| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Идеология привлекательна.
Романтизм присутствует.
Устройство государства нравится.
Культурные ценности и наследие.
Ощущаю это внутренне.
Куда все - туда и я.
Я чугунофоб і креконенависник
Моя русофобія у твоїх та його плачах - від вашого надмірного і необгрунтованого самоототожнення з російським народом.
Не вішайтесь йому на шию, на нього і так всіх собак повісять
Я плакалъСообщение от Andriy
В тему -
Більшу половину життя спілкувався виключно російською і не переймався питанням, яка мова в мене рідна.
Та 1989 року під час перепису населення на питання "Ваш родной язьік?" несподівано сам для себе відповів - "украинский", хоча, живучи все життя у Дніпрі, мови тоді толком і не знав.
Обмірковуючи свої слова, зрозумів, що просто відчуваю українську мову близькою, до щему в серці рідною, хоча й не першою в своєму житті. Відкрива вона в мені щось глибоке, торкається душевних струн. Може колективне підсвідоме заговорило, може генетична пам'ять...
Ну то такэ...
Платочек дать?
Я когда-то рассказывала, как в Беловежской пуще пошла рано утром на озеро, хотела рыбу половить. Чаща, идти было где-то минут 20-25. А нам говорили, что иногда ближе к жилью приходят волки. Я как-то пошла и не подумала. Пришла сижу, вдруг в кустах началось шевеление, я замерла. Смотрю. Думаю , а вдруг волки? Вокруг никого вообще нет. Через какое-то время кусты раздвигаются и выходят кабаны. Не волки , но тоже не подарок
Я за удочки и тикать...думаю , не бежать нельзя, пошла шагом и самое главное...неожидано для себя начала ГРОМКО (почему-то подумалось, что если будут звери человеческую речь слышать, не подойдут) ПЕТЬ по-украинскиТо есть в минутут опастности, когда все переходит на уровень рефлексов, вылезла именно украинская речь, на которой я в детстве говорила.
По закінченні одного з найщасливіших днів моєї юності мені наснився дуже яскравий, фантастичний сон і я був дуже здивований, коли зрозумів, що думаю так говорю у цьому сні українською мовою.
Теж якесь підсвідоме вилізло - тільки не в стані стресу, а ейфорії. І в цьому сні-казці найбільш виразною та відповідною до ситуації переживання щастя виявилася не буденна російська мова, якою я тоді спілкувався повсякчас, а саме українська
Проголосовала за пункт 6
Потому что:Куда все - туда и я.
1. Хотела результаты опроса посмотреть
2. Так получилось.
Ми - українці тому що:
![]()
Белая гвардия люмпенской Украины
Беспечно Ваш, ЭС ША
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks