Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Всього знайдено 8, показано з 1 по 8.

Тема: Люди, не літайте

Типово Люди, не літайте

Люди, не літайте за кордон через Львівську митницю!
    Краще летіть до Польщі, а звідтам поїздом, або автобусом. Або -до Києва, а тоді теж - поїздом. Це я пишу не в пориві емоцій , чи гніву, це я заявляю виважено і не безпідставно!
    Це-вступ. А зараз буде аргументація цієї заяви...

З 2001 року, коли я вперше приїхала в Україну вгості після виїзду в 1992 році, я вже побувала тут з десяток разів. Тому досвід "спілкування" з українськими митниками в мене вже є і я можу на цій підставі зробити певні висновки.
    Ні в Києві, ні в Раві Руській, ні в Медиці українська митниця не є такою, як вона повинна бути. Але у Львівському аеропорту вона є подібна до банди наперсточників, що орудує на підхваті один до одного, тому я можу зробити висновки, що це не митниця, а організоване злочинне угрупування!

Як тільки в руки львівських митників потрапляє ваш паспорт, як громадянина іншої країни, чи українського громадянина, що проживає постійно за кордоном, то ра***те, що без хабаря вам вже від них не вийти! Як не буде за що, то вони вам знайдуть! Будьте певні!

Отже, що було цього разу.
    Прилетіла я прямим рейсом з Франкфурта до Львова. Тільки забачили американський паспорт- плати на здоров"я страхівку. Без проблем! Я живу в такій країні, що мене цим не здивуєш. Скільки? 10 доларів! Заплатила. Виписали мені полісну книжечку. Вдома придивилася, що там сума 30 гривень. Цікаво! А куди ж пішла 21 гривня? Для України то ж не копійки. І взагалі, яке право мають митники називати оплату митних послуг в іноземній валюті ?

Повертаюся назад. Взяла зі собою дві невеликі сумки, бо не зала, що щось прийдеться везти. Бачу, що не все входить. Думаю, візьму ще одну додаткову і заплачу, як положено - за тарифом, але переживаю, бо знаю, що то не проста митниця. Як ж буде? Маю 150 гривень, то може , вистачить.Ага! Щоб но часом! Приходимо на реєстрацію, кажу що маю третю сумку і хочу заплатити. Куди? В КанадУ 120 доларів! Знову долари.
    В Америку? 150 доларів. Скільки??? Знаю ж що в Америці платиться 20 дол. А тут звідки такий тариф? І в мене гривні , а не долари. Кажу, що йду одну сумку розпакую і віддам родичам. Чую тихо звертаються до мене:" Давайте 500гривень і оформимо... Що робити? Йду знімаю ще з банкомату 350 гривень і плачу. Багаж оформляють, але жодної квитанції мені ніхто на ті гроші не дає.

Йду дальше на перевірку багажу. Перше беруть паспорт в руки .Ставлять на ленту всі сумки, що протягує їх через x-ray, себто рентген. Дивляться прискіпливо, аж двоє!Щось між собою перемовляються тихо Тоді кажуть брати свої сумки і ставити на стіл для детального огляду. Ставлю. Риють все, перекидають. Щось шукають. Нічого не знайшовши, кажуть забирати. Ага! Так то й легко! Все збурене, спробуй тепер закрий! Мучуся з п"ять хвилин.
    Тоді перехід в інший зал. Для чого? Хіба мало однієї перевірки?
    Знову стіл, за яким сидить здоровенний хлоп. Те ж саме запитання: "Що везете?" Вже двоє перерили , ще й третьому треба розказувати. Які подарунки? КомУ? Кажу, що ніяких таких. Цукерки, дітям сувеніри, трохи касет, компакт дисків, книжки. А що в сумочці?
    І тут почався КОШМАР!!!! Про який я докінчу пізніше ....

Отже, що ж було далі...
    Як почула я запитання митника:" А що в сумочці?" , то відразу зрозуміла, що мені - хана! В сумочці в мене лежав в зеленому оксамитовому футлярі золотий чоловічий ланцюжок вагою 10 г і вартістю 1,100 гривень!!!! Я його положила навмисне зверху в сумочку, щоб запитати, чи мені декларувати його, бо я його везу для себе, чи взагалі віддати родичам, що мене проводжали, як скажуть , що везти не можна. Але за тою всією процедурою з зайвою вагою , я зоасім забула це зробити. Тим більше , що декларації навіть і на очі не потрапляли, щоб згадати про це. Як потім вже я побачила, ті декларації були затицяні десь так в кутку при вході, що і при бажанні їх треба було б шукати зі свічкою! У Києві їх спеціально ходять і пропонують кожному, хто вже стоїть в черзі . А тут - іє , і так , що їх і нема . Фокус-мокус!!!
    Я й кажу:
    -В сумочці в мене золотий ланцюжок.
    -Давайте сюди!

Не встигла я його витягнути і простягнути, як дядько двохметровий , рухом ілюзіоніста вхопив те пуделочко і під стіл сховав. Не знаю, може він думав , що я з ростом 158 сантиметрів на нього накинуся і почну виривати йому з рук, але те , що це був рух не державного службовця, а хижака, що нарешті накинувся на свою жертву, то було точно!

І почався довжелезний монотонний монолог.
    - А я ж вас питав, що ви з подарунків везете. А ви сказали, що нічого не везете. А тут виявляється, що ви маєте недозволені, незадекларовані речі. Ви їх сховали, не задларували і хотіли через "Зелений коридор" пройти таким чином. Зараз будете писати заяву-пояснення на ім"я начальника Львівської митниці, чому ви вирішили приховати це , бо згідно до статті такої то ви порушили закон про перехід митного контролю і т. д . і т. п.
    Мене вже й голова почала боліти, поки він то скінчив говорити. Одне , що я вхопила з тої дурної мови , було те, що я йшла через "Зелений коридор" . ЯК? ДЕ ВІН?
    Митник обертається позад себе і показує мені табличку над його головою ще на метр вище "Зелений коридор"!
    Провели мене через ретрен , перерили сумки , а тоді ще притягнули на "Зелений коридор". Таке можна тільки подати Задорнову, як сюжет для його нової теми!!! Зелений коридор - це дійсно одне відділення , через яке ти сам обираєш, коли кажеш, що нічого , крім власних рнчей не везеш і нічого не маєш до декларації. А тут примусово притягнули і кажуть, що то я йду через "Зелений коридор"! Я жодного разу не йшла на той коридов в Києві, бо ніколи не знаєш , що вони скажуть , що треба декларувати. А що він у Львові є , то перший раз побачила. Тим більше, що який то "Зелений коридор" , якщо через нього в примусовому порядку всіх перепускали , хто приходив після рентгену ?

Дали мені чистий листок і пишу я заяву, яку мені інспектор диктує. Диктує суржиком, а я пишу по-своєму, правильно. Він глянув на мене, бачу , аж щелепи стиснув. Диктує мені , що згідно зі статтею такою то... А я кажу , що не буду писати, бо ніякої статті не знаю. Тоді він відривається і починає давати прикази, щоб принесли Конституцію України і ще якийсь їхній митний кодекс. Приносять той Кодекс, тицяють мені якоюсь статтею, я дописую заяву, віддаю йому. І раптом бачу, що мене кличе рукою та сама жінка, що робила мені обшук сумок. Підходжу до неї, а вона мені так притишено:"я ж вас пропустила, а ви там купу золота везете! Що, хочете, щоб то все оформляли? Давайте 100 дол і вас зараз пропустять." Кажу, що ніякої купи я не маю, а маю тільки 1 ланцюжок для себе і не знала, чи то треба було декларувати, бо золото взяла вперше, та і для себе. А тим більше , що і декларацій ніґде не було видно. І де я вже маю які гроші, як все видерли від мене за сумку.? Вона тоді так злосно:"Ну то хай роблять з вами , що хочуть!"
    Вона ні разу до нас в зал не заходила, то звідки вона знала, що тут робилося? Хіба не одна банда, яка діє "сообща"????

Ну і закінчення цієї історії.
    Побачив митник, що я грошей не буду їм платити і почав складати Протокол про порушення митних правил. Там було писанини на 5 хвилин, а то й менше, а він писав то 20 хвилин. Щоразу перериваючись на якісь дзвінки, шуканням за чимось. На моє запитання, чи він то спеціально все робить, щоб я не полетіла сьогодні, він злісно відповів, що він не спить, а старається все зробити вчасно. Нарешті мені принесли те, що шукали по всьому аеропорті - Конституцію України, де дали прочитати, які права я маю. Я мало не зірвалася сміхом! Щастя, що стрималася.
    Коли протокол був складений, мені тицьнули де я маю підписатися, прийшла та ж кобітка, що пропонувала мені відкупитися від них 100-ма доларами, підписалася, як свідок і сказали, що зараз визначать, який штраф я маю заплатити. Я відповіла, що не маю грошей для штрафу. "Ну , тоді ваша справа піде до суду,Ольга Петрівна !" Нарешті по-людськи звернувся до мене інспектор. "Робіть, як вважаєте по закону ,"- відповіла я. Ланцюжок в мене сконфіскували, а дали мені на руки копію протоколу. , де було зазначено, що я маю з"явитися на слухання справи 25 квітня 2006 року на 10 годину за адресою м.Львів, вул.Чоловського,2.
    І от в мене тепер дилема: як поступити? Приїхати я не зможу, бо і робота , і кошти немалі, щоб задля того їхати. Залишити то все так як є, тобто не з"явитися, чи не прислати свого представника не можу не тому тільки , що шкода своєї речі, а більше з тієї причини, що це означає опустити руки і признати, що банда сильніша і вона дальше чинитиме беззаконня на кордоні і зі мною, і з моїми родичами, і з моїми земляками.
    Признати себе порушницею після того, які порушення вчинили представники влади щодо мене - теж не вихід.

