Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы

Результати опитування: Що для вас є особа Степана Бандери?

Голосували
12. Ви ще не голосували в цьому опитуванні
  • злочинець

5 41,67%
  • герой та борець за державу

7 58,33%
Сторінка 1 з 14 1234567891011 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 271, показано з 1 по 20.

Тема: Роздуми про український націоналізм

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    151

Типово Роздуми про український націоналізм

Друзі, дуже мені хочеться обсудити таку ось справу. Відомо, що український націоналізм є досить цікавим моментом у бутті українського суспільства: можна тривало ламати списи та дискутувати на тему «націоналізм – добре, чи погано?», але мені, людині, якій близькі деякі ідеї цього явища, дещо перешкоджає сказати: «так, я український націоналіст». А перешкоджає ось що: як відомо, у «Декалозі українського націоналісту», що був складений Степаном Ленкавським у 1929 році, є крім того, з чим я погоджуюсь на 100 відсотків, таке:

а) Пімстиш смерть Великих Лицарів.
    б) Ненавистю і безоглядною боротьбою прийматимеш ворогів Твоєї Нації.

Крім того, у офіційній ідеї українського націоналізму постійно наводиметься, що «найголовніше й найперше – це Нація, й заради неї справжній націоналіст повинен бути спроможне на все". І тут в мене повстають питання. Добре, нація, як така, є дуже важливим аспектом в житті людини. Вона в ній формується, саме через неї виникає погляд особистості на дійсність та ін. Але! Український націоналізм ніколи не відділяв себе від християнської віри – до речі, всі засновники цього руху були або греко-католиками, або православними. Але ж, як вищевказані засади координуються с вченням Христовим та церковним - будь-то католицьким, будь-то православним?
    Одже справа йдеться про помсту, ненависть... Стверджуючи, що «нація домінує понад усім», ми неминуче скачуємось у поганство – бо ж тільки язичники ставили боротьбу хоча б за будь-які ідеали понад християнськими цнотами: любов’ю, милістю та пробаченням... Взагалі для християнина найвищою коштовністю є Бог! Ось де в мене виникає привід для роздумів... Що скажете, добродії?

Звідки Ви
    Родина моя - Россия!
    Дописів
    5 870

Типово

salezian, На мою думку «Декалозі українського націоналісту» треба сприймати у контексті того часу. І з Християнством нема ніяких суперечок, томущо на 1929 рік, та й зараз, в націоналістичному русі Україні є домінуюче ствердження, помилкове, але є:-
    "Комунізм=Росія (а саме Росія була сильнішим носієм комунізму)=фашизм=сатанізм=ворог Христіянства=>України=адепту Православія"
    Тому боротьба із сатаною не є протиріччям для Православія, от так і збігаються рівняння- Россія=Сатана, Україна=Бог, і ствердження «нація домінує понад усім», в данному випадку, дорівнює "Бог і Україна проти сатани і Росії".
    Але, я гадаю, що усі ці рівняння вже давно повинні втратити сенс, оглядуючись на руських, які також прагнуть добробуту і спокою поза комуністичним режимом і тоталітарним імперіалізмом.
    А що стасовно Бандери, героєм його, особисто я, не вважаю. Але не протедію тим, хто бажає шанувати його пам'ять, якщо це призведе до відродження України - міцної, розвинутої, заможньої, незалежної держави, нехай буде так. Я бачу досягнення цієї мети іншим шляхом.
    Давно треба позбутися ворожнечих настроїв один до одного й домомогти скинути усю ту муть, що заважає добросусідству та спільної боротьби за віру Христіанську, во славу Хреста.

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

Серед гасел українського націоналізму є й таке: На диявола - хрест, на ворога - меч!
    Саме цей смисл має емблема бандерівської ОУН.

Христова Церква ж часто в історії брала до рук меч. Згадайте боротьбу з єресями, хрестові походи, войовничі ордени ченців. Згадайте, як проводилась християнизація Русі: "Добриня хрестив вогнем, а Путята мечем"...
    Та й сам Ісус Христос сказав: "Не мир приніс я вам, але меч".
    Так що не бачу протиріччя.

Почетный форумчанин
    Патріотизм року 2007, 2008
    Звідки Ви
    Дніпрокам'янськ
    Дописів
    8 962

Типово

Націоналізм - це форма без змісту.

Насправді націоналісти щоб набути змісту завжди додають релігійний чинник - араби та чеченці наприклад ісламський, українські та російські - православний.

Все це перетворює ідеологію на дурню: одновірці мають вбивати одне одного через національні переконання.

На підтвердження доказ від зворотнього:приклад Югославії взагалі феноменальний - там один нарід, що має одну на всіх мову, розпався на три (!!!) за релігійною ознакою, що стала ознакою нових націй.

Будь-які національні протиріччя насправді майже не мають підгрунтя для протистояння, якщо за ними не стоїть світоглядне підгрунтя.

Тож я зайвий раз зауважую: православна Україна ніколи не здихається російського духу, бо він - теж правславний. До того ж ще й з залишками поскомуіністичних традицій.

Треба починати з нуля.

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    151

Типово

***Націоналізм - це форма без змісту.***

Якби це було б так, то взагалі б не існували європейські держави: бо ж вони всі побудовані на принципах націоналізму: він є двигуном державністі.

*** там один нарід, що має одну на всіх мову, Будь-які національні протиріччя насправді майже не мають підгрунтя для протистояння, якщо за ними не стоїть світоглядне підгрунтя***

Ви й направду думаєте, що південно-слав"янські народи, що створювали Югославію - те саме? Хорвати й серби - це дуже й дуже різні народи. Вбрев комуністичній брехні, вони й мови мають різні. "Сербсько-хорватська" - це монстр, що був породжений Тіто.

***Тож я зайвий раз зауважую: православна Україна ніколи не здихається російського духу, бо він - теж правславний. До того ж ще й з залишками поскомуіністичних традицій***

То Ви на серіо думаєте, що Українв є православною? Це справжнісенька брехня. На 25% - католицька, що зосталося - протестантська. Православних на Вкраїні - можна по пальцях порахувати. Це "пасхально-різдвяні" православні, що до Православ'я нічого не мають, крім народних забобонів, які й плекає досі московська "церква".

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

Так, Диктаторе, релігійний первень завжди слугував головним чинником у створенні та протистоянні націй. Достатньо згадати приклади Ірляндії й країн колишньої Югославії, Нідерляндів, Бельгії, Греції - всі ці держави постали в наслідок насмперед релігійних війн і конфліктів.
    Але це не є правилом. В історії є приклади боротьби і одноконфесійних народів. Як найбільш яскравий можна навести приклад постійної ворожнечі італійців і австрійців упродовж усього ХІХ ст., яка скінчилася створенням незалежної єдиної Італійської держави. А італійці, як і австрійці - католики.
    Можна пригадати і історію Скандинавських країн. Це впродовж сторіч був реґіон боротьби двох потуг: Данії та Швеції, але національні рухи поневолених цими державами народів спричинилися до створення незалежних національних держав - Норвегії, Ісляндії та Фінляндії (хоча остання сто років перебувала в московських "лаптях"). Але всі скандинавські народи одноконфесійні - протестанти-лютерани.
    Менш відомий конфлікт між румунами і українцями на Буковині в 1920-30-х роках, хоча і буковинці, і румуни - православні.
    Із сучасних національних протистоянь - Франція і Корсика, і французи, і корсиканці є католиками.
    Так що не завжди релігійний чинник наповнює "порожню форму" націоналізму. Бува, що ця "порожня" нібито форма виявляється цілком самодостатньою.
    Не треба забувати, що нації існують довше за релігії, тим паче - конфесії. Українська нація в своєму розвитку відчула вплив багатьох дуже міцних релігійних напрямків, деяки з яких повністю зникли, але залишили по собі сліди в традиціях, звичаях, навіть у тому, що ми називаємо "забобонами".
    Звичайно, було набагато краще, якби українці були конфесійно єдині (як, скажімо, жuди). Але сьогодні українці знаходяться під впливом чотирьох потужних світоглядних систем (маю на увазі саме світоглядні системи, як спосіб життя на свідомому і підсвідомому рівнях, визначення культурних і етичних пріоритетів):
    1.Совковий агностицизм - оскільки більшість людей зросла і виховалася в безглуздо-марксівському совку, то це найбільш поширена система світогляду, скоріше навіть контрсистема: ці люди не є атеїстами (справжній атеїзм - дуже серйозна і відповідальна ідеологія, яка вимагає певного високого рівня розвитку особистості), але вони не є віруючими; вони радше не замислюються над цими питаннями, а якщо замислюються, їхня думка не йде далі традиціійно розповсюджених ритуальних уявлень (забухати на Великдень, повісити іконку в машині).

2.Православне християнство.
    Абсолютно згоден - це московство. Відверто кажучи, ані Київський Патріярхат, ані тим паче УАПЦ не спромоглися вплинути на масу, обмежившись вузьким колом національної інтеліґенції. Винні в цьому не КП і не УАПЦ, а державна підтримка Московської Церкви та штучна ізоляція українського православ'я. Хоча якраз це, на мою думку - шлях до об'єднання української нації: створення Єдиної Помісної Української Православної Церкви (об'єднання УПЦ КП, УАПЦ і, звичайно, УГКЦ). Адже українське православ'я різниться від московського не тільки мовою богослужіння, а й обрядністю, "популярними-непопулярними" святами, пантеоном святих, древнішою історією тощо.
    Московське ж православ'я в особі т.зв. УПЦ МП, чисельно переважаючи українське, сильно програє йому "в якості". Гадаю, що без державної підтримки і без потужних фінансових вливань з боку відділу контрпропаганди й зовнішньої розвідки ФСБ Росії під назвою "Русская Православная Церковь" вона приречена на скоре зникнення з української землі. Знову ж таки - тут потрібна енергійна й дієва національна українська державна влада.

3.Окремий пункт - Українська Греко-Католицька Церква. Греко-католики - найбільш цілісна і національно спрямована релігійна громада України. Греко-католики пережили понад півстоліття катакомбного підпільного існування і відродились ще сильнішими, ніж були! Воістину УГКЦ - рятівник України, історичний феномен, який із неґативного чинника (колотнеча навколо Унії призвела Україну до руїни XVII ст. і загибелі) перетворився на позитивний руший національно-визвольних змагань XIX-XX ст.
    Мінус греко-католиків: їх вплив фактично обмежується західно-українськими землями, а до можливості вийти на загальноукраїнський рівень через об'єднання з іншими православними громадами (що передбачає вихід з-під юрисдикції Папи Римського) ієрархи УГКЦ ставляться поки що скептично.

4.Протестанти. Ось їх часто недооцінюють, а це - реальна і велика сила. Думаю, що протестантів не менше по Україні, ніж православних, але якісно вони на порядок краще: вірні до фанатизму. Якраз проникнення націоналістичного духу в середовище протестанстських громад створило би справжню бомбу! За досвідом знаю, що протестант-націоналіст - це дещо... Декілька років тому я спілкувався з Вінницькими баптистами - всі як один українські націоналісти, з пречудовою мовою, розумінням ідеї і мети.

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

Ось ще, знайшов цікаву інформацію: "реальных прихожан Церкви в нашей стране по статистике примерно 1,5%, воскресные школы посещают примерно 0,1% от всего населения".
    Мається на увазі УПЦ МП.

