Aphelion, я не русофоб, тому ще не ненавиджу росіян, як я не ненавиджу будь-яку іншу націю.
Я - противник експансіоністської політики Росії, яку, на жаль, підтримує переважна більшість росіян, як в Росії, так і в діяспорі.
Я - противник нав'язування українцю російської ментальності і російських орієнтирів (як приклад - історія з "Днем перемоги" - так, росіянам є що святкувати, але примушувати святкувати ЦЕ українців?..)
Я - противник нав'язування українцю російської культури в якості повсякденного довколішшя (радіо, ТБ, преса, гастролі російських "зірок"...)
Я - противник "винятковості" в зношеннях із Росією (чому, напр., зі Словаччиною є кордон, а з Росією - немає?)
Зрештою, я противник того стилю життя, яким живуть росіяни в Україні, постійно демонструючи, ніби вони є господарями цієї країни, а не гостями, національною меншиною. Яке мають право росіяни вимагати право, скажімо, державної мови для російської, коли вони мешкають в Україні, іншій державі. Хіба українці Канади вимагають українську державною? А українці Росії?
І насамкінець, я гадаю, що за виродження українців несе відповідальність саме Росія. Так, у нас були лицарі, але лицарі нищились саме Росією, а залишались одні свинопаси. І в тому, що сьогодні 99,9% українців є тупою худобою, винна, не в останню чергу Росія.