А як поступити? Хочу, щоб форумляни висловили свою думку, а тим більше ті, хто знайомий із законами України. Отже - допоможіть !

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    935

Типово

Щиро бажаю успiху.
    Не дуже знаю закони, але може краще було везти ланцюжок на собi (нiхто зараз достеменно не розрiзняє чоловiчi та жiночi речi)?
    Ни одно доброе дело не остается безнаказанным! (с)

Дописів
    37 060

Типово

Во первых совет летать через борисполь, там таможенники лояльнее . Или на худой конец через днепр .

Во вторых , написать жалобу в таможенный комитет в киев . Давить на то что вы гражданка США . Можно и на президента , действует , проверено. Указать фамилии таможенников .

В третьих , выписать доверенность на представление интересов на кого-то кто живет во львове , чтоб он явился в суд.

А вообще должны знать что самые скотские таможни возле границы .

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    3 097

Типово

А еще ВСЕГДА требовать квитанции, и вообще при малейших нарушениях (квитанцию не дали) - делать ОГРОМНЫЙ СКАНДАЛ. Орать что подадите на них в суд, что их всех уволят (а место ой прикормленое!). Если с их стороны были нарушения, а судя из рассказа - действительно были, то кучу крика, - обязательно нужно устраивать бучу.
    Люблю вкусно готовить. А тут любимые рецепты.
    Креативный фотограф. Примеры работ фото-блог и http://vk.com/zaskochenko

Звідки Ви
    Родина моя - Россия!
    Дописів
    5 870

Типово

А шо Вы хотели от украинской таможни? Какая страна - такая таможня. Лицо, можно сказать государства. Она создаёт первое впечатление и последнее.
    Здесь есть, конечно нармальные люди и их много, но в таможне они не работают.

Дописів
    2 912

Типово

Гусары мочать!

Дописів
    2 912

Типово

Таможеники конечно козлы...
    Вы Славич на них жалуйтесь, чтобы они не думали что им всё можно...
    Но!

Представьте себе что украинский гражданин при вьезде/выезде в/из США
    чего-то там незадекларирует что надо бы задекларировать
    и попрётся через зеленый корридор и его там с этим барахлом "заметут".

Вопрос такого плана:
    Он (этот воображаемый украинский гражданин) улетит на своём рейсе
    (и у него как и вас просто золотишко отберут и протокол составят)
    или его к Лазаренко в камеру отправят и спустя пару недель выдворят из страны?

Я конечно про американский паспорт понимаю,
    все должны кланяться в пояс, но законы в любой стране свои...
    и если Вы знаете что в СНГ (Россия или Украина или Белоруссия)
    вопрос с вывозом золота... мама родная...
    Легче на Аляске ещё не открытые месторождения золота
    открыть чем из СНГ золото легально вывезти...
    На кой фиг Вам украинское золото?
    В Америке своего нет?

Дописів
    37 060

Типово

Цитата Допис від Aphelion
    А шо Вы хотели от украинской таможни? Какая страна - такая таможня. Лицо, можно сказать государства. Она создаёт первое впечатление и последнее.
    Здесь есть, конечно нармальные люди и их много, но в таможне они не работают.
    Я первый раз поехал за границу в далеком 90м году , был очень поражен когда видел как в соседних вагонах ( меняя тележки их подымают ) шарятся таможенники, все выворачивали , карманы пиджаков , сумки , это видно сквозь окна . Нас не трогали по определенным причинам . Я думал что это нормальная работа таможни . Но потом мы проходили еще три таможни , после нашего зверья , те даже не заходили , оптом защитывали , улыбались и уходили .

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті