как же хорошо быть молодым и здоровым
завидую по хорошему
| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Якщо "українець" читати як "громадянин України", то - так. Ти українець. Пиши хоч єгипетським клинописом та розмовляй мовою жестів, то твій вибір, твоє право. Як громадянину, тобі достатньо користуватися українською для спілкування з державними функціонерами та розуміння законів.
Але якщо ти маєш на увазі належність до етносу, до нації, то - ні. Людина, яка не вміє і не хоче користуватись українською - не є повноцінним українцем, хоч би який там набір генів та родовід вона не мала.
счастье - это когда над тобой не висят принципы и правила, которые придумал не ты (с)
От і повертаємося до мого вчорашнього питання, перше було як раз з іронією, відволікли і не розкрила думку.
А вона в тому що тут такі смачні срачі йдуть, переливають з пустого в порожнє, а яка практична частина вивчення мови задарма проходить повз
В мене всі в сім'ї говорять російською, окрім мене.
І знайомі, друзі більшість.
Я спостерігала, зробила висновки і поки знаходжу ім тільки підтвердження: перейти на українську - це питання виходу з зони комфорту. Люди готові його захищати з піною у рота І тоді починаються бійки за мову не на життя, а на смерть. У більшості українців немає приводів заперечувати українську, окрім посягання на їх особистий простір. Це ж треба працювати, напружувати бідну головоньку.
Востаннє редагував альтер эго: 02.07.2022 о 12:39
Ну є виключення звісно, в мене ще не дуже великий досвід викладання мови, але ж саме такий основний процес.
На моєму прикладі, неможливо думати на своєму і перекладати на турецьку, діалог буде неможливим. Ну, якщо не знайдеться співрозмовника, який згоден вести діалог з тормозом))
А є ще більш складні для нас мови, японська наприклад.
ну вот, вроде какая разница - тем более рецептов ровно столько сколько семей в Украине, но все равно приятно. и я бы не сказал что деньги потрачены зря
"Сьогодні, 1 липня, на 5-ому позачерговому засіданні Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини за зверненням МКІП було внесено елемент "Культура приготування українського борщу" до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує негайної охорони", - зазначив очільник МКІП.
Джерело: https://censor.net/ua/n3351456
там вопрос я задавал не сколько Вам, как всем поклонникам перехода.... Ваша позиция лично мне давно понятна (Вы уже озвучивали ее, мне помнится так) и вызывает уважение отсутствием навязывания.
про комфорт, думаю очень точно выразились и тут опять вопрос - зачем человек должен выходить из зоны комфорта и переходить на украинский язык? Одно дело - незнание языка - тут поддержу, нужно выучить... а вот перейти на него, лично я не вижу смысла.... зачем тратить время и силы что бы что? просто говорить на другом языке... может их лучше потратить на изучение третьего, и т. д. языков - тут хоть, как минимум увеличатся знания и ценность твоя перед роботодателями... и соответственно выживаемость твоя и твоей семьи в сложных экономических условиях и не только...
Многие спекулируют на заблуждениях
и ложных чудесах,обманывая глупое
большинство.
ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ
Опять мовносрачик...
Вот интересно - чтобы что?
Ну ладно я понимаю почему Рада во время войны с курением борется. Надо подтянуть хвосты в законодательстве и привести к нормам ЕС. В медицине тоже и ТД.
Но вот зачем украинцам мовносрачь - не розумію.
большинство.
ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ
То ти занадто старий, щоб перевчитись, то так склалося, що в російськомовному оточенні живеш і російська прикипіла до язика вимушено... Ти вже визначся, що тобі заважає розмовляти українською - зовнішні фактори, чи все ж власне небажання вийти з зони комфорту.
Чи просто принципове неприняття української.
І якщо ти все ж володієш українською навіть більше і краще, ніж "западенці" (за твоїми словами), то чому не відповідаєш нею, наприклад, мені? Чи Его? Чи ще комусь з форумчан, які пишуть до тебе саме мовою, а не "язіком"?
Адже написане ти розумієш.
І - знову ж таки з твоїх слів - українською володієш огого як.
Виходить, що просто не бажаєш написати нею кілька речень. Саме для україномовного оточення.
Тож який ти українець після цього? Саме неповноцінний...
счастье - это когда над тобой не висят принципы и правила, которые придумал не ты (с)
Приватні уроки з математики: шкільної і вищої. Заняття і консультації онлайн (через відеозв’язок).http://forum.gorod.dp.ua/showthread.php?t=228729
большинство.
ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks