Ніна Курята
Зеленський офф-рекорд назвав "фейком" інформацію, поширену Європравдою з посиланням на речника Єврокомісії Гійома Мерсьє (тобто он-рекорд) про те, що з ним мала розмову Урсула фон дер Ляєн.
Ну тобто він на голубом глазу сказав, шо речник Єврокомісії поширює фейки, да?
Я даже не знаю, як ще можна було поглибити цю кризу, але, похоже, єдиний спосіб антикризової комунікації - "іти в несознанку". Або, що гірше, сцяти в очі.
(І це при тому, що Урсула публічно дуже прихильно ставиться до нього і робить все, щоб ЄС підтримував Україну)
Ну шо ж.
---
ЄП, 23 липня:
У Європейській комісії дуже стурбовані ухваленням закону, що узалежнює Національне антикорупційне бюро (НАБУ) і Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру (САП) від генпрокурора, та на найвищому рівні попросили Київ про пояснення.
Про це заявив речник Єврокомісії Гійом Мерсьє, коментар якого є у розпорядженні "Української правди". (...)
Він зазначив, що президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн після цих подій контактувала з президентом України Володимиром Зеленським, висловивши свої серйозні занепокоєння і попросивши Київ про пояснення.
---
УП, 25 липня
Президент Володимир Зеленський заявив, що він не спілкувався з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн після ухвалення скандального закону, який знищує незалежність НАБУ і САП.
Джерело: "Європейська правда" з посиланням на "Інтерфакс-Україна". Деталі: Таку заяву президент зробив під час спілкування зі ЗМІ 24 липня. Ні "Європейську правду", ні "Українську правду", попри звернення, на цю зустріч не запросили.
Пряма мова Зеленського: "Я не спілкувався з Урсулою фон дер Ляєн в останні дні. Все, що про це писали, все, що вона мені нібито говорила – це фейк. Ми не мали розмови".
Bookmarks