Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 139 з 200 ПершаПерша ... 3989129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149189 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 3986, показано з 2 761 по 2 780.

Тема: Лицей информационных технологий

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    22 656

Типово

Цитата Допис від oleg orenda Переглянути допис

Фсе правильно... Живите в Украине...
    Кста-там флаг большой на площади красють,смотрите,не успеете!!!

Знал что ты редкостное чмо, но чтобы настолько...
    СЛАВА УКРАЇНІ!

Дописів
    2 526

Типово

Цитата Допис від Самолет Переглянути допис
    А я начала подозревать, что там клиника
    И явно не стоит тратить на такое время и нервы

Дописів
    245

Типово

Цитата Допис від Мэг Переглянути допис
    Да ладно, тут некоторое время назад Светика64 гоняли в теме так, что даже пытались выяснить, чья мать и как посмела критиковать. А бурные обсуждения здесь, как мне кажется, из-за невменяемых литовских родителей, в других школьных темах таких нет. Ирчик приходит хвастаться, у других дети тупые, третьи бедные и т.д. И только литовцы умные, красивые и в белых пОльтах.
    Так оно и было, даже на заседании родительского комитета лита ГВ зачитывала мои посты и страшно возмущалась, как же так можно выносить сор из избы! Да кстати в одном из классов до сих пор висят карнизы и гардины, которые были куплены на деньги из фонда нашего класса.

Звідки Ви
    Нью-Днепр
    Дописів
    21 213

Типово

Цитата Допис від Самолет Переглянути допис
    Мент-ты тоже живи в Украине.)

Шо-правда глаза колет??? Обидно,шо твой деть будет учиться в Вузе,занимающем 500-е почетное место?
    Востаннє редагував oleg orenda: 23.08.2017 о 19:15

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    9 502

Типово

Олег VS апологеты ЛИТа - все преданные идее как продавцы эмвэя

Дописів
    2 526

Типово

Цитата Допис від aglaya Переглянути допис
    Олег VS апологеты ЛИТа - все преданные идее как продавцы эмвэя
    Та ЛИТ тут уже совсем не причем

Звідки Ви
    Дніпроград
    Дописів
    18 498

Типово

Дискусія триває)) Ну що ж...завершу цей її виток)

Одразу зуважу, що тут - не закрита група, це тема на публічному форумі, отже свої враження і думки тут може висловити будь-хто. Тему читають не лише батьки учнів, а й ті, хто планує віддати своїх дітей вчитись в ліцей. Для внутрішньолітовських балачок доцільніше створити в якомусь з месенджерів чат і насолоджуватись одностайністю думок. Там, в разі чого, незгодних можна просто видалити з балачки - головне адміна-адепта мати)

Мене тут постійно розводять на дискусію і скеровують розмову кудись убік, але, повертаючись до теми власне ЛІТа, підсумовуючи всі мої дописи, і з урахуванням власного досвіду і здорового глузду, можу виділити наступне:

Ліцей інформаційних технологій створювався як навчальний заклад для школярів, які мають хист і здібності до точних наук. Я маю кількох знайомих, в тому числі свого однокласника, які реально мають талант і були (є) геніями в математиці. При цьому, такі діти, частіше за все, дещо відрізняються від решти - вони значно гірше засвоюють шкільну програму з гуманітарних наук, загалом мають певні особливості темпераменту, психіки і т.д. Їм часто байдуже на умовності, вони не завжди дисципліновані, загалом склад розуму відрізняється від більшості, як і рівень IQ. Відтак, аби розвинути талант і не "зламати", до них варто застосовувати окремий підхід.

Зрештою, в звичайній школі на талановитих в точних науках дітей вчителі-гуманітарії, не бажаючи підлаштовуватись і подавати інформацію в прийнятній для "математиків" формі, або забивають (діти зазвичай не проти - аби давали займатись улюбленою математикою і не задовбували незрозумілою фігнею. Та й батьки вважають, що "гуманітарка" - це просто, це не для їхніх чад, без неї можна обійтись) і ставлять заслужені "шістки", або малюють хороші оцінки, бо ж дитина представляє школу на оліміпадах) У підсумку маємо тисячі малограмотних геніальних програмістів, які, до всього, зазнали психологічних травм в дитинстві - буллінг з боку "звичайних" однокласників, зневажливі помахи руками з боку вчителів, а то і неприхована ворожість, адже такі діти подекуди можуть дати фору середньостатистичному вчителеві, отже можуть дискутувати, не погоджуватись, вказувати на помилки – коротше кажучи, «зривати навчальний процес», орієнтований на «середнячків».

Що мав би зробити спеціалізований ліцей, який покликаний виховати з цих дітей майбутню "золоту" в хорошому сенсі цього слова молодь - якісні кадри, рушійну силу і гордість науки, країни.

Відібрати таких дітей, незалежно від статків і фінансових можливостей батьків, і дати їм можливість розвиватись, творити і почуватись вільно в компанії подібних собі. Тобто – знайти індивідуальний підхід і у підсумку випустити «незаштамповану» особистість, впевнену в собі і всебічно розвинену. Мову, історію і решту «гуманітарки» можна викладати у прийнятній і зрозумілій для учнів формі. І нехай вони не хапатимуть зірок з неба, як у фізиці-математиці, проте добре опанують шкільну програму - мінімум для освіченої людини. Принагідно вчитель має можливість (і обов’язок!) «зростати» разом з учнями, вчитись у них (а в них є чому повчитись! Варто лише захотіти!).
    Така була ідея, і вона навіть реалізовувалась, судячи з відгуків і людей, яких я знаю і які –надцять років тому закінчували ЛІТ.

Що роблять наші «спеціалізовані» ліцеї (я тут і про ЛІТ і про умовно-гуманітарний УАЛ)?

Заробляють гроші!

На «обов’язкових» підготовчих курсах, без яких «ви не поступите» (і таки ж так, в УАЛі мою доньку завалили на тесті з англійської, бо вона не ходила на ПК – щоправда потім, після того, як ми вимагали подивитись роботу, виявилось, що «вчителька помилилась» і знайшлися не лише недобрані 1,5 бала, а й всі .

На спецкурсах.

Зрештою, на самому навчанні – тут ми повертаємось до статусу ЛІТа і УАЛа, які , як Ви самі вірно зауважили, є комунальними закладами і фінансуються за мої, у тому числі, податки (це, до слова, про моє право дописувати в цій темі). Незле так фінансуються: з бюджету, депутатських фондів, різноманітних освітніх програм і грантів. При цьому, талановита дитина, батьки якої не можуть оплатити навчання в ліцеї, хоча й платять податки, шансів не має. Як пояснював мені «приємний дядечко директор» - якщо дозволимо одному, захочуть усі. Ну дійсно – чому б не брати, коли лохи платять? Ще й двічі платять.

Про вступ до ЛІТа – окрема розмова. Якщо захочуть – я знаю, що цю тему читають мої знайомі, які мають такий досвід - розкажуть цьогорічні вступники. Бо ж напишу – одразу ногами заб’ють, мовляв, сама не бачила, а розповідає)) Але повірте, це – жесть. Зате набирають дітей фінансово і політично впливових батьків попри відсутність здібностей – це ж престиж! ЛІТ – це престижно! От на моменті, коли ЛІТ став брати дітей не за талант, а «по блату» та «за гроші» - і почався його занепад.

В ЛІТі виходить так, що не ліцей для дітей, а діти для ліцея. Маразматичні вимоги, дрес-коди і т.п., совковий підхід «ви – ніщо, ми для вас – усе».

Якщо це нормально, коли святково вдягнених (авжеж – білий верх, чорний низ!) дітей тримають серед зими кілька годин в неопалюваній актовій залі – ви зробили правильний вибір;
    якщо це нормально, коли вчитель найрозумніших дітей міста називає «дебілами» - вам в ліцей інформаційних технологій; якщо ви тішитесь тим, що «предмети викладають, як і 50 років тому» (серйозно?? Діти – геть інші, а методики – старезні) – вам в «елітний» «прогресивний» ЛІТ, який випускає сучасне покоління майбутніх фахівців; якщо це нормально, коли класний керівник відправляє перевдягатись вашу дитину, бо прийшла в закороткій спідниці/строкатій сорочці, веде вашого сина-рокера в перукарню постригти «задовге волосся» (хлопець - олімпіадник, щдкшник і мановець), або гнобить вашу доньку з виголеними скронями - це, безумовно, сприяє належній психологічній атмосфері.

Really?! Ви серйозно вірите в те, що ці моменти впливають на дисципліну, знання з математики і фізики та успішність? Цукерберг би ржав) 30 років тому директорка в моїй школі, «Макса», так зривала сережки з «розпущених і аморальних старшокласниць». Лише в совку вчителям потрібно було підтримувати жорстку дисципліну, аби здобути «авторитет». Мільйони людей по всьому світу платять шалені гроші психоаналітикам за можливість навчитись бути собою, прийняти себе і позбавитись отриманих за роки вищезгаданого «виховання» комплексів. А ви – платите гроші за те, щоб вашу дитину зробили такою! І ще й підносите цих «вихователів» на рівень богів.

Ви серйозно віддаєте свою сучасну прогресивну дитину, яка вже знає в рази більше, ніж знали в її віці ви, яка «народилась з гаджетом» і яка знає, що таке безвіз в оце похмуре радянське лігво?)) Ну, ок. Додайте сюди окремо розташовану будівлю з парканом - і все! Тіштеся! Вважайте, що успіх гарантовано! Ваша талановита дитина стане просто генієм!

Для порівняння – хоча б погугліть, якою зараз є сучасна школа в світі. Школа, яка випускає здорових, пристосованих до життя, «незаштампованих» громадян. Де діти слухають вчителів, сидячи ледь не в піжамах на столах, під столами і в безкаркасних кріслах. Де з ними розмовляють на рівних і не надягають на себе німб бога.
    Наші «елітні» ліцеї схожі на них, як свиня на коня. Як і більшість шкіл та вишів, егеж.

І насамкінець. Знаю, що тут напишуть: «хіба ми маємо вибір? ЛІТ – реально кращий з існуючих навчальних закладів у місті». Що робити? Вже точно не плазувати перед адміністраціями, не коритись маразмам, і не зітати "так а що ж...решта - ще більше болото". Щонайменше вимагати поваги до себе і своєї дитини, не приносити її в жертву системі, зухвалому директору і самовпевненим застряглим в совку вчителям і не розповідати тут, який класний ліцей і як він чудово виховує ваших дітей. Просто зрозуміти, що школа – для ваших дітей, а не ви – для неї.

Щиро дякую, лонгрід добіг кінця) Гарних свят і нехай ваші діти будуть сильнішими за вас і щасливими в ліцеї. Хоча й попри все, а не завдяки

ЗІ: так, я прихильник особистісно-орієнтованого навчання. І свого часу мала вибір - я залишила дитину в школі, де їй комфортно і від якої я можу вимагати знань і адеватного ставлення. Якби не мала такої школи - без вагань перевела б доньку на домашнє навчання.
    Востаннє редагував Ірчик: 24.08.2017 о 17:29

Дописів
    36 967

Типово

Прочел, аж испугался. Как же бедные детки там выживают-то

Звідки Ви
    Победа
    Дописів
    2 515

Типово

...
    Востаннє редагував Iviva: 24.08.2017 о 17:11

Звідки Ви
    Победа
    Дописів
    2 515

Типово

К вопросу о форме и дисциплине) Школьные дни Иванки Трамп)) и это ж когда было.

Звідки Ви
    Дніпроград
    Дописів
    18 498

Типово

Цитата Допис від Zebr Переглянути допис
    Прочел, аж испугался. Как же бедные детки там выживают-то
    Як і Ви, і Ваші батьки 70 років тому. Носили і носитимете потім все життя "кульочки" лікарям, вчителям і паспортистам. І кланятиметесь, задкуватимете і не висовуватимесь - бо так вас вчили, так ви звикли. Від цього не вмирають егеж. Але я таким співчуваю.

Ой, я ж забула згадати епічну історію, яка чудово демонструє "елітність"і пиху закладу!
    Коли учнівська команда з "Що?Де?Коли?", яка складається переважно з літовців, повернулася з кубку України, на якому виграла, щоправда молодша команда, на своєму сайті вони не те, що не згадали про капітана команди, яка "не літовка", а й дописали тих, хто не виграв, в переможці.

Ну, якщо я скажу, що капітаном була моя дитина - знову ж почнете пісню про "пиху". Але то вже байдуже - я тішусь, що адміністрація читає і мене. І реагує - очікувано, примітивно, як може

Дописів
    36 967

Типово

Цитата Допис від Ірчик Переглянути допис
    Як і Ви, і Ваші батьки 70 років тому. Носили і носитимете "кульочки" лікарям, вчителям і паспортистам. І кланятиметесь, задкуватимете і не висовуватимесь - бо так вас вчили, так ви звикли. Від цього не вмирають егеж. Але я таким співчуваю.
    Какой-то мастер-класс по навешиванию ярлыков незнакомым людям.

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    11 056

Типово

Цитата Допис від Ірчик Переглянути допис
    Як і Ви, і Ваші батьки 70 років тому. Носили і носитимете потім все життя "кульочки" лікарям, вчителям і паспортистам. І кланятиметесь, задкуватимете і не висовуватимесь - бо так вас вчили, так ви звикли. Від цього не вмирають егеж. Але я таким співчуваю.

.......Але то вже байдуже - я тішусь, що адміністрація читає і мене. І реагує - очікувано, примітивно, як може
    О, це вже , напевно, клініка.
    Приватні уроки з математики: шкільної і вищої. Заняття і консультації онлайн (через відеозв’язок).http://forum.gorod.dp.ua/showthread.php?t=228729

Звідки Ви
    Нью-Днепр
    Дописів
    21 213

Типово

Не,народ,ну в самом деле-если ЛИТ это ТАК круто,и позиционирует себя как лицей по ИНФОРМАЦИОННЫМ технологиям,то почему у него нет нормальных вендоров???

Ну,Мелкософт там же вроде никаких сертификатов не дает... И Cisco сертификации я тоже не видел.

И какая у детей там по выходу из лицея практика? Смогут ли они сразу пойти по специализации работать?

Дописів
    36 967

Типово

Серьезно? Microsoft/Cisco сертификация школьников?

Звідки Ви
    Победа
    Дописів
    2 515

Типово

Не,народ,ну в самом деле-если ЛИТ это ТАК круто,и позиционирует себя как лицей по ИНФОРМАЦИОННЫМ технологиям,то почему у него нет нормальных вендоров???

Ну,Мелкософт там же вроде никаких сертификатов не дает... И Cisco сертификации я тоже не видел.

И какая у детей там по выходу из лицея практика? Смогут ли они сразу пойти по специализации работать?
    это всего лишь образовательная школа. Там не готовят специалистов IT, там дают подготовку к дальнейшему получению специальности. Вы бы еще после яслей с детей требовали сертификатов cisco.

Звідки Ви
    Победа
    Дописів
    2 515

Типово

Цитата Допис від Zebr Переглянути допис
    Серьезно? Microsoft/Cisco сертификация школьников?
    Ну да. Видимо в Германии, куда всех он отправляет, так и есть.

Дописів
    36 967

Типово

Цитата Допис від Iviva Переглянути допис
    Моего ребенка в детском саду английскому учат. Жду, когда кто-то затребует TOEFL Total >90 при выпуске, ибо как же иначе!

Звідки Ви
    Нью-Днепр
    Дописів
    21 213

Типово

Цитата Допис від Iviva Переглянути допис
    Вы знаете,я вот отправлял девочек-мальчиков после ДОЛІФМП . И видел их оценки по ЗНО ...По физике и математике... 200 и 199(19.... Так они прошли и в Вену и в Берлин...

А парочку мальчОнок из этих,физматовских,так же прошли Шаг,2,5 года,и предьявили ворох Мелкософтных и Цисковских сертификатов... )))

И это ФСЕ-по окончанию школы.

Дописів
    36 967

Типово

Вы знаете,я вот отправлял девочек-мальчиков после ДОЛІФМП . И видел их оценки по ЗНО ...По физике и математике... 200 и 199(19.... Так они прошли и в Вену и в Берлин...
    Прошли куда? На учебу? Так отовсюду проходят, и из ЛИТа, и из сельских школ, если голова и мотивация на месте.

А после выпуска из ДОЛІФМП какие сертификаты у детей на руках?

Сторінка 139 з 200 ПершаПерша ... 3989129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149189 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті