Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 592 з 1230 ПершаПерша ... 924925425825835845855865875885895905915925935945955965975985996006016026426921092 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 24593, показано з 11 821 по 11 840.

Тема: Балаканина - 3

Дописів
    21 959

Типово

как же хорошо быть молодым и здоровым
    завидую по хорошему

Дописів
    3 918

Типово

Цитата Допис від альтер эго Переглянути допис
    Я проти заборони вивчення російської, але тільки на підставі того що вони наші сусіди. Їбануті сусіди і тому їхню мову треба вивчати.
    Історія нашої мови дуже довга і кривава, і мені дивно що ти написав подібне питання на форумі, наче на нього можна відповісти двома реченнями, в той час коли треба прочитати чи подивитися купу матеріалу.
    По-друге, чого ти зв'язуєшь мову тільки з війною?
    Я навела елементарний приклад "військових дій", коли з ворогом на нейтральній території ти не розуміешь чи дійсно він ворог, чи то наш. В улюбленому ресторані я чую позаду себе російську, і вона без шокання. Прошу офіціанта змінити столик. В процесі виявляється що компанія із Маріуполя і запитують чому не поцікавилася зразу?
    Я відповідаю а навіщо? Навіщо мені це робити? Витрачати час, нервувати і так далі, якщо я прийшла провести останній вечір в улюбленому ресторані, з приємними мені людьми і ідентифікувавши біля себе щось огидне, відійшла на відстань.
    Це про, якщо можна сказати, внутрішній рух опору))

Але ж що до самосвідомості? Національної
    Вот я смог твой посыл прочитать, насрать что не мне... Кацап не сможет.
    Я к тому, что пока мы тут на форуме буквы пишем, похеру какой язык.
    В окопе, в школах, в садиках -- только украинский.

Дописів
    3 918

Типово

Неправда. Через деякий час почне думати українською.
    Не можешь ты так говорить и всех под одну гребенку. Науку не обманишь...

Дописів
    23 441

Типово

Цитата Допис від Ежыг Переглянути допис
    Я понял твой посыл... солидарен.
    Ответь на вопрос: я украинец? Если говорю/пишу на русском?
    Якщо "українець" читати як "громадянин України", то - так. Ти українець. Пиши хоч єгипетським клинописом та розмовляй мовою жестів, то твій вибір, твоє право. Як громадянину, тобі достатньо користуватися українською для спілкування з державними функціонерами та розуміння законів.

Але якщо ти маєш на увазі належність до етносу, до нації, то - ні. Людина, яка не вміє і не хоче користуватись українською - не є повноцінним українцем, хоч би який там набір генів та родовід вона не мала.
    счастье - это когда над тобой не висят принципы и правила, которые придумал не ты (с)

Дописів
    65 836

Типово

Вот я смог твой посыл прочитать, насрать что не мне... Кацап не сможет.
    Я к тому, что пока мы тут на форуме буквы пишем, похеру какой язык.
    В окопе, в школах, в садиках -- только украинский.
    От і повертаємося до мого вчорашнього питання, перше було як раз з іронією, відволікли і не розкрила думку.
    А вона в тому що тут такі смачні срачі йдуть, переливають з пустого в порожнє, а яка практична частина вивчення мови задарма проходить повз

В мене всі в сім'ї говорять російською, окрім мене.
    І знайомі, друзі більшість.
    Я спостерігала, зробила висновки і поки знаходжу ім тільки підтвердження: перейти на українську - це питання виходу з зони комфорту. Люди готові його захищати з піною у рота І тоді починаються бійки за мову не на життя, а на смерть. У більшості українців немає приводів заперечувати українську, окрім посягання на їх особистий простір. Це ж треба працювати, напружувати бідну головоньку.
    Востаннє редагував альтер эго: 02.07.2022 о 12:39

Дописів
    3 918

Типово

Цитата Допис від Evil Rex Переглянути допис
    Але якщо ти маєш на увазі належність до етносу, до нації, то - ні. Людина, яка не вміє і не хоче користуватись українською - не є повноцінним українцем, хоч би який там набір генів та родовід вона не мала.
    Хорошо, зайдем с другой стороны.
    Если владею языком украинским, а я уверен, что владею больше чем "западенцы" и знаю историю и тд.
    Ну так получилось что общаюсь на русском.Я территориально нахожусь в русскоговорящем обществе.
    То что я не полноценный?

Звідки Ви
    из здравого смысла
    Дописів
    17 061

Типово

Цитата Допис від 1234A Переглянути допис
    опять же - почему вместо? параллельно)
    к сожалению, параллельно в нашем государстве может быть только пистинг.... поэтому тратить средства и время на бесполезную хну.... ну такое
    Многие спекулируют на заблуждениях
    и ложных чудесах,обманывая глупое
    большинство.
    ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ

Дописів
    3 918

Типово

От і повертаємося до мого вчорашнього питання, перше було як раз з іронією, відволікли і не розкрила думку.
    А вона в тому що тут такі смачні срачі йдуть, переливають з пустого в порожнє, а яка практична частина вивчення мови задарма проходить повз

Я спостерігала, зробила висновки і поки знаходжу ім тільки підтвердження: перейти на українську - це питання виходу з зони комфорту. Люди готові його захищати з піною у рота І тоді починаються бійки за мову не на життя, а на смерть. У більшості українців немає проводів заперечувати українську, окрім посягання на їх особистий простір. Це є треба працювати, напружувати бідну головоньку.
    Я вот от своей дурочки мелкой, слышу периодически, на постоянной, слова украинские. Аж как-то сердечко екает))
    Русско говорящая семья.
    Повторюсь, детей учить только - украинском преподавании
    Меня, старого пердуна не трогайте, бо сами в лужу сядите

Дописів
    65 836

Типово

Не можешь ты так говорить и всех под одну гребенку. Науку не обманишь...
    Ну є виключення звісно, в мене ще не дуже великий досвід викладання мови, але ж саме такий основний процес.
    На моєму прикладі, неможливо думати на своєму і перекладати на турецьку, діалог буде неможливим. Ну, якщо не знайдеться співрозмовника, який згоден вести діалог з тормозом))
    А є ще більш складні для нас мови, японська наприклад.

Дописів
    12

Типово

...В мене всі в сім'ї говорять російською, окрім мене...
    Семья не без урода...

Дописів
    25 877

Типово

Цитата Допис від Ustas77 Переглянути допис
    к сожалению, параллельно в нашем государстве может быть только пистинг.... поэтому тратить средства и время на бесполезную хну.... ну такое
    ну вот, вроде какая разница - тем более рецептов ровно столько сколько семей в Украине, но все равно приятно. и я бы не сказал что деньги потрачены зря

"Сьогодні, 1 липня, на 5-ому позачерговому засіданні Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини за зверненням МКІП було внесено елемент "Культура приготування українського борщу" до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує негайної охорони", - зазначив очільник МКІП.

Джерело: https://censor.net/ua/n3351456

Звідки Ви
    из здравого смысла
    Дописів
    17 061

Типово

Я проти заборони вивчення російської, але тільки на підставі того що вони наші сусіди. Їбануті сусіди і тому їхню мову треба вивчати.
    Історія нашої мови дуже довга і кривава, і мені дивно що ти написав подібне питання на форумі, наче на нього можна відповісти двома реченнями, в той час коли треба прочитати чи подивитися купу матеріалу.
    По-друге, чого ти зв'язуєшь мову тільки з війною?
    Я навела елементарний приклад "військових дій", коли з ворогом на нейтральній території ти не розуміешь чи дійсно він ворог, чи то наш. В улюбленому ресторані я чую позаду себе російську, і вона без шокання. Прошу офіціанта змінити столик. В процесі виявляється що компанія із Маріуполя і запитують чому не поцікавилася зразу?
    Я відповідаю а навіщо? Навіщо мені це робити? Витрачати час, нервувати і так далі, якщо я прийшла провести останній вечір в улюбленому ресторані, з приємними мені людьми і ідентифікувавши біля себе щось огидне, відійшла на відстань.
    Це про, якщо можна сказати, внутрішній рух опору))

Але ж що до самосвідомості? Національної
    там вопрос я задавал не сколько Вам, как всем поклонникам перехода.... Ваша позиция лично мне давно понятна (Вы уже озвучивали ее, мне помнится так) и вызывает уважение отсутствием навязывания.

Я спостерігала, зробила висновки і поки знаходжу ім тільки підтвердження: перейти на українську - це питання виходу з зони комфорту. Люди готові його захищати з піною у рота І тоді починаються бійки за мову не на життя, а на смерть. У більшості українців немає проводів заперечувати українську, окрім посягання на їх особистий простір. Це є треба працювати, напружувати бідну головоньку.
    про комфорт, думаю очень точно выразились и тут опять вопрос - зачем человек должен выходить из зоны комфорта и переходить на украинский язык? Одно дело - незнание языка - тут поддержу, нужно выучить... а вот перейти на него, лично я не вижу смысла.... зачем тратить время и силы что бы что? просто говорить на другом языке... может их лучше потратить на изучение третьего, и т. д. языков - тут хоть, как минимум увеличатся знания и ценность твоя перед роботодателями... и соответственно выживаемость твоя и твоей семьи в сложных экономических условиях и не только...
    большинство.
    ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ

Дописів
    3 918

Типово

Ну є виключення звісно, в мене ще не дуже великий досвід викладання мови, але ж саме такий основний процес.
    На моєму прикладі, неможливо думати на своєму і перекладати на турецьку, діалог буде неможливим. Ну, якщо не знайдеться співрозмовника, який згоден вести діалог з тормозом))
    А є ще більш складні для нас мови, японська наприклад.
    Могу ошибаться, но вроде как русский один из самых тяжелых в освоении, ту да же украинский.
    Учитель языка? ок!! Значит гуманитарий.. А наука немножко не гуманитарная)

Дописів
    56 385

Типово

Опять мовносрачик...
    Вот интересно - чтобы что?

Ну ладно я понимаю почему Рада во время войны с курением борется. Надо подтянуть хвосты в законодательстве и привести к нормам ЕС. В медицине тоже и ТД.
    Но вот зачем украинцам мовносрачь - не розумію.

Дописів
    9 040

Типово

О, консервушки полезли

Звідки Ви
    из здравого смысла
    Дописів
    17 061

Типово

Цитата Допис від 1234A Переглянути допис
    ну вот, вроде какая разница - тем более рецептов ровно столько сколько семей в Украине, но все равно приятно. и я бы не сказал что деньги потрачены зря

"Сьогодні, 1 липня, на 5-ому позачерговому засіданні Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини за зверненням МКІП було внесено елемент "Культура приготування українського борщу" до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує негайної охорони", - зазначив очільник МКІП.

Джерело: https://censor.net/ua/n3351456
    вот если честно, я совсем не понимаю такого, видимо материалист)) неужели борщ будет вкуснее что будет в списке.... или я его готовить не смогу если не будет.... боюсь весь такой кипешь(я не только про борщ) нужен лишь кучке присосавшихся бездельников чтоб бабло рубить...
    большинство.
    ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ

Дописів
    23 441

Типово

Хорошо, зайдем с другой стороны.
    Если владею языком украинским, а я уверен, что владею больше чем "западенцы" и знаю историю и тд.
    Ну так получилось что общаюсь на русском.Я территориально нахожусь в русскоговорящем обществе.
    То что я не полноценный?
    То ти занадто старий, щоб перевчитись, то так склалося, що в російськомовному оточенні живеш і російська прикипіла до язика вимушено... Ти вже визначся, що тобі заважає розмовляти українською - зовнішні фактори, чи все ж власне небажання вийти з зони комфорту.
    Чи просто принципове неприняття української.

І якщо ти все ж володієш українською навіть більше і краще, ніж "западенці" (за твоїми словами), то чому не відповідаєш нею, наприклад, мені? Чи Его? Чи ще комусь з форумчан, які пишуть до тебе саме мовою, а не "язіком"?
    Адже написане ти розумієш.
    І - знову ж таки з твоїх слів - українською володієш огого як.
    Виходить, що просто не бажаєш написати нею кілька речень. Саме для україномовного оточення.
    Тож який ти українець після цього? Саме неповноцінний...
    счастье - это когда над тобой не висят принципы и правила, которые придумал не ты (с)

Дописів
    3 918

Типово

Цитата Допис від Lenuhen Переглянути допис
    О, консервушки полезли
    Смешной черт Значит у лахты новая методичка

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    11 055

Типово

Цитата Допис від Evil Rex Переглянути допис
    Мені - 50+ і ще півроку тому я шпрехав на форумі і в житті виключно російською. Бо і виріс у стовідсотково російськомовній родині, і вчився у школі з російською мовою викладання, і все життя пропрацював у російськомовному оточенні (та і зараз працюю).
    Наразі спілкуюся державною. Письмово - взагалі без проблем, усно... ну, бувають трабли, але їх все менше і менше з кожним днем. Я ніхера не філолог, не гуманітарій, не мовознавець - звичайна людина без надздібностей, але ж - навчився. І вчуся далі. І я такий не один: в моєму оточенні люди мого ж віку (плюсмінус) точно так же дерусіфікуються. Не завжди швидко, але однозначно успішно.

Тож з вашого "старого пердака" (С) мені відверто смішно. Майте вже мужність сказати прямо і чесно: "я не розмовлятиму українською, бо не хочу, чи не вважаю за потрібне".
    Цілком підтримую.
    Приватні уроки з математики: шкільної і вищої. Заняття і консультації онлайн (через відеозв’язок).http://forum.gorod.dp.ua/showthread.php?t=228729

Звідки Ви
    из здравого смысла
    Дописів
    17 061

Типово

Цитата Допис від Антуриум Переглянути допис
    Опять мовносрачик...
    Вот интересно - чтобы что?

Ну ладно я понимаю почему Рада во время войны с курением борется. Надо подтянуть хвосты в законодательстве и привести к нормам ЕС. В медицине тоже и ТД.
    Но вот зачем украинцам мовносрачь - не розумію.
    срачика нет от слова совсем.... обычный спокойный разговор.... каждый высказывает свое мнение... аргументы...

красивый пример - секты нет и нормальное общение тем более на такую тему)) ... бот выше, не в счет
    большинство.
    ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ

Сторінка 592 з 1230 ПершаПерша ... 924925425825835845855865875885895905915925935945955965975985996006016026426921092 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті