич, Духнович, Загайкевич... Ці всі люди жадним разом не належать до євреїв. Як не належать до росіян українці з прізвищами на -ов (-ів): Федорів, Богданів, Чеботарів тощо. Прізвища на -ський і на -вич розповсюджені переважно на Правобережжі, на Волині, Галичині, Буковині, тоді як на -ов (-ів) - на Слобожанщині, Сумщині, Стародубщині. Характерно ж українські прізвища на -ко або такі, що походять від фаху, місцевості чи від простомовних прізвиськ роповсюджені переважно у центральній Наддніпрянщині (в тому числі й на Січеславщині), на Чернігівщині й Полтавщині, що є історично козацькими землями.
Щодо євреїв, то характерно жuдівськими східно-европейськими прізвищами, що походять із слов'янських мов (а не з ідиш) можна вважати далеко не прізвища на -ський чи -вич, як про те думає багато хто, а прізвища із закінченням на -кін, штибу Ларкін, Палкін, Галкін, а также прізвища, що мають походження від назв рослин: Дубницький, Дубін, Кленов, Берьозкін тощо. Ще характерними для євреїв є прізвища штучного походження, що утворені шляхом або придбання іменника (Школьник, Дворник) або сполучення двох іменників.
Тепер конкретно про Якова Гальчевського.
Яків Гальчевський народився 22 жовтня 1894 р. (за старим стилем) у селі Гута-Літинська Сосонської волості Літинського повіту Подільської губернії (зараз - Вінницька область). Його батько – Василь Лукович – був селянином, а мати – Мотря Іванівна (в дівоцтві Русавська) – походила з козацького роду.
1901 року батько Якова помер.
11 лютого 1902 р. Мотря Русавська вдруге вийшла заміж – за односельчанина римо-католицької віри поляка Войтеха Антоновича Ферфецького, від якого в Мотрі народився син Іван. Невдовзі вона овдовіла вдруге: 8 липня 1906 р. внаслідок “невідомої хвороби” помер її другий чоловік. На час його смерті Мотря і троє її синів були православними.
Та вже 3 жовтня 1907 р. Мотря Ферфецька стала парафіянкою Літинського костьолу, приєднавшись до римо-католицтва разом зі своїми дітьми – Яковом, Федором та Іваном, про що зберігся запис в “Особливій книзі Літинської римо-католицької парафіяльної церкви про приєднання з інших християнських (конфесій) до римо-католицького сповідання”.
Невдовзі матір Якова знову одружується, на цей раз – із молодшим від неї Іохимом (Йоахимом, Юхимом, Іоаном, Євгеном – так у різних документах) Антоновичем Ферфецьким, ймовірно, братом попереднього її чоловіка Войтеха. Іоахим також був римо-католицької віри. На час одруження йому було 25 років. Під час третього шлюбу, 31 січня 1908 р., Мотрі вже виповнилося 30 років.
Навіть за дуже бурлиховї уяви неможливо уявити себе "єврея" з подібним родоводом...![]()
Ото все евреи.Допис від Dzhmil
![]()
Dzhmil, Мотря и Василь назвали сына Яковом (Иаковом)?Что-то я ни одного Якова-нееврея до сих пор не встречал.
![]()
Kroshka.Ry, то виходить, що і Іван Франко син єврейського батька?
Ґонта, все может быть.Но лично я действительно никогда не встречал Якова-нееврея.
![]()
Можу навести приклад "патріарха української сучасної літератури" Олексу Яковича Ющенка (не родич президента). Але Ви його теж не зустрічали (та і я також). У нього є поезія про сім'ю ковалів:
Є сім'я така у нас:
Дід Улас та внук Улас,
Батько Яків, син Петро.
Це і є "ремонтбюро".
Ну скажіть, який єврей буде у кузні працювати?![]()
Kroshka.Ry,А Йосифа?
Бо плач не дав нікому ще свободи,
А хто борець - той здобуває світ
Ґонта,
а як жеж всякі там гольдшмідти.шмідті та інші .......махеры.який єврей буде у кузні працювати?![]()
I покажем що ми браття фун казакiшен мiшпохe.
Я особисто таких знав аж двох. На жаль, обидва вже залишили цей світ, а то б познайомив.Допис від Ґонта
Один був такий кремезний дідуган за 80 років, руки-лопати, зуби величезні, як кінські, люлька постійно в зубах і від тієї люльки жовті-прежовті сиві вуса. Сусіди заздрили: "От у коваля-жида здоров'я! Ніяка зараза не бере." Ніби йому ковальство здоров'я додало... І звали його, до речі, Яковом.
mann, це я просто перефразував слова Жванецького, коли він розповідав, чому кинув працювати в Одеському порту: "Где вы видели еврея в порту в робе?"
Ґонта, да я не в порядке спора. Просто на меня воспоминания из детства навеяли... Среди человеков встречаются прелюбопытные экземпляры.
Як на те, тоді носії імен Іван, Марко, Михайло, Захар, Семен тощо мусять бути євреями - всі ці імена єврейського походження. А, припустимо, Анатолії, Петри - всі мають бути греки, бо імена їхні за походженням - грецькі...
Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
![]() |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
![]() |
Bookmarks