Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Всього знайдено 14, показано з 1 по 14.

Тема: Щодо стану викладання російської мови в українських школах

Почетный форумчанин Аватар для Ґонта
    Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    13 189

Типово Щодо стану викладання російської мови в українських школах

Це питання трохи підіймалось в різних темах, і я не знаю в яку з тем доцільніше було б давати відповідь.
    Тому сподіваюсь, що модератори мені пробачать за те, що виніс це новою темою. Тим паче, що є більше шансів, що відповідь не загубиться...
    Так от:

1. За програмою МінОсвіти в українських школах російська мова ВИВЧАЄТЬСЯ. Хоча й має статус "іноземної" (що таке статус іноземної - див. нижче).

2. Якщо школа має статус "Школи з поглибленим вивченням будь-якого предмету", то для цього предмету, звісно, потрібно більше годин. І беруться вони на розсуд школи за рахунок скорочення навантаження по будь-якому іншому предмету. Це може бути не обов'язково російська.
    Тобто якщо ви віддаєте дитину до школи з поглибленим вивченням математики, то просто поцікавтесь, за рахунок якого (яких) предметів це буде. Якщо дещо скоротили той предмет, який ваша дитина хотіла б вивчати - йдіть в сусідню школу. Зараз це не проблема.

3. Під факультативним вивченням предмета мається на увазі вивчення предмета окремими бажаючими учнями поза основним шкільним розкладом. Програма факультативного вивчення, в основному, складається вчителем. Також по закінченню не є обов'язковим проведення підсумкових контрольних.
    Але (я повторюсь) з російської мови МінОсвіти рекомендує певну програму і певні підсумкові контрольні диктанти. Про яке ж тоді факультативне вивчення може йти мова?

Bonus. Що таке "іноземна мова".
    Одна з основних ознак іноземної мови в сучасній українській школі - система підсумків і заліків. З кожної теми у кожного учня повинно бути 4 підсумкових оцінки: читання, письмо, аудіювання, говоріння. І вже з цих оцінок виводиться оцінка за всю тему. Власне така система оцінювання зараз і існує при вивченні російської мови. Інших нововведень в порівнянні з тим, як вчили її раніше, - немає.

Тому прохання більше не спекулювати темою "другосортного викладання російської" в школі, а тим паче - її "факультативністю".
    Викладають на достатньому рівні. Аби ж тільки вчили старанно.
    Нам своє робити

Німецька мова влітку

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

Національна українська влада зробила б так:
    1. Скасувала вивчення російської мови в державних школах України.
    2. Якщо росіяни в Україні бажають вчити своїх дітей своїй рідній мові, вони це здійснюють у приватних, або вечірніх, або заочних школах коштом своєї діяспори.
    3. У вищих навчальних закладах України російська мова вводиться в програму філогічних факультетів в якості іноземної.
    4. Вивчення російської літератури школа здійснювала б у рамках іноземної літератури в перекладах на українську мову.
    І тоді не було б ніякої проблеми.

Звідки Ви
    Родина моя - Россия!
    Дописів
    5 870

Типово

Dzhmil, афтар палить, шкрябай щчє!

Типово

Dzhmil, вы когда-нибудь расслабляетесь или так в сплошной судороге и живете?

jurish
    Guest

Типово

Цитата Допис від европейская штучка
    Dzhmil, вы когда-нибудь расслабляетесь или так в сплошной судороге и живете?
    А это он как раз и расслабился!

jurish
    Guest

Типово

Ґонта,
    1. ... російська мова ВИВЧАЄТЬСЯ. Хоча й має статус "іноземної"
    У моего ребенка в табеле написано достаточно ясно - "языки национальных меньшинств"... А "іноземної" - это про анлийский...

Звідки Ви
    Україна
    Дописів
    232

Типово

Джміль, в данному випадку абсолютно правий. А кацапам відповідь стандартна: "Чемодан, вокзал, Кацапстан. Там і бикуйте!"
    ВЕЛИКА КНИГА УКРАЇНЦІВ
    http://propovidi.narod.ru
    Голосуючи за УНП, ти голосуєш за Українську мову!
    http://www.unp-ua.org/

Типово

Цитата Допис від Україна понад усе!
    А кацапам відповідь стандартна: "Чемодан, вокзал, Кацапстан. Там і бикуйте!"
    Это все понятно, а налоги кто платить будет? если кацапы уедут??

"Чтоб вы столько зарабатывали, сколько я плачу налогов" (с)
    \nabla \cdot \mathbf {B} =0

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    1 776

Типово

Господа из сичеслава , а что собственно вы делаете на форуме города Днепропетровск ?
    Почему только вы поднимаете подобные темы ? Почему русскоязычные посетители форума не пытаются каждым своим постом макнуть в дерьмо украиноязычных ?

Дописів
    5 444

Типово

Цитата Допис від Nik
    Почему русскоязычные посетители форума не пытаются каждым своим постом макнуть в дерьмо украиноязычных ?
    Я не відчуваю такого відношення від переважної більшості російськомовних форумців. Тому ваше питання не є для мене актуальним.

Дописів
    5 444

Типово

Цитата Допис від _pavel
    Это все понятно, а налоги кто платить будет?
    Ті, хто залишились - чи є варіянти?

Я впевнений, що найближчим часом РФ буде відчувати дефіцит кадрів в найбільш непрестижних, некваліфікованих і безперспективних галузях - військових та міліції. Сподіваюсь, що через це почнеться репатріація російської маргіналії - зрозуміло, що без гарантованої платні ніхто в РФ не поїде.

Дописів
    5 444

Типово

Цитата Допис від jurish
    У моего ребенка в табеле написано достаточно ясно - "языки национальных меньшинств"...
    Українець би написав - "російська мова".

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    287

Типово

Пусть учат.
    mortis causa

Звідки Ви
    DNIPRO
    Дописів
    8 577

Типово

.... слышь ты, "Украина понад...." что то там!!!..
    А чемодан поможешь донести?... )... На ваше "бикуйте" - я бы ответил .... боюсь, модераторы не пропустят. Фильтруй базар. Усёк?

... И действительно..... почему молчит русскоязычное население форума?... Лично я очень многих знаю, кто не хочет отдавать своих детей в школы.. где проподование ведется на укр. языке.... Смысл.. если ребенок в семье воспитывается на русском?... Укр. яз. - пусть учит... это нужно.. Но преподование... - не стОит. Причем... имхо, канешно.... не все преподователи в нужной мере владеют укр. языком... Только коверкают его...
    вот такие то дела, малята....

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті