Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
А нікому не здається, що ці два персонажі чимось невловимо схожі. Не зовнішністю, ні... Чимось іншим...
![]()
![]()
Можно это рассматривать и как шутку, но ведь гимн, действительно, ни в какие ворота. Не может страна, в гимне которой наличествуют и упоминания о смерти, и пожелания гибели врагам (причем, почему-то самопроизвольной и естественной), и упоминание каких-то придуманных границ, никак не напоминающих нынешние границы страны, рассчитывать на что-либо оптимистическое в своем развитии и существовании. Имхо
Ну то такэ...
А Ви гімни інших країн аналізували? Чомусь гадаю, що й там можна знайти, до чого причепитися. Це по-перше, але це не суттєво. Бо чіплятися у нашому випадку теж можна, лише не знаючи традицій та фольклору. "Вороги" - традиційне уособлення всього лиха та негараздів разом з реальними ворогами (а не тільки татароляхомоскалі). І "вороги згинуть" - теж лише метафора, яка присутня у багатьох фольклорних джерелах. А історія підтверджує, що ворогів били, а не чекали їхньої загибелі.
Щодо вигаданих кордонів - вони згадуються у творі Чубинського. А Гімн України містить у собі лише перший куплет тексту Чубинського та приспів. Тому зауваження про неіснуючі кордони - зайве.
Як на мене, я згоден, що про досконалість тексту можна сперечатися, але у нього є одна суттєва перевага - історичність.
...Марш, марш, Домбровский ... до польскей земи з влоскей (ну, то есть, с итальянской) ....
Bůh stvořil člověka, ale nedal si to patentovat, a tak to teď po něm může dělat kdejakej blbec
Да как-то пох..й на эти гимны, я не страдаю символизмом.
На питання "Гдє тьі біл, когда бамбас дамбілі?" відповідаю " в отсєкє бомбардіровщіка"
Як на мене, на сьогодні у нього є істеричність. Давайте змінимо кілька статей Конституції -24-ту, 37-му, 8-му, 1-шу, аби Конституція відповідала тексту гімну. Що з того, що відповідний закон нардепи затвердили на восьмому році дії чинної Конституції, а згідно її статті 8 усі закони повинні їй відповідати.
А як Вам такий текст:
Вільна Україна
Розквітаєш, Україно, – дякувати Богу!
Канув час, коли любили сироту убогу:
Незалежна ти держава європейська, славна,
Диво дивне: зовсім юна і відома здавна
Україно-Батьківщино – ти єдина в світі!
Хай довічно над тобою сонце волі світить!
Україно, рідна Ненько, перед цілим світом
Я тобі вклоняюсь в пояс із палким привітом.
Всі думки мої, всі дії – задля тебе, Мати,
Щоб з тобою кращу долю, добру славу знати!
Твій і мій талан, Вітчизно, – в праці і освіті!
Україно, доле щира і найкраща в світі,
Заповідана Тарасом в славнім "Заповіті":
І лани широкополі, і Дніпро, і кручі,
Люди й мова в тебе, люба, вільні і співучі!
Хай щастить тобі у всьому, Калино у цвіті!
![]()
як на мене, то доволі оптимістичноПриєднуюсь до тих, хто вважає, що потрібно історію шанувати (і теперішній текст гімну сприймати як славетну історію України), але дивитись треба в майбутнє... До речі, ні для кого не секрет, що слово як лікує, так і калічить
Я - за квітучу матір-неньку Україну і за гідний її ОПТИМІСТИЧНИЙ гімн !!! (по закінченню цієї міні-промови все ж таки проситься з клавіатури щось на кшалт СЛАВА УКРАЇНІ!)
![]()
Стосовно шанування історії є дуже простий та ефективний спосіб не забути історичної пісні - хай усі три сучасні чи чотири історичні куплети стануть гімном сучасного українського козацтва, тільки Сян із Доном змінити та воріженьків з боєм кривавим прибрати. І мелодія відповідна є - Кирила Стеценка. Створена ще на початку 20 століття. Що мене особливо дивує, так це те, що мелодія є чоловічим хором! Тобто на початку 20 століття браття були майже лише чоловіками, а на початку 21 століття браттями завдяки недолугому рішенню Верховної Ради стали і усі українські жінки!
Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
![]() |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
![]() |
Bookmarks