Яким чином можливе це об'єднання? Кого з ким? Три гілки українського православ'я - абсолютно неприміримі. Московська Церква - політична повія політики червоної московської Імперії, яка не має взагалі нічого спільного з християнством. Це - прикид лише. Київський патріархат - відверто розкільницький. УАПЦ - занадто мала, щоби консолідувати українське православ'я. Про що йдеться?
Тема об'єднання Українських Православних Церков не є новою, в цьому напрямку ведеться активна робота по створенню Української Православної Помісної Церкви і між представниками УПЦ КП і УАПЦ вже досягнуті певні домовленості. Але на кожен позитивний крок Української Церкви припадають два неґативні кроки українофобів від РПЦ та її філії в Україні - т.зв. "УПЦ Московського Патріярхату". Складно стоїть справа і з греко-католиками, які теж є православними за обрядом, але підпорядковані безпосередньо Ватикану.

Щодо ваших слів стосовно "розкольництва" Київського Патріярхату, то його існування відновлює незалежне і самостійне положення Української Церкви до кінця XVII ст., коли вона була свавільно зліквідована і приєднана до РПЦ. Ні Болгарська, ні Грузинська, ні Вірменська, ні Сербська, ані Румунська Православні Церкви не підпорядковані Московському Патріярхатові. Чому ж для Києва й України мусить бути виключення?

За вашою ж логікою, salezian, усе православ'я є "розкольницьким", бо відпало 1054 року від єдиного дерева Христової Церкви (щоправда, самі апологети православ'я, особливо московці, наполягають, що, навпаки, це Рим відпав, не зважаючи на прямі слова Христа, що Він звернув їх до Апостола Петра: "Петро [тобто камінь грецькою] ти, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, - і сили адові не переможуть її". ( Мат. 16:18 ). Апостол Петро заснував християнську громаду саме в Римі, де й був страчений за Слово Боже. Східна ж Церква, до якої належить переважна більшість українців, виникла за триста років по тому в Константинополі як філія Римо-католицької Церкви.