Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 1 з 3 123 ОстанняОстання
Всього знайдено 46, показано з 1 по 20.

Тема: Спэшиал фо Джмиль - «В ПОСТЕЛИ СО СЛОНОМ»

Звідки Ви
    Калиновая-Титова-Нагорка
    Дописів
    2 576

Типово Спэшиал фо Джмиль - «В ПОСТЕЛИ СО СЛОНОМ»

Колониальное наследие в Украине довольно тяжелое — еще тяжелее, чем коммунистическо-тоталитарное. Негативный self-image и комплекс неполноценности — это лишь одна сторона медали. Вторая сторона, связанная с тем же комплексом неполноценности, — это гиперпозитивный self-image, мегаломанское распространение географических границ своего этноса, гиперболизация его культурной уникальности и выдумывание сверхглубоких исторических корней. Если негативный автостереотип украинцев отражает сугубо имперское представление о них как о «хохлах», «малороссах», провинциальной «разновидности» русских, то гипертрофированно-позитивный автостереотип провозглашает русских «испорченной», «татаризованной» разновидностью русичей-украинцев, а самих украинцев делает потомками архидревних скифов, которые жили на нынешних украинских землях задолго до появления на них славян, или даже потомками доисторических трипольцев, цивилизация которых над берегами Днепра исчезла более 30 тысяч лет назад.

Травмированное колониализмом сознание склонно всячески преувеличивать не только колониальные травмы, но и нынешние угрозы. Украинцам нелегко бывает выбраться из черно-белого мира, жестко разделенного на «своих» и «чужих»; ощущение «осажденной крепости» порой существенно ограничивает их способность к саморефлексии, самокритике и самоиронии; состояние угрозы и повышенной мобилизации усложняет возможности свободного и откровенного диалога.
    http://www.zerkalo-nedeli.com/nn/show/549/50185/

По мне, так очень дельная статья - прочитайте, будь ласка

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    1 918

Типово

lilu, бред...
    Я бы изменил мир! Но Бог не дает мне исходники...

Звідки Ви
    Калиновая-Титова-Нагорка
    Дописів
    2 576

Типово

Halyavnik, весьма информативный ответ, не то слово (В общем-то, этот топик был создан именно для Джмиля, но его чтой-то не видать)
    Продам Samsung Galaxy S8. Новый, в упаковке.

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

До речі, непогана стаття, і з переважною більшістю постулятів автора я цілком згоден. Так, українське суспільство (маю на увазі етнічно українську громаду) травмовано колоніялізмом, який тривав над українцями принаймні від часів Кревської унії. Тим паче нам, українцям, треба братися за роботу по відродженню й утвердженню нашої Нації з додатковою енергією, силою, натхненням, бути більш експансивними, якщо хочете - агресивними. Ніхто нам не піднесе на блюдці розвинуте національне і державне життя, ніхто не подарує національну самосвідомість, ніхто не поважатиме просто "за карі очі, чорні брови", якщо ми не примусимо інших поважати себе. А цього можна добитися лише вихованням самоповаги до своєї Нації, своєї землі, своєї країни, своєї мови, своїх звичаїв, своєї культури.
    Єдине, з чим я не згоден у статті шановного МЫколи Рябчука (відомого, до речі, інтелектуального провокатора - автора доволі непоганої, хоча явно проплаченої, книжці "Дві України"), це слова про "возможности игрового, в духе оранжевой революции, снятия конфронтации". "Зняття конфронтації" - це зняття енергії соціюму, зняття активності, тобто - фактично той летарґійний (безконфронтаційний) стан, у якому Україна й без того перебуває ось вже 15 років поспіль (за винятком, ясна річ, "помаранчевих днів"). Бо конфронтація - це боротьба, а боротьба є законом життя, відсутність же боротьби є смерть. Нація, національна свідомість - то не ті речі, якими "граються". Це набагато серйозніші речі, за котрі гинуть і відроджуються. Непоганий приклад - євреї Ізраїлю. Хіба від них почуєш слова про "можливості грального зняття конфронтації" з арабами за землі Ізраїля? Ніколи! Тому що ця конфронтація і є національне життя євреїв, як національна конфронтація була є й буде підставою національного життя будь-якої нації: хоч то української, хоч то кацапської, хоч то польської.

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

До речі, в нормальному варіянті цю статтю можна прочитати тут: http://www.zn.kiev.ua/ie/show/549/50185/
    а не за посиланням lilu.

Звідки Ви
    Калиновая-Титова-Нагорка
    Дописів
    2 576

Типово

Dzhmil, это для коммунистов уся жизнь была - борьба и конфронтация И неужели Вы вправду хотите, чтоб у нас было как у арабов с евреями? ИМХО, совершенно не вдохновляющий пример. На мой непросвящённый взгляд - делать конфронтацию
    основой національного життя
    вместо того чтобы опираться на национальную самобытность и талантливость, заведомо проигрышный подход.

Я, кстати, статью в газете читала, а ссылку по Гуглю нашла А Вы опять зацикливаетесь: "в нормальном варианте"

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

Тоді відповісте на два питання:

1. Який реальний шлях побудови власного національного життя без конфронтації для нації, що перебувала довгий час без держави і в стані рабства, ви знаєте?
    2. Чи ви знаєте націю, яка побудувала своє національно-державне життя таким шляхом?

вместо того чтобы опираться на национальную самобытность
    А ви вважаєте, що виявляти національну самобутність в умовах іноземної окупації можна без конфронтацій?

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    1 918

Типово

lilu, хм... если вы хотите немного информации, то подумайте о следующем:
    Первая фраза "Колониальное наследие в Украине довольно тяжелое"... Уже отталкиваясь от этого утверждения делаются "глубокомысленные" выводы о диагнозе ("Негативный self-image и комплекс неполноценности") и том, кого и как нужно лечить.
    Замечу, что понятие "колониализма" - не раскрыта, не дано определение, которое хоть как-то подвело идеологическую базу под этот набор слов.
    Все это напоминает публикации наших "умельцев": "великодержавный шовинизЪм" и т.п., развешивание громко вопящих ярлыков: "гиперпозитивный", "мегаломанский", "гиперболизация".
    Вот это и есть та самая гиперболизация, только примененная другой стороной. Короче: обое рябое...
    Дальше мне уже не хочется продолжать. Вы желаете этого?

Звідки Ви
    Калиновая-Титова-Нагорка
    Дописів
    2 576

Типово

Цитата Допис від Halyavnik
    Первая фраза "Колониальное наследие в Украине довольно тяжелое"...
    Вы ж статью-то, в отличие от Джмиля, не прочитали, батенька
    Потому как фраза эта вовсе не первая, а скорее где-то ближе к концу статьи будет.
    В моём посте вроде как было написано: "Цитата. Прочитайте статью, плииз."

Да, кстати, чем Вас так пугают иностранные слова?

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

lilu, відповідайте на питання.
    А Вы опять зацикливаетесь: "в нормальном варианте"
    Я не "зациклююсь", я маю цілком природне бажання й право в своїй країні отримувати інформацію мовою свого народу, який є титульною нацією, мовою, яка має статус державної мови.

Звідки Ви
    Калиновая-Титова-Нагорка
    Дописів
    2 576

Типово

Dzhmil, конечно Вы имеете право, кто б спорил Там на страничке три кнопочки есть: укр, рус и eng. Спокойно можно переключаться на наиболее понятный язык, без проблем.

А насчёт вопросов, давайте завтра, мне уже пора детёныша с танцев забирать.
    Продам Samsung Galaxy S8. Новый, в упаковке.

Почетный форумчанин Аватар для Vedma
    Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    106 639

Типово

lilu, Я задам, как Ваше здоровье?
    Бо плач не дав нікому ще свободи,
    А хто борець - той здобуває світ

Звідки Ви
    Здешний
    Дописів
    38 982

Типово

Який реальний шлях побудови власного національного життя без конфронтації для нації,
    Тільки долаючи спротив. Нашу країну вважають своєю... та досить почитати кілька гілок і все стане зрозуміло. На жаль, ми маємо виборювати право на самоідентифікацію як українців на своїй власній землі. Від нас вимагають визнати державною мову сусідньої держави - бо,мовляв, так "історічєскі слажілось"Само собою взяло і "слажілось", наче не було і виселення селян у Сибір, і заселення наших земель переселенцями із Росії, та й "чєрта асєдлості" включала в себе Україну, тобто нація цілеспрямовано і постійно винищувалася.
    На сьогодні українці нікого не виганяють, на знищують фізично, а тільки хочуть визнання себе справжньою нацією, а не оперетковими хохлами та Вєрками Сердючками. Та навіть це природнє бажання викликає шалену лють і спротив. А третій закон Ньютона пам"ятаєте, панове? Я розумію назвати опонента "биком" легше.
    Я бесконечно уважаю чудовищный выбор моего народа