Nitay:Дякую за перепрошення, проте мені всьо одно якою мовою Ви пишете.Я не вижу, почему личный порог восприятия недостаточный критерий.
Это ведь не запрет, а проявление гуманности.
Зрозумійте, вже питання не лежить в площині етики чи гуманності, а саме в моралі. Ви пише, що власний поріг сприйняття для Вас є достатнім для керування Вашими діями - це нормально. Мене бентежить те, що Ви Ваш поріг вважаєте достатнім для того, щоб робити висновки про гуманність чи негуманність дій інших! Це - якось нелогічно, погодьтесь ... Якби у Вас того порогу не існувало, скажімо Ви вважали б вбивство кожної живої тварі негуманним, то зрозуміло було б чим Ви вимірюєте. А так, даючи поняття гуманності стосунків з тваринами як відсутність видимих для Вас ознак страждання, Ви намагаєтесь оцінювати вчинки інших?!!! Ну, не знаю ...Боже борони, ні в якому разі не намагався позбавити Вас права щось робити. З чого Ви взяли?Неужели, для того, чтобы посочуствовать убитому, мне нужно четко определить виноват он или нет? Я не могу посочуствовать преступнику, садящемуся на электрический стул?
Четкий порог нужен для установления законов и запретов, но мое право делать что-либо, не означает обязанности это делать. К примеру, у меня есть право играть в азартные игры, но я знаю, что это - развод для лохов - и я могу об этом сказать и этого не делать. Но это не повод их запрещать, ведь они есть - следовательно кому-то нужны.
Про співчуття. З огляду на те, яку Ви дали характеристику очевидним стражданням, для мене загадкою є чому Ви збираєтеся висловлювати співчуття в'язневі, якщо Ви не бачитимете його страти.
Гм, я ж не так висловлювався. Я не називав лицемірством Ваші власні намагання не споживати того чи іншого продукту. Я назвав лицемірством Ваші спроби звинувачувати людей, які не поділяють Вашої думки щодо їжі, в тому, що і Ви самі робите. Вбиваєте живе? Так. Просто Ви маєте якусь свою власну абстраґацію - одне вважаєте вбивством, інше ні. Простіше кажучи, Ви самі у власних очах себе вибілюєте!!!Я считаю, что убийство - это лишение жизни. И если такая возможность есть его лучше избегать. Немыться возможности нет - последствия для здоровья. Недезинфицировать - аналогично. А вот есть мясо я, для себя, необходимости не вижу - почему это лицемерие?Не зрозумів Вашої думки. Які закони, чому невигідно? Хіба в тому справа? Якщо Ви такий поріг маєте - Ви кривите душею, намагаючись жити згідно свого світогляду, та ще й трактуючи вчинки інших.И наоборот, когда будет доказано, что животные чуствуют боль, а растения нет, такие законы появятся. Поэтому выяснять этот порог Вам не выгодно
Bookmarks