Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 1 з 4 1234 ОстанняОстання
Всього знайдено 73, показано з 1 по 20.

Тема: Вопрос к знатокам шестидесятых

Дописів
    1 725

Типово Вопрос к знатокам шестидесятых

Всем привет, очень интересует такой вот вопрос, как называется жанр\стиль, очень популярный в шестидесятые?
    В изобразительном искусстве - это выглядело примерно так:

Если знаете ресурсы в Интернет, где он представлен или еще что-то о том времени - запостите сюда, пожалуйста.

Еще интересуют (очень) фото всяких людей в водолазках в стиле фильма "Фантомас" , очках в толстой (черной) оправе итд

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

bwb, скорше за все, це поп-арт, зведений до рівня масового споживача.
    Колись був такий цікавий журнал "Забріскі Пойнт", він намагався бути виразником російських гіпі (із запізненням років на тридцять ). Чи існує він наразі - не знаю, скоріш за все ні, тому що Вова Путін зі своїми ґeбістами на Москві "гайкі пазакручівал" конкретно. Про цей журнал цікава стаття: http://www.screen.ru/Tarasov/Zabriski.htm

Дописів
    1 725

Типово

Dzhmil, дякую, я знав, що на вас можна розраховувати.
    Так, це цілком і повністю поп-арт шістдесятих, але мої пошуки поки що нідочого не призвели, так, декілька постерів

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

Немає нічого більш плинного, ніж масова культура, особливо споживацька культура, мода. Сьогодні рекляма 1960-х навряд чи зацікавить широкий загал, тому її примірники дуже важко знайти. В мене десь завалявся каталог виставки американських товарів у Москві 1967 року - він оформлений повністю в такому дусі, як стиль, що вас цікавить. Але знайти його найближчими тижнями нереально, та й половина сторінок в ньому відсутня. Але зроблю собі замітку на пам'ять, та якщо мої пошуки будуть успішні, я вам цей каталог подарую.
    До речі, цей стиль - стиль фільму Tommy 1973 року, вам, безперечно, відомої культової стрічки. У сцені прозріння Томмі, весь ітер'єр умебльовано точно так, як на вашому постері, мати Томмі одягнута в такому ж стилі - це загальний штамп жіночої моди 1960-х, "твіґґі" - перший випадок ув історії людства, коли сексуальною стала вважатися худа, а не повна жінка.

Дописів
    107

Типово

Журнал прекратил свое существование задолго до г-на Путина.
    http://www.zabriski.ru/zpoint.html
    Название журнала взято из фильма Антониони (соответственно) про хиппи.

http://www.gif.ru/themes/culture/war...-art/brutalno/
    Русский поп-арт оказывается гораздо опаснее и острее нейтрального, не цепляющего, диетического поп-арта американского классика. Русский поп-арт тяготеет к тому, что плохо продается: реальности, смерти, иронии и сарказму. Русский поп-арт на фоне Уорхола выглядит интеллектуально, неотесанно и неряшливо, но и не столь претенциозно, как Уорхол.
    Я люблю тебя не за то, кто ты, а за то, кто я, когда я с тобой / Г.Г.Маркес /

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

Мова не про Варґола і не про мистецтво, а про "ширпотрєб", мейнстрім, дешевий загальнодоступний і загальнозрозумілий масовий стиль, на який перетворився в половині 1960-х поп-арт.

Дописів
    1 725

Типово

MarilynManson, да, знаем мы, что такое "Zabriski Point" и про Джона Фэи, который был анти-хиппи музыкантом, но записал дорожку для этого фильма тоже знаем.
    Я "западник", потому русский поп-арт для меня такой же нонсенс как и "русский шансон", но все равно, большое спасибо, за первую ссілку в особенности.
    Dzhmil, в мене є декілька номерів журналу "Америка", та музичні вирізки з нього, це дуже цікаве видовище . - треба пошукати на базарі ці речі. Доречі, дужя дякую і за це, ви мені робите безцінні подарунки.

Дописів
    1 725

Типово

Кстати, мы ушли во времена чуть более поздние. Интерес не к хиппи-культуре, а к тому, что было чуть-чуть раньше, т.е. не Grateful Dead и Jefferson Airplane, а скорее Kinks, Hoggs и Troggs Т.е. между рокабилли и серыми пиджаками и хиппи в цветастых одеждах.

Чем-то таким отдает фильм "Заводной Апельсин" Кубрика, но я не могу это точно сформулировать.

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

Цікаво, що цей фільм нібито показував майбутнє, а залишився в якості документа того, яким був Лондон у середині 1960-х.

Звідки Ви
    Родина моя - Россия!
    Дописів
    5 870

Типово

Это не поп-арт, и даже, не русский поп-арт.

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

А що?

Дописів
    1 725

Типово

Эта картинка не совсем в полной мере отображает то что нужно, но это то,что я пока нашел подходящее.

Сегодня беседовал со спецом. на эту тему, всплывали слова вроде НеоРеализм, и еще много каких ...измов.

Дописів
    1 725

Типово

Вот, почти то, что я имею ввиду, в виде оформления муз. альбомов:

или вот

Звідки Ви
    Mars*Desert of Loneliness
    Дописів
    16 487

Типово

Цитата Допис від bwb
    всплывали слова вроде НеоРеализм, и еще много каких ...измов.
    ПОП-АРТ (англ. pop art, сокращение от popular art – популярное, общедоступное искусство; второе значение слова связано со звукоподражательным англ. рop – отрывистый удар, хлопок, шлепок, т.е. производящее шокирующий эффект) – направление в искусстве конца 1950-х – начала 1970-х; возникает как оппозиция беспредметному абстракционизму; знаменует переход к концепции нового авангардизма.

Представители поп-арта провозгласили своей целью «возвращение к реальности»... http://www.krugosvet.ru/articles/117.../1011773a1.htm
    (внизу страницы нажимать на "дальше" - там и про Новый реализм)

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

Scorpion, як завжди вражений вашим умінням користуватися пошуковими системами.

Дописів
    1 725

Типово

Один известный московский музыкант и дизайнер на мой вопрос - ответил, что это примитивизм. И в какой-то степени он прав, потому что он имел ввиду, что подход и изображению.

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

bwb, колись якийсь журнал (чи як не Rolling Stone) проводив опитування серед знаменитих рок-музикантів за приводом їхньої улюбленої пісні 1960-х років. Багато хто відповів дуже цікаво. Я забув деталі, але дуже велика кількість назвала такою Strawberry Fields Forever The Beatles. Джо Перрі з Aerosmith назвав Foxy Lady Джима Гендрікса. Щодо самих битлів, то Пол Маккартні, пам'ятаю, назвав такою A Whiter Shade of Pale Procol Harum.
    Я подумав, було б цікаво узнати ваш "гіт-парад" творів рок-музики того десятиріччя "миру й кохання". Я вважаю, що ті роки дійсно були неперевершені саме в музичному пляні, мій особистий список був би дуже довгим. Цікаво, чи багато з вашого і мого списку співпаде? І хто ще скаже про свої улюблені композиції шістдесятих?

Звідки Ви
    Здешний
    Дописів
    38 982

Типово

Dzhmil, для мене такою э "Джоржия" Рея Чарлза
    Я бесконечно уважаю чудовищный выбор моего народа (М.Жванецкий)

Звідки Ви
    ITA
    Дописів
    12 030

Типово

The Moody Blues "Nights in white satin"
    Будь проклят, Путин.

Дописів
    1 725

Типово

Dzhmil, щоб звузити список, напишу тільки про рок-музику, в період з 1965-1972, самий розквіт :

1. Jimi Hendrix, чомусь, мені більше подобається другий альбом “Axis: Bold as Love”, він більш мелодійний, ніж всі інші його твори „Little Wing” - краща пісня.
    2. У Grateful Dead декілька альбомів припадають на цей період, але чомусь мені подобається одна композиція з концертного альбому 1972 року, вона кантрі-рокова, зовсім без психоделії, але дуже добра та атмосферна - „Me and My Uncle”.
    3. Bob Dylan “Don’t think twice”
    4. Bob Dylan “All Along The Watchtower”
    5. Bob Dylan “Blowing in the wind”
    Bob Dylan – без коментарів, його неможна не любити, хоча в мене в колекції, його диски стоятьу розділі – фолк та кантрі.
    6. Jefferson Airplane “Tobacco road”, “Bringing me down”, Jorma Kaukonen -один з кращих гитаристів!
    7. Janis Joplin “Kozmic Bluze”, мені не дуже подобається її сценічний образ, але ця пісня –шедевр.
    8. “Green River” від Кріденсів.
    9. the doors “Riders on the storm”, я люблю цей останній альбом, він найбільш музикальний у дискографії цієї групи. Ця пісня – геніальна і по музиці, і по звуку.
    10. Jimi Hendrix “Voodoo Chile (Slight Return)” – дуже новаторська композиція для того часу.

Я навмисно не додав до Топ10, своїх улюблених блюз-рокерів Allman Brothers, Canned Heat, Little Feat та інш., тому що я не можу порівнювати їх з цими музикантами, це інше.
    Немає в цьому списку і англійських музикантів, бо в англійській музиці я люблю лише блюз-рок: Savoy Brown, Eric Clapton, Burdon, Animals, Peter Green та інш. Люблю і Rolling Stones, але до альбому «Tattoo you», для мене це зовсім інша музика.

Незважаючи на те, що в списку є Боб Ділан, я не помістив сюди Simon and Garfunkel, Crosby, stills, nash, Young, the band та інше, тому що, це фолк, який породила рок музика.

Ось такий, великий пост вийшов.

Katya, привет в этой теме.

Сторінка 1 з 4 1234 ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті