Dzhmil, щоб звузити список, напишу тільки про рок-музику, в період з 1965-1972, самий розквіт
:
1. Jimi Hendrix, чомусь, мені більше подобається другий альбом “Axis: Bold as Love”, він більш мелодійний, ніж всі інші його твори „Little Wing” - краща пісня.
2. У Grateful Dead декілька альбомів припадають на цей період, але чомусь мені подобається одна композиція з концертного альбому 1972 року, вона кантрі-рокова, зовсім без психоделії, але дуже добра та атмосферна - „Me and My Uncle”.
3. Bob Dylan “Don’t think twice”
4. Bob Dylan “All Along The Watchtower”
5. Bob Dylan “Blowing in the wind”
Bob Dylan – без коментарів, його неможна не любити, хоча в мене в колекції, його диски стоятьу розділі – фолк та кантрі.
6. Jefferson Airplane “Tobacco road”, “Bringing me down”, Jorma Kaukonen -один з кращих гитаристів!
7. Janis Joplin “Kozmic Bluze”, мені не дуже подобається її сценічний образ, але ця пісня –шедевр.
8. “Green River” від Кріденсів.
9. the doors “Riders on the storm”, я люблю цей останній альбом, він найбільш музикальний у дискографії цієї групи. Ця пісня – геніальна і по музиці, і по звуку.
10. Jimi Hendrix “Voodoo Chile (Slight Return)” – дуже новаторська композиція для того часу.
Я навмисно не додав до Топ10, своїх улюблених блюз-рокерів Allman Brothers, Canned Heat, Little Feat та інш., тому що я не можу порівнювати їх з цими музикантами, це інше.
Немає в цьому списку і англійських музикантів, бо в англійській музиці я люблю лише блюз-рок: Savoy Brown, Eric Clapton, Burdon, Animals, Peter Green та інш. Люблю і Rolling Stones, але до альбому «Tattoo you», для мене це зовсім інша музика.
Незважаючи на те, що в списку є Боб Ділан, я не помістив сюди Simon and Garfunkel, Crosby, stills, nash, Young, the band та інше, тому що, це фолк, який породила рок музика.
Ось такий, великий пост вийшов.
Katya, привет в этой теме.
Bookmarks