Звідки Ви
    г.Санкт-Петеребург
    Дописів
    16 134

Типово

Любой национализм (украинский, русский, татарский) такой, как представленный на данном форуме - это яд. Во главе стоят лидеры, которых, по-видимому жизнь очень обидела и у них на всю жизнь осталось желание отомстить за свои личные неудачи выдуманному врагу. Ведь винить себя в неудачах этим "недолидерам" очень больно - вот и всеь сказ про хваленный национализм.
    Не в каждом веке рождается Христос, но в каждом веке есть свои Иуды

Почетный форумчанин Аватар для Ґонта
    Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    13 189

Типово

Цитата Допис від Лепешка Людмилкина
    Любой национализм (украинский, русский, татарский) такой, как представленный на данном форуме - это яд.
    "Випий йаду!" (с)
    Нам своє робити

Німецька мова влітку

Звідки Ви
    г.Санкт-Петеребург
    Дописів
    16 134

Типово

Ґонта, вы хотите сцедить своего или еще и достопочтимогоDzhmil, пригласите, чтобы покрепче?

Почетный форумчанин Аватар для Ґонта
    Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    13 189

Типово

Здається, у Лепешки вже паранойа почалася... Таки вже випила йаду...
    Нам своє робити

Німецька мова влітку

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

Да-а, старушка, що називається, палить...

Звідки Ви
    г.Санкт-Петеребург
    Дописів
    16 134

Типово

Ґонта, Я считала вас мужчиной....какое жуткое заблуждение.... Dzhmil, от чего же старушка? Внуков пока не предвидится.... Хотя и вы не "орел"...

Почетный форумчанин
    Патріотизм року 2007, 2008
    Звідки Ви
    Дніпрокам'янськ
    Дописів
    8 962

Типово

А комунізм, виходить, не яд?

А вбивати людей рішенням демократично обраного суду це як?

А будувати метро замість того, щоб збудувати підприємства, які б заробили гроші на будівництво двох метро?

А ...

о!)))

Dzhmil, я пам"ятаю, що коли Італія воювала з Австрією там мав місце якийсь конфлікт між Папським престолом та Габсбургами. В цілому приклад союзництва Австрії та Угорщини у моноконфесійній державі є так само досить унікальним. Так чи інакше якщо навіть взяти Ірландців - то католицизм у них має національний колорит, так само як його має католицизм Латиноамериканський, більше того - у кожної нації свої власні святі, що істотно впливає на розмаїття шкали цінностей. Про скандинавів важко щось сказати - я надто далекий від лютеранства та скандинавів. І в принципі форма є формою - але монархізм є також певним змістом, так само, як і демократія. Культ особистості окремого монарха можна вважати релігією, так само як й культ демократії.

Взагалі правильно обраний зміст є запорукою успішної нацональної боротьби. До речі - агностицизм вимагає високого рівня розвитку, в той час як атеізм є просто вірою в те, що бога не існує. Хіба для того, щоб повірити у відсутність Бога, потрібен розум? У будь якому випадку й агностицизм й атеїзм - примари минулого. Реальність вимагає такого змісту, який би збурював її. Потрібна система уявлень, засвоєння яких взагалі змінює людину настільки, що вона змінює своє ставлення до життя, а свою націю вона починає ідентифікувати як носія змісту, якого не має у інших націй.

salezian, що Вам сказати. Плюньте та розітріть. Звільніть свій розум від химер. Є речі, які ми вважаємо правильними, та які не витримують перевірки реальністю. Ви бажаєте щоб я висловив своє ставлення до Степана Бандери?

Будь-ласка: цей чоловік більшу частину свого життя прожив у еміграції, через що був неспроможний зібрати реальну інформацію про стан речей в Україні, через що діяв спираючись не на здоровий глузд, а на власний волюнтаризм. Він розколов ОУН, підставився 30 червня 1941 року й нарешті, штовхнув мільйони українців на безперспективний шлях збройної боротьби проти Радянської влади.

Усім ветеранам ОУН-УПА можна платити пенсії тільки за те, що вони постраждали від авантюризму верхівки ОУН, що марила Україною, якої не могло існувати. Навіть важко уявити собі наскільки могло бути ефективним проникнення ОУНівців до лав КПРС, НКВС та Червоної Армії. Навіть у ГУЛАГу націоналісти виступили потужною силою, навколо якої гуртувалися зека. Іронія ж долі полягає в тому, що зрештою саме виходець з Західної України Л. М. Кравчук вбив кіл у серце СРСР, зробивши кар"єру у лавах Компартії.

Націоналісти проявили себе успішними усюди, де діяли спираючись на здоровий глузд, а не на казки ідеологів українського націоналізму. Отже й стосовно релігійної складової наостанок додам: хрещений - то вже мічений. А хрещених православних в Україні - більшість. Чомусь бояться люди залишати дітей нехрещеними, й несуть їх до храмів. Отже, якась влада церкви над ними є. Тож відповідно люди залишаються несповна розуму доти, поки вірять в те, чого насправді не існує.

І для мене особисто зрозуміло, що й досі людьми панує той самий страх, який панував над ними, коли вони тільки но усвідомили свою смертність. І єдина влада, якій люди коряться насправді - це влада стадного інстинкту. Для того щоб пересилити його потрібно колективне інтелектуальне зусилля, а щоб його здійснити - потрібен сильний інтелект у всього колективу, а не у окремих його представників. Тож чим раніше люди перестануть вклонятись казна-чому й займуться вивченням природи та її опануванням - єдиною насправді корисною справою, тим пізніше вони взагалі помиратимуть, якщо помиратимуть взагалі. Принаймні не треба буде боятись вигаданих страхіть пекла чи сподатись на кращу долю у раю.

Людмила Лепешкина, яд - це така сама хімічна речовина, як і будь-яка інша. Дивно: пишуть, що надмірне вживання алкоголю шкодить організму. А хіба надмірне вживання ковбаси йому не шкодить? Секс - досить шкідлива штука, якщо ним займатись тричі на день, але й досить шкідливо, якщо ним займатись тричі на рік. Що після ковбасно-сексуальних одкровень я можу сказати про націоналізм? Відкидання націоналізму - таке ж саме божевілля як і його обожнення.

Втім, я повторююсь. Націоналізм поганий коли він є змістом, а не формою. Тож взагалі відкинувши закінчення "ізм" ми отримуємо цільком мирний корінь "націонал". Національний, національність, інтернаціонал.

Ґонта, а тепер новини з ланів! Рекордний врожай гречки зібрали гречкосії Крижопільщини. В той час коли імперіалістичні сили роздмухують брехливу пропаганду стосовно наших намірів щодо мирного використання тракторів та комбайнів, наші землероби наносять їй нищівного удару у відповідь доводячи що використовують сільгосптехніку за призначенням!

(Після того, як відігравши опівночі гімн України радіоприймачі замовкли до ранку, села нібито завмерли у тиші оспіваної Гоголем ночі. ДОтримуючись правил світломаскування гречкосії по одному збиралися на машино-тракторній станції. До ранку у них було багато роботи - розібрати все на запчастини, щоб скласти з них танки, системи залпового вогню та просто крилаті ракети з ядерними боєголовками. Цю нехитру роботу вони робили кожної ночі, ще з тих далеких часів, коли Україна підписала договір про нерозповсюдження ядерної зброї, на скорочення звичайних озброєнь. Країної прокочувались кольорові революції зі сходу на захід й з заходу на схід, а вони все збирали та розбирали свої танки та ракети, потайки навчаючи цій справі своїх дітей, не зважаючи на звинувачення у гречкосійстві та саложерстві...

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    151

Типово

Людмила Лепешкина,

Ваші, пані, слова - це виник отрути комуністично-імперської ідеології, народженої у Московії. Треба розлічати саме націоналізм - державницький рух будь-якого народу з шовінізмом - людоненависническої ідеології, прикладом якої є нацизм. Нацоналіст каже: "Я є членом свого рідного народу. Він для мене є дорожчий від будь-якого. Але інші народи не є а ні гіршими, а ні ліпшими від мого. Моя держава - для мого народу та для представників тих народів, хто буде співчувати національним ідеям та гаслам мого народу". Шовініст каже: "мій нарід - головний. Йому мусять підкоритися всі народи, або ми будем ці народи винищувати". Перший варіант - це варіант держави Української, побудованої на ідеях Донцова, Пелюри, Бандери. Другий варіант - це держава побудована на ідеях Гітлера, Сталіна, Путіна.

Звідки Ви
    холон
    Дописів
    4 101

Типово

salezian,
    Моя держава - для мого народу та для представників тих народів, хто буде співчувати національним ідеям та гаслам мого народу
    К сожалению, это "гасло" есть чистая теория.
    Исхожу из поведения некоторых людей, которые называют себя националистами.

И уж конечно я не смогу сказать, лучше чем Диктатор:
    Націоналізм поганий коли він є змістом, а не формою.
    Дискуссия или диалог не тот формат, здесь люди СПОРЯТ.(все равно о чем, лишь бы не ТАК)
    (с) Vedma

Звідки Ви
    г.Санкт-Петеребург
    Дописів
    16 134

Типово

salezian, расшифруйте мне слова:
    Моя держава - для мого народу та для представників тих народів, хто буде співчувати національним ідеям та гаслам мого народу".
    Назовите разницу между Украина - для украинцев, Россия - для русских, Германия - для немцев....? Как не искала найти не могу. Национализм, как форма гордости (не путать с гордыней) за свой народ, любовь к его культуре - это безусловно прекрасно. Где у достопочтимогоDzhmil, вы видите это? Он целыми днями проводит на форумах - лишь с одной целью - вдолбить идею превосходства нации и идею врага в лице России. Хорошо проплаченный, обеспеченный вот такой работой (непыльной, кстати) человек. Вот только не надо, что это он из "идеалов" - даже если из идеалов он не хочет есть, пить и одеваться, то ему нужно платить за квартиру (я не видела бочки в которой он живет), да и за инет тоже... Не приходило в голову, что за это кто-то платит?
    Теперь о Путине. Знаете, мне смешно, когда говорят, что в России теперь жуткая диктатура, нет свободы слова и т.д. Я носилась на митинги против Путина, даже выступала (пресса мое выступление издавала) против Путина и.... Ну хоть бы что! Мне не стало жить хуже при Путине, чем при Ельцине - даже, как не печально признавать свои ошибки - лучше. Раньше плевали на Трудовой кодекс, а теперь приходится его исполнять (кстати суды всегда на стороне работников). Я так долго была возмущена Путиным, а теперь у него появилось лишних 4 голоса за.

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

А що, Лепьошкіна, тільки кацапня має право розводити в інеті свою шовіністичну пропаганду? Українцям і в мережі заборонено виступати з Українських позицій?
    Назовите разницу между Украина - для украинцев, Россия - для русских, Германия - для немцев....?
    Немає різниці. Пречудові гасла. І не розумію, чого ви так нервуєтесь з цього приводу. Я ж вам казав: випейте (ні не йаду), а чабрецю. Ви ж мене не послухались...
    Он целыми днями проводит на форумах
    Правильно. Тільки не на форумах, а на форумі, і не цілими днями, а цілодобово, а кого й куди він проводить - це відомо, напевно, тільки Л. Лепьошкіної.
    Хорошо проплаченный
    Ви забули додати: Конґресом США.
    обеспеченный вот такой работой (непыльной, кстати) человек.
    Зрозуміло, ще одна незабезпечена матеріяльно персона. Ні, я розумію, що на Донбасі грошей немає (хоча ніби Ахметов зарплатню підвищив), але в Лєнінґраді, чи звідки ви там?.. Лепьошкіна, а ви що, на своїй роботі мішки з цементом тягаєте?
    я не видела бочки в которой он живет
    А чого на неї дивитися? Бочка як бочка.
    Не приходило в голову, что за это кто-то платит?
    Звичайно, Людо, приходило. І не тільки вам одній. Давно вже відомо, що мені за інет платить Конґрес США. Кондоліза Райс. Особисто. Готівкою.

Диктатор, абсолютно не згоден з твоєю оцінкою Степана Бандери і збройної боротьби ОУН і УПА. Бандера був непоганим організатором - одна історія розколу 1940 року чого варта. До того ж він був принциповою і відважною людиною. Зрештою він став символом.
    І боротьба УПА стала символом. Вона зруйнувала стереотип "лінивого хохла", українців як народу, що здатний тільки на ролю обслуги чергового пана-чужинця. Тільки за це ми маємо шанувати цих борців.

Звідки Ви
    Дніпропетровськ
    Дописів
    151

Типово

Людмила Лепешкина,

Назовите разницу между Украина - для украинцев, Россия - для русских, Германия - для немцев....?
    Йдеться от про що. Коли хтось каже: "Україна для українців. Але - живіть тут всі, кому тут подобається, хто є готовий виконувати закони української держави, вносити свою лепту у розвиток культури держави, поважати її традиції, її мову та історію" - це на мій погляд є здорове націоналістичне державництво. На такий кшталт живуть всі цівілізовані національні держави (не йдеться мова про традіційно-емігрантські суспільства - США, Канада, Австралія також). Треба розуміти, що у будь-якій національній державі є поняття "державотвірча нація", й з цім треба рахуватися тим, хто не хоче бачити головування (ТІЛЬКІ КУЛЬТУРНЕ в повному обсяці цього поняття!!!!) державотворчої нації. Нинішні французи та німці на власній шкірі бачать наслідки антинаціональної політики своїх керманичів. А про України й казати нема чого. Є інше: "Україна для українців, і більш ні для кого" - це є звичанісенький шовінизм. Мені, українському націоналістові, він не до вподоби стовідсотково! Не про те мріяли Петлюра з Бандерою. Достатньо почитати їх твори, де Петлюра взагалі висловлюється про багатонаціональну, вільну, українську державу. Але в якії не будуть керувати зайди та іноземні пройдихвости на користь своїх держав: будь-то Московія, будь-то Польща, будь-то Гондурас.

Он целыми днями проводит на форумах - лишь с одной целью - вдолбить идею превосходства нации и идею врага в лице России
    Ви, пані, насправді думаєте, що це основне життєве завдання Джміля? Й саме на цьому форумі?

Про Путіна спорити з Вами не буду. Для мене особисто це є справжнісенький покидьок, який вбиває власний нарід. Маю надію, що його постигне участь Чаушеску. Людина, яка забиває власних дітей (не є давно секретом, що й Беслан, й "Норд-Ост" - це справи його та його катів) заслуговує на кару смерті, хоч я особисто є противником подібної кари. Але повинні бути винятки. Смерть без пощади! Якщо він вбиває власний нарід, ніщо не зупинить його, коли буде йти мова про нас, громадян України. Собаці - собача смерть! (Собак жаль..)

Звідки Ви
    г.Санкт-Петеребург
    Дописів
    16 134

Типово

Dzhmil,
    платить Конґрес США
    - ну что вы - вы мелкая сошка, вам платят другие, да и не так щедро... Dzhmil, - так у меня такое же отношение и к этой швали.
    Лепьошкіна, а ви що, на своїй роботі мішки з цементом тягаєте?
    - нет, в том числе трудоустраиваю и "бывших соотечественников" (украинцев) _ они почему-то очень желают работать у нас. Видимо нехотят работать за более большие деньги на Украине. salezian,
    Ви, пані, насправді думаєте, що це основне життєве завдання Джміля?
    - нет, но это явно прописано в его "должностной инструкции".
    Для мене особисто це є справжнісенький покидьок, який вбиває власний нарід.
    - я правильно поняла, что ругать УПА можно только имея неопровержимые доказательства, а ругать Путина без них, долько на своих эмоциях, догадках, желаниях? Напоминаю, что войну в Чечне развязал Ельцин (на всякий случай). - если вы имели ввиду ее.

Сторінка 1 з 14 1234567891011 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті