Ідея створення сироварні та виробництва власного натурального сиру виникла іще в далекому 2010 р. під час перебування в ізраїльському кібуці. Де працювали щасливі виробники корисного продукту - сиру. Тоді і прийшла думка, а чому б у нас в Україні не створити таке виробництво?
В 2013 році «Коза Чка» розпочала своє життя як домашня сироварня. Сири готувалися за традиційними рецептурами та споживалися друзями. Це був експеримент в ході якого реалізовувалися набуті за кордоном знання. А з часом, стало зрозуміло, що це не просто захоплення нашого фундатора, а необхідна людям справа. Коли, ми вже не могла виконувати об’єми замовлень, то було прийнято рішення орендувати цех.
Серйозним поштовхом стала участь у фестивалі «Уличная еда», яка показала рівень зацікавленості нашим продуктом. І як результат, в 2014 р. ми відкрили «Сирну кав’ярню» - це і сирна крамниця, і місце зустрічі сиролюбів.
На сьогодні «Коза Чка» запустила власний цех, в якому ми готуємо молоді сири, авторські сиру із голубою пліснявою та сири витримані 3-6 місяців.
Паралельно із виробничим процесом ми організовуємо навчальні зустрічі. За два роки проведено десятки майстер-класів по виробництву сиру вдома.
Bookmarks