смысл собственно, кто не дочитал https://life.pravda.com.ua/columns/2015/02/25/189926/ :
Цей текст – про час, час життя моєї дитини, про час, який в неї вкрали тільки тому, що хтось захотів на цьому заробити. Адже вчителька, яка навесні принесла список на батьківські збори і зібрала гроші, весь рік задає завдання з цих зошитів.
Всі ці нескінченні завдання і вправи в друкованих зошитах треба робити – адже якщо ні, то як пояснити, навіщо їх придбали? Робити вдома, як домашнє завдання, робити під час канікул, робити на уроках – а це додаткове навантаження, його не включено до шкільної програми, кількість найменувань зошитів обумовлено лише жадібністю тих, хто отримує по 50 копійок з кожного примірника.
Замість гуляти, розважитися, грати, проводити час зі мною, моя дитина робить вправи в зошитах. Кожного дня. Мінімум хвилин 30. На зимові канікули задали 20 сторінок – все, що не встигли.
І не дивно, що не встигли, адже програма цього не передбачає, в підручниках є свої вправи і їх, до речі, небагато, цілком по-божому. Вони робляться в простих зошитах на 12 аркушів, в клітинку або в смужку.
Пам’ятаєте, за програмою першокласникам не мають задавати домашні завдання – вважається, що в 6 років дитина буде цим переобтяжена, їй вистачить самої школи. Але завдання задаються! Їх не можна записувати в щоденники, бо офіційно їх же немає, їх не існує в підручниках, але вони є.
Звідки ж вони беруться? Вірно, з цих самих друкованих зошитів. Кому я маю "дякувати" за те, що моя 6-річна зблідла від незвичних навантажень і зміни режиму донька, приходячи зі школи, не відпочивала чи гралася, не використовувала свій позашкільний час як хоче вона або як вважаю за потрібне я, її мама, а робила ніякою програмою не передбачувані домашні завдання – в цих самих зошитах?!
От цього я дійсно не пробачу вам, тим, хто створив цю систему і хто її підтримує – і тим, хто заплющує на неї очі.
Bookmarks