Цитата Допис від Sergey B. Переглянути допис
не волнуйтесь историю я знаю, но вы видимо не поняли о чём речь шла в моих постах потому как ваш ответ о борьбе крестьянства с советской властью совершенно не касается того что я писал. с оветской властью боролись многие и не только на территории украины, и не только в 30хх годах, но речь не об этом, речь о конкретном периоде, а в этот период как не крути народ Украины воевал с германией в составе КА( или вы это будете отрицать? то что подавляющее большинство укринцев и селян тоже была в КА), УПА воевали с КА, именно с Красной Армией где были теже селяне и другие классы простого народа усср, УПА не воевали исключительно с властью(зават органов власти, покушения на высокопоставленных представителей гос.власти, установление своей власти, попытки формирования органов власти и т.д. всего этого небыло). а коллективизация их вообще никак не касалась, причём те кто выжил после голода коллективизации воевали против германии в КА, и это был выбор народа украины тогда, независимо от того чем он продиктован.
У цьому і є трагедія України. Було два ворога Радянська влада яка трималася на штиках червоної армії, та Гітлерівська німеччина. Друга світова війна почалась задовго до 22 червня 1941 року, дати, що відбилась у свідомості громадян. Другу світову викохали і випестували більшовики із своєю супермрією – створити світову комуністичну державу, і нацисти із своїми щирими намірами повного панування арійської раси у новому світі.Нацизм і комунізм – брати-близнюки – не існували один без іншого. Недарма Сталін допомагав Третьому Рейху відновити свою армію, яку Німеччина за Версальським договором після Першої світової війни не мала права ані навчати, ані озброювати. Німеччина відновлювала свою армію за допомогою радянських військових спеціалістів, на радянських полігонах вчилися майбутні офіцери і військові спеціалісти вермахту.Фактично Більшовики створили армію яка винищила пів Європи.

Слава Героям простим людям Українцям, Росіянам та іншим яки зломали хребет фашизму.

Європейський парламент в своїй Резолюції від 2 квітня 2009 року «Європейська свідомість та тоталітаризм» запропонував оголосити 23 серпня Загальноєвропейським Днем пам’яті жертв усіх тоталітарних та авторитарних режимів, пам’яті, яка має вшановуватися гідно та неупереджено. Парламентська Асамблея ОБСЄ 3 липня цього року ухвалила Резолюцію «Заохочення прав людини та громадянських свобод в регіоні ОБСЄ у 21 ст.», де висловилася більш однозначно, назвавши 23 серпня Загальноєвропейським днем пам’яті жертв сталінізму та нацизму в ім’я збереження пам’яті жертв масових депортацій та страт. Чому європейські інституції обрали саме цей день? 23 серпня 1939 року був підписаний пакт Молотова-Ріббентропа, який визначив сфери впливу Німеччини та СРСР в Європі і планував переділ Центральної та Східної Європи.

Я ще раз наголошую; Ми повинні розрізняти народУкраїни і нелюдський Більшовицький Комуністичний режим УССР.
Тому і селяни у 30 рр і УПА в 1941-1957рр та інші збройні формування яки боролися з більшовиками, читай військами НКВД і Червоноармійцями, захищали свою Батьківщину.(Назвіть це громадянською війною) і від Комуністів і від фашистів. У цьому і є трагедія -одні Українці були в червоній армії, яка захищала і Батьківщину і політичний строй, а другі в УПА захишали Україну від німців і боролися з Більшовиками(НКВД, та Червоною армією).
Вам не треба розьяснювати, що армія СРСР не тільки перемогла у 2-й світовій
а й по волі політичної верхушки наробила багато чого іншого.