А комунізм, виходить, не яд?

А вбивати людей рішенням демократично обраного суду це як?

А будувати метро замість того, щоб збудувати підприємства, які б заробили гроші на будівництво двох метро?

А ...

о!)))

Dzhmil, я пам"ятаю, що коли Італія воювала з Австрією там мав місце якийсь конфлікт між Папським престолом та Габсбургами. В цілому приклад союзництва Австрії та Угорщини у моноконфесійній державі є так само досить унікальним. Так чи інакше якщо навіть взяти Ірландців - то католицизм у них має національний колорит, так само як його має католицизм Латиноамериканський, більше того - у кожної нації свої власні святі, що істотно впливає на розмаїття шкали цінностей. Про скандинавів важко щось сказати - я надто далекий від лютеранства та скандинавів. І в принципі форма є формою - але монархізм є також певним змістом, так само, як і демократія. Культ особистості окремого монарха можна вважати релігією, так само як й культ демократії.

Взагалі правильно обраний зміст є запорукою успішної нацональної боротьби. До речі - агностицизм вимагає високого рівня розвитку, в той час як атеізм є просто вірою в те, що бога не існує. Хіба для того, щоб повірити у відсутність Бога, потрібен розум? У будь якому випадку й агностицизм й атеїзм - примари минулого. Реальність вимагає такого змісту, який би збурював її. Потрібна система уявлень, засвоєння яких взагалі змінює людину настільки, що вона змінює своє ставлення до життя, а свою націю вона починає ідентифікувати як носія змісту, якого не має у інших націй.

salezian, що Вам сказати. Плюньте та розітріть. Звільніть свій розум від химер. Є речі, які ми вважаємо правильними, та які не витримують перевірки реальністю. Ви бажаєте щоб я висловив своє ставлення до Степана Бандери?

Будь-ласка: цей чоловік більшу частину свого життя прожив у еміграції, через що був неспроможний зібрати реальну інформацію про стан речей в Україні, через що діяв спираючись не на здоровий глузд, а на власний волюнтаризм. Він розколов ОУН, підставився 30 червня 1941 року й нарешті, штовхнув мільйони українців на безперспективний шлях збройної боротьби проти Радянської влади.

Усім ветеранам ОУН-УПА можна платити пенсії тільки за те, що вони постраждали від авантюризму верхівки ОУН, що марила Україною, якої не могло існувати. Навіть важко уявити собі наскільки могло бути ефективним проникнення ОУНівців до лав КПРС, НКВС та Червоної Армії. Навіть у ГУЛАГу націоналісти виступили потужною силою, навколо якої гуртувалися зека. Іронія ж долі полягає в тому, що зрештою саме виходець з Західної України Л. М. Кравчук вбив кіл у серце СРСР, зробивши кар"єру у лавах Компартії.

Націоналісти проявили себе успішними усюди, де діяли спираючись на здоровий глузд, а не на казки ідеологів українського націоналізму. Отже й стосовно релігійної складової наостанок додам: хрещений - то вже мічений. А хрещених православних в Україні - більшість. Чомусь бояться люди залишати дітей нехрещеними, й несуть їх до храмів. Отже, якась влада церкви над ними є. Тож відповідно люди залишаються несповна розуму доти, поки вірять в те, чого насправді не існує.

І для мене особисто зрозуміло, що й досі людьми панує той самий страх, який панував над ними, коли вони тільки но усвідомили свою смертність. І єдина влада, якій люди коряться насправді - це влада стадного інстинкту. Для того щоб пересилити його потрібно колективне інтелектуальне зусилля, а щоб його здійснити - потрібен сильний інтелект у всього колективу, а не у окремих його представників. Тож чим раніше люди перестануть вклонятись казна-чому й займуться вивченням природи та її опануванням - єдиною насправді корисною справою, тим пізніше вони взагалі помиратимуть, якщо помиратимуть взагалі. Принаймні не треба буде боятись вигаданих страхіть пекла чи сподатись на кращу долю у раю.

Людмила Лепешкина, яд - це така сама хімічна речовина, як і будь-яка інша. Дивно: пишуть, що надмірне вживання алкоголю шкодить організму. А хіба надмірне вживання ковбаси йому не шкодить? Секс - досить шкідлива штука, якщо ним займатись тричі на день, але й досить шкідливо, якщо ним займатись тричі на рік. Що після ковбасно-сексуальних одкровень я можу сказати про націоналізм? Відкидання націоналізму - таке ж саме божевілля як і його обожнення.

Втім, я повторююсь. Націоналізм поганий коли він є змістом, а не формою. Тож взагалі відкинувши закінчення "ізм" ми отримуємо цільком мирний корінь "націонал". Національний, національність, інтернаціонал.

Ґонта, а тепер новини з ланів! Рекордний врожай гречки зібрали гречкосії Крижопільщини. В той час коли імперіалістичні сили роздмухують брехливу пропаганду стосовно наших намірів щодо мирного використання тракторів та комбайнів, наші землероби наносять їй нищівного удару у відповідь доводячи що використовують сільгосптехніку за призначенням!

(Після того, як відігравши опівночі гімн України радіоприймачі замовкли до ранку, села нібито завмерли у тиші оспіваної Гоголем ночі. ДОтримуючись правил світломаскування гречкосії по одному збиралися на машино-тракторній станції. До ранку у них було багато роботи - розібрати все на запчастини, щоб скласти з них танки, системи залпового вогню та просто крилаті ракети з ядерними боєголовками. Цю нехитру роботу вони робили кожної ночі, ще з тих далеких часів, коли Україна підписала договір про нерозповсюдження ядерної зброї, на скорочення звичайних озброєнь. Країної прокочувались кольорові революції зі сходу на захід й з заходу на схід, а вони все збирали та розбирали свої танки та ракети, потайки навчаючи цій справі своїх дітей, не зважаючи на звинувачення у гречкосійстві та саложерстві...