Тип того
| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Ну да.Но если обье6орят резко свет - как оперативный варик
"...надо квасить всерьез несколько лет!" ©
Перевозка всякой всякости ГАЗелью
Так а какого оно так долго ехало?
Само б пешком дошло быстрее
"...надо квасить всерьез несколько лет!" ©
Перевозка всякой всякости ГАЗелью
ДОСТАВКА КВІТІВ, ФРУКТОВИХ КОШИКІВ, ПОДАРУНКІВ - Дніпро, Україна, Світ
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics (c)
А расскажите про боксы на крышу. У них крепления там универсальные? Особенно речь про брендовые.
Ну вот есть бокс оригинал от мерседеса. Его же по идее к любым поперечинам прикрепить можно?
Из тех что видел и пользовался - универсальные, подходят на любые поперечиины. Но оригинал от мерседеса вблизи рассматривать не приходилось.
А вообще брендовые это часто те же Thule, Montblanc, etc, только перелицованные.
Підійму питання втрати вартості авто із часом.
Завжди вважалося (і тут дуже багато хто про це писав) що перший власник “ліняє” на бабки максимально, всі наступні вже менше і менше. Типу виїхала з салону, одразу втратила 20%, потім кожного року ще по 6-10%, щось типу того…
З миттєвою втратою при виїзді з салону у мене завжди були сумніви, дивлячись як на авторіа однорічні тачки люди продають (чи лише намагаються продати) за ціною вище за ціну нової. Там ще зазвичай обгрунтовують - ПФ сплачено, можливо за крипту і таке інше. Цікаво чи воно дійсно так працює, але на власному досвіді це не перевіряв.
Проте перевірив повний життєвий цикл авто першого власника (насправді вже неодноразово, але цей кейс найбільш релевантний і цікавий), і тут є про що розповісти.
То ж про що мова. Був у мене дизельний кіа спортедж на роботизованій коробці. Купувався він в далекому 2017 (хоча по відчуттях пройшло лише роки три) за 24к зелених. Без акцій, за звичайний прайс.
Нещодавно авто було продане за 17.5к з пробігом під 70к. Продавав самостійно. Тобто за 7 років (насправді без 4х місяців вже 8 років) втрата у вартості склала 6.5к доларів. У відсотках можете самостійно порахувати.
Машина була в гарному стані, їй ще бігати й бігати, але є моменти які додатково потребують грошей - та гума на якій машина продалася має вік той самий що і авто, тобто під заміну. Рідний agm аккумулятор під старт-стоп теж під заміну. Дешеві ТО скінчились, тепер за регламентом то одне замінювати, то інше... ну і немає гарантії від неочікуваних ремонтів в решті решт (нагадаю, там робот). Це як противага до можливих апеляцій до того що я не врахував ані пенсійний фонд, ані якісь дооснащення зі свого боку. Ну і незрозуміло якою буде залишкова вартість авто ще за 7-8 років. Я не дуже здивуюсь якщо втратить ті самі 6.5 (судячи з поточних пропозицій на спотреджі 10го року).
Коротше кажучи, якщо той шаблон і працює, то не з кросоверами, вони дивним чином тримають вартість. І це ж кіа, навіть не "божествена" тойота... хоча новий власник розглядав саме рав4, але проїхавшись на моєму тазику одразу сказав "та тойота жре і взагалі не їде".
Востаннє редагував Nills: 29.11.2024 о 20:07
Уже смешноКупувався він в далекому 2017
В далекому 2017 купував аут хл 2008 року за 12 400, ось нещодавно продав за 9 500, продав дуже вигідно на мій погляд з пробігом майже 300к (бо варінтів повно і нижче 9000 на ринку), авто теж потребувало дорогих вкладень і великих ТО. І тут або робити під себе і їздити далі, або продати як є (бо ніхто той ремонт при продажі не оцінить). Втрати 2900 за 7 років, гадаю дуже малі.
Востаннє редагував Цветочник...: 29.11.2024 о 20:21
ДОСТАВКА КВІТІВ, ФРУКТОВИХ КОШИКІВ, ПОДАРУНКІВ - Дніпро, Україна, Світ
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics (c)
Да уже сто раз обжовано с примерами, что теряет более мене равномерно. Рынок не обманешь.
Первый владелец берет на себя риски, и финансирование, в замен получает беспрболемность новой машины, плюс пллюшки, вроде эстетики.
В уравнение сложновато вписать инфляцию, это тоже заметно играет против первого владельца.
Но в целом и общем все так и есть. Сюда же можно дописать, что в машину нихера не надо вкладывать, в виде сомнительных допы и каких побрякушек, которые вторичный рынок все равно не оценит. Только необходимое.
Справедливости ради, чтобы говорить о каких-то долговременных трендах всерьез, нужна мало-мальская стабильность в стране. Ну и в мире тоже.
Иначе это все упражнения с совой.
Цветок не перепутал 2008 и 2018? Модель с 2006 года пошла
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks