Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 7 з 19 ПершаПерша 1234567891011121314151617 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 375, показано з 121 по 140.

Тема: Як ми готуємось до виборів - огляд зсередини.

Звідки Ви
    Днепр, Воронцовка
    Дописів
    17 364

Типово

ok-001 , не обязательно партии.
    вполне может быть так, что на ДВК решили обойти тех лиц, что зарегестрированы в списках как голосующие на дому с целью получить от них письменное заявление.
    это опять таки результат накручивания бдительности уйбуями от ОБСЕ.
    а как сейчас люди реагируют на гостей с темой "выборы"?
    вот и тушуется женщина

Звідки Ви
    Днепр, Воронцовка
    Дописів
    17 364

Типово

.
    Востаннє редагував Андрей123: 14.01.2010 о 19:44 Причина: убил дубль

Звідки Ви
    Днепр, Воронцовка
    Дописів
    17 364

Типово

Ірчик, в том и вся беда, что нет чёткого и внятного решения о порядке действий граждан не включённых в список.
    о том-же суде.

как обращаться в суд?
    просто с заявлением? или сначала на ДВК с жалобой/отказ/с отказом в суд?

ведь никто ничего не говорит!

типа власть утром одна а вечером другие пришли.

изменения/уточнения в список - нужна ксерокопия поспорта?
    голосование на дому - только те кто подал заявления или все из списка+по заявлениям?

ЗЫ. о том что люди сами профукали себя в списках оно ясно.
    но как быть с теми, кто летом уточнял себя в списках а сейчас снова находит себя с ошибками и "мёртвыми душами"?
    ЗЗЫ. понимаю, что эти все вопросы должен решать/уточнять/доносить до нас председатель комисии... но "маемо те, що маемо"
    я лично буду завтра поднимать все эти вопросы на заседании.

Звідки Ви
    Дніпроград
    Дописів
    18 498

Типово

Цитата Допис від ok-001 Переглянути допис
    Пришла дама с избир. уч-ка к моей соседке. Её нет дома, тогда она ко мне.
    Она:
    - В этой квартире проживает старушка, нуждающаяся в голосоваии на дому.
    Я:
    - Проживает.
    Она:
    - Одна?
    Я:
    - Нет.
    Она:
    - Пусть её родственники принесут заявление, что она нуждается в голосовании на дому.
    Потом после секундной паузы:
    - Ой, не надо приходить. Передайте, что я сама всё напишу. А то вдруг им некогда.
    Я:
    - Не пишите ничего. Это принципиальные люди. Они сами всё сделают.
    Она:
    - Что Вы, что Вы. Люди ж работают. Я всё сама сделаю.

Вопрос: кто или чья партия так заботится о бедных старушках?
    Передайте тій пані, що за це можна сісти.

Важко сказати, яка саме партія*-) Але з огляду на те, що кількість бажаючих проголосувати вдома є найбільшою в Донецькій області - можна зробити припущення

Звідки Ви
    Дніпроград
    Дописів
    18 498

Типово

Цитата Допис від Андрей123 Переглянути допис
    ok-001 , не обязательно партии.
    вполне может быть так, что на ДВК решили обойти тех лиц, что зарегестрированы в списках как голосующие на дому с целью получить от них письменное заявление.
    это опять таки результат накручивания бдительности уйбуями от ОБСЕ.
    а как сейчас люди реагируют на гостей с темой "выборы"?
    вот и тушуется женщина
    Ні! Від людей, які в списках значаться як "нсп", жодних додаткових заяв не потрібно
    А писати заяву від імені іншої людини - підробка документів.

Звідки Ви
    Днепр, Воронцовка
    Дописів
    17 364

Типово

Ні! Від людей, які в списках значаться як "нсп", жодних додаткових заяв не потрібно
    и я с Вами согласен!
    но тренер Ткаченко Л.Ю. на занятих от ОБСЕ очень жёстко акцентировал наше внимание на том, что без заявления в комисию пометка "НСП" не является поводом для голосования на дому (дословно)
    а какой шум поднялся в зале!
    и еще раз нам было сказано - без заявления не приходим.
    это я так, о той каше, что сейчас у нас в головах...

Звідки Ви
    Дніпроград
    Дописів
    18 498

Типово

Стаття 95. Форма та зміст скарги

1. Скарга до виборчої комісії або до суду подається у письмовій формі.

2. Скарга, що подається до виборчої комісії або до суду, повинна містити:

1) назву виборчої комісії або суду, до якої (якого) вона подається;

2) прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання громадянина України або точну назву та місцезнаходження (офіційну поштову адресу) виборчої комісії чи партії (блоку) - заявника скарги;

3) назву суб'єкта оскарження та його поштову адресу;

4) суть порушеного питання;

5) виклад обставин і зазначення доказів, якими заявник скарги обґрунтовує свої вимоги;

6) чітко сформульовані вимоги;

7) перелік документів і матеріалів, що додаються;

зазначення зацікавлених осіб, яких суб'єкт подання скарги вважає за потрібне залучити до розгляду скарги;

9) підпис заявника скарги (представника юридичної особи - заявника) із зазначенням дати підписання.
    Це те, з чим треба йти до суду.

Звідки Ви
    Днепр, Воронцовка
    Дописів
    17 364

Типово

7) перелік документів і матеріалів, що додаються;
    вот об этом я и спрашиваю.

Ірчик, это-ж не я один такой дуб хвойный. это так нам объясняли...

ЗЫ. и что больше всего пугает, что завтра ещё что-то новое придумают

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    8 597

Типово

О включении в уточнённые списки в день выбора по решению Головы, зама, секретаря ДВК, "по прописке":
    Стаття 35. Порядок внесення змін до уточненого списку виборців на звичайній виборчій дільниці
    1. Внесення змін до уточненого списку виборців на звичайній виборчій дільниці здійснюється головою, заступником голови та секретарем дільничної виборчої комісії.
    2. Зміни до уточненого списку виборців на звичайній виборчій дільниці вносяться на підставі:
    1) рішення суду, прийнятого відповідно до частини шостої статті 32 цього Закону;
    2) рішення окружної виборчої комісії, прийнятого відповідно до частини дев'ятої статті 34 цього Закону;
    3) повідомлення органу ведення Державного реєстру виборців щодо усунення кратного включення виборця у списку виборців на цій виборчій дільниці;
    4) рішення дільничної виборчої комісії.
    Можно предположить, что п. 4 об этом, но, как верно отметила Ірчик, ДВК не может провести заседание и принять решение во время голосования, все заявления и т.п. рассматриваются на заседании ДВК по окончании голосования, Так, что нет никакой законной возможности включить потенциального избирателя в доп. список "по прописке"... Так, что только в суд или как вариант в "Рееестр" они рассматривают заявления в день голосования до 19:00.
    Во всяком случае на нашем участке включаться в доп. список без решения суда не будем!
    ...я так думаю.

Дельфинарий: хлорированная тюрьма

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    8 597

Типово

И ещё о "семинаристах" от ОБСЕ, по поводу недействительных бюллетеней и какой угодно отметки (надписи) где угодно:
    Стаття 76. Організація і порядок голосування

6. У виборчому бюлетені для голосування виборець робить позначку "плюс" ("+") або іншу, що засвідчує його волевиявлення, у квадраті напроти прізвища кандидата на пост Президента України, за якого він голосує. Виборець може голосувати лише за одного кандидата або не підтримати жодного кандидата на пост Президента України. У разі непідтримання жодного кандидата виборець робить позначку "плюс" ("+") або іншу, що засвідчує його волевиявлення, у квадраті напроти слів: "Не підтримую жодного кандидата на пост Президента України".
    Четко сказано, что отметка должна быть одна и в квадратике, не знаю, как остальные члены ДВК, но я буду считать действительными только бюллетени с отметкой в квадратике....
    ...я так думаю.

Звідки Ви
    Дніпроград
    Дописів
    18 498

Типово

Цитата Допис від sceptic Переглянути допис
    Так, что нет никакой законной возможности включить потенциального избирателя в доп. список "по прописке"... Так, что только в суд или как вариант в "Рееестр" они рассматривают заявления в день голосования до 19:00.
    Во всяком случае на нашем участке включаться в доп. список без решения суда не будем!
    Я знаю звідки ростуть ноги у цієї "ідеї", проте чи варто ризикувати?

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    8 597

Типово

Цитата Допис від Ірчик Переглянути допис
    А писати заяву від імені іншої людини - підробка документів.
    А я с Вами не согласен, действительно:
    Стаття 32. Порядок ознайомлення виборців із попереднім списком виборців на звичайній виборчій дільниці та оскарження неправильностей у списку виборців
    Виборцям, стосовно яких у списку виборців є відмітка про постійну нездатність пересуватися самостійно, одночасно повідомляється, що їм буде надана можливість проголосувати за місцем перебування. Таке письмове повідомлення надсилається не пізніш як за п'ятнадцять днів до дня виборів.
    но:
    Стаття 77. Порядок організації голосування за межами приміщення для голосування
    3. На підставі заяв, зазначених у частині першій цієї статті, дільнична виборча комісія напередодні дня виборів після закінчення строку подання таких заяв робить витяг із списку виборців за формою, встановленою Центральною виборчою комісією. При цьому у списку виборців у графі "підпис виборця" секретар дільничної виборчої комісії робить запис "голосує за місцем перебування".
    Т. е. на мой взгляд имеется противоречие, с одной стороны для чего-то сделана отметка НСП и необходимо сообщить о возможности проголосовать на дому, с другой "вытяг" делается только на основании заявлений, о том, что НСП необходимо включать без заявления не упомянули, что бы разрешить коллизию ДВК вероятно нужно постараться собрать заявления с НСП. Более того у нас на участке есть бабулька НСП, которая прислала на участок соцработника и через него передала, что она обязательно придёт голосовать на участок (старушка, по словам соц. работника, действительно плохая, еле передвигается, но приняла такое решение). Теперь представьте картину мы включили НСП в "вытяг", а он пришёл (дополз) на участок из последних сил, а мы ему говорим: "Дудки! Вы не можете проголосовать."
    ...я так думаю.

