Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
а зря, увы((( https://news.dtkt.ua/ua/labor/social-protection/35608
Доплата ЄСВ до «мінімалки» не вплине на страховий стаж, соцгарантії і пенсіюДоплата є лише додатковим джерелом надходження коштів до бюджету і ніяких гарантій для застрахованих осіб не несе в частині збереження стажу, мінімальних гарантій суми страхових виплат і пенсій
З 01.01.2015 року в Законі про ЄСВ з’явилась норма, якою підприємства зобов’язані доплачувати ЄСВ до мінімальної зарплати при деяких обставинах.
Усі розуміли, якщо підприємство здійснює доплату ЄСВ до мінімальної зарплати за працівника і відображає персоніфіковано в Таблиці 6 Додатку 4 таку доплату, використовуючи тип «13», то можливо така сплата мала б включитися до страхового стажу такого працівника, збільшувати йому соціальні виплати і гарантії, пенсію?!...
Такі сподівання розвіяли два листи - ДФСУ від 20.07.2015 р. № 1882/2/99-99-17-03-01-10 і Мінфіну від 06.08.2015 р. № 31-11180-02-2/25413, якими чітко зазначене наступне:
- донарахування не відноситься до заробітної плати (доходу), яку за трудовим договором роботодавець виплачує працівникові за виконану ним роботу та відповідно не захищає прав застрахованих осіб (не враховується для розрахунку пенсій та соціальних виплат)
- донарахування сум єдиного внеску до розміру мінімальної заробітної плати (крім лікарняних, відпускних та допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами) фактично не є доходом (винагородою), отримуваним найманою особою за виконання робіт (надання послуг) у розумінні Закону України «Про оплату праці», не є базою для утримання єдиного внеску з фізичної особи і тому не вплине на суму її пенсійного забезпечення
Отже, доплата ЄСВ до «мінімалки» є всього на всього додатковим джерелом надходження коштів до бюджету Пенсійного фонду України та фондів соціального страхування і ніяких гарантій для самих застрахованих осіб не несуть в частині збереження стажу, мінімальних гарантій суми страхових виплат і пенсій.
Тетяна Мойсеєнко, податковий консультант
ЕСВ https://buhgalter911.com/blanki/esv/otchetnost/
Декларация по единому налогу https://buhgalter911.com/blanki/gni/edinyj-nalog/
Майновий стан (общая система) https://buhgalter911.com/blanki/gni/...zicheskih-lic/
ну вроде как советуют писать.. В бланке по ЕСВ даже есть специальный квадратик для галочки "ліквідаційна" - что и там галочку не ставить? А если не ликвидационные, через год опять топать сдавать отчеты, уже нулевые?
Имхо вроде как правильно все-таки их сдать как ликвидационные...
Нет с проверкой до сих мудохают.. что они хотят не пойму"позвоните завтра", "принесите справку из банка о движении по счету", "ой, а я уже забыла что вы приносили". Как вообще понять, прошел ты проверку или нет?)
То есть пока проверка не "пройдена" ликвидационного отчета подавать нельзя? И у кого спрашивать про эту галочку - у своего налогового инспектора или инспектора по проверкам (КПР или как он там называется...)?
1. под проверку инспекцией по труду. В трудовом договоре у вас записан график работы сотрудника, вот и будут его сверять с фактом.
2. если у ваших сотрудников это основное место работы, то оформив их на полставки ЕСВ вы должны платить с полной минимальной зарплаты, с 3200. Получается за 4-х человек ЕСВ 2816,00 грн в месяц.
в трудовом договоре пишется ГРАФИК?В трудовом договоре у вас записан график работы сотрудника, вот и будут его сверять с фактом.Якуею, это очередное модное нововедение? Бо 10 лет назад на госпредприятии у меня ночные смены ставили взависимости от текущей ситуации, и папа на шахте всю жизнь работал - там вообще 4 смены и плавающие выходные, так это все им каждый месяц расписывали взависимсоти от пожеланий работников (т.е. должно быть допустим 10 первых, 5 вторых, 5 четвертых и 8 выходных - начальник бригады собирает пожелания трудящихся (у когото напр 10-го числа у жены ДР и поэтому ему туда выходные, и т.п.) и расписывает график. Не думаю что раз в месяц договор переписывали
![]()
Наступит день и я скажу все, что я думаю по этому поводу. (С)
А если напишет нечто "по усмотрению работодателя но не более 80 часов в месяц" (8 часов в день, 5 дней в неделю, 4 недели в месяце и делить на 2 т.к. полставки - правильно ж посчитал?) Нормы соблюдены, все довольны. И что они проверять будут? Это ж не график, и по нему сотрудник может в любое время как находится так и отсувствовать на месте.
Все верно! Я так в трудовом договоре и написал: плавающий график: 40 часов в неделю. А если возьму на полставки: напишу- 20 часов в неделю. Что они будут проверять? Неделю сидеть с таймером?
Меня больше смущает что надо платить полный ЕСВ 704грн. Это точно?
Скасований обов'язок подання платником податку податкової декларації за результатами 2016 року у тому випадку, якщо він впродовж звітного року отримував зарплату і виплати у зв'язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами одночасно від двох і більше податкових агентів і загальна річна сума таких доходів перевищувала сто двадцять розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (виключений п.п. «є» п. 176.1 ст. 176 ПКУ).
Внесено зміни до ст. 179 ПКУ в частині неподання платником податку податкової декларації якщо такий платник у 2016 році отримував доходи виключно від податкових агентів незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу, крім випадків, прямо передбачених розділом IV ПКУ (абз. 3 п. 179.2 ст. 179 ПКУ).
Вот тут видно, что "скасовано" подавать эту декларацию за 2016 г. Раньше надо было подавать всем (не только ФОПам, которые еще где-то работают), кто работал на 2-х и более работах. Это связано с льготой по подоходному налогу.
Я веду ФОПа на едином налоге. Он еще имел от 2-х до 4-х мест работы в разные годы. Пришла сдавать отчет ФОПа за 2014г., а мне "иди сюда". И он каждый год доплачивал подоходный налог, т.к. у него на одной из работ з/п небольшая и применялась соц.льгота. А если сложить суммарный доход за год и разделить на 12 мес, то средний месячный доход превышал сумму, к которой могла быть применена льгота. Короче,все это видно в налоговой. Может, у вас нет "недоплаты". Может, з/п такая, что к ней не применялась льгота. Но у него, конечно, вылезло в первую очередь, потому что он еще и ФОП и при сдаче отчета по его коду проверяют все "непонятки".
Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
![]() |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
![]() |
Bookmarks