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    8 597

Типово

Цитата Допис від Ірчик Переглянути допис
    Я знаю звідки ростуть ноги у цієї "ідеї", проте чи варто ризикувати?
    Идиотизм! Мы должны проголосовать за присутствие на заседании ДВК посторонних лиц. Допустим голосуем - Против. Зачем нам лишние свидетели? Просим посторонних, т. е. избирателей покинуть участок, затем голосуем о включении одного сомнительного избирателя, неважно "За" или "Против", потом просим выгнаных вернуться для продолжения голосования, тут приходит вдруг новый "невключенец", мы снова прерываемся, всех выгоняем....
    Это личное мнение Охендовского, а выше приведена фраза, которая говорит, что Охендовский не читал закон
    ...После 7 часов вечера обратиться можно будет только в суд...
    По закону в суд можно обращаться до 19:00.
    ...я так думаю.

Звідки Ви
    Дніпроград
    Дописів
    18 498

Типово

Т. е. на мой взгляд имеется противоречие
    Це протиріччя надумане і провокативне. У 2006-2007 роках на виборах народних депутатів в Законі була прописана процедура за якої НСП – нездатні самостійно пересуватися могли не надавати медичну довідку. Бозна чим думали нардепи, коли не голосували за включення цього ж речення до закони про вибори Президента.

Нсп-шники були завжди, ними опікуються органи соціального захисту, вони ж подають дані. Перевірити - так, але жодних заяв не потрібно. Ці люди не те, що ногу поламали, або після операції на лікарняному - вони з року в рік не можуть пересуватись самостійно.

Заява подаєтьсся для того, щоб комісія могла дізнатись, що людина хоче проголосувати вдома. На підставі заяви робиться позначка у списку виборців і робиться витяг.

Позначкою "нсп" в списку виборців інвалідам вже надана ця можливість, комісія вже в курсі їх нездатності самостійно пересуватись і автоматично має внести їх до списку голосуючих вдома.

Безглузде знущення змушувати їх писати заяви. Ще гірше - писати заяви від їх імені.

Якщо я не поимляюсь, було навіть відповідне роз"яснення ЦВК

Звідки Ви
    Дніпроград
    Дописів
    18 498

Типово

Цитата Допис від sceptic Переглянути допис
    Теперь представьте картину мы включили НСП в "вытяг", а он пришёл (дополз) на участок из последних сил, а мы ему говорим: "Дудки! Вы не можете проголосовать."
    В тому ж Законі про вибори нардепів у разі відмови виборця від наданого йому права голосування за місцем перебування, цей виборець не включається до відповідного витягу.

Аби уникнути незручних ситуацій, можна спробувати полюбовно домовитись з бабунею: Ви прийдіть на дільницю в той час, коли члени комісії ще не вирушили у мандри з переносною скринькою. Вона розписується у витягу, отримує бюлетень і голосує*-)

Не побоюся стверджувати, що в цій ситуації такі компроміси - реальність, такі випадки повторюються з виборів в вибори. На щастя, нсп-шних бабусь і дідусів не так багато, щоб говорити про грубі порушення і спотворення результатів волевиявлення виборців на дільниці*-)
    Востаннє редагував Ірчик: 15.01.2010 о 08:36

Звідки Ви
    Дніпроград
    Дописів
    18 498

Типово

Виборці, стосовно яких у списку виборців є відмітка про постійну нездатність пересуватися самостійно, до витягу із списку виборців включаються без рішення дільничної виборчої комісії.
    Пункт 6.5. Роз"яснення щодо складання та уточнення списків виборців для підготовки і проведення голосування з виборів Президента України 17 січня 2010 року
    Хоча, в цім роз"ясненні сті-і-ільки всього суперечливого....

Звідки Ви
    Днепр, Воронцовка
    Дописів
    17 364

Типово

Ірчик, Спасибо!

Дописів
    4 139

Типово

Граждане господа, а ткните мене ссылкой на закон или постановление или разъяснение какое ,на крайняк, по поводу того, что за одним столом во время выдачи бюлетеней избирателям не могут сидеть два члена комиссии от одного кандидата. Про трех от разных кандидатов во время голосования по месту пребывания, во время получения бюлетеней и транспортировки протокола - знаю, про двоих за одним столом - не читала такого.

Звідки Ви
    Дніпроград
    Дописів
    18 498

Типово

В цьому законі такого немає

Звідки Ви
    Днепр, Воронцовка
    Дописів
    17 364

Типово

а мне уже хорошо

Сторінка 7 з 19 ПершаПерша 1234567891011121314151617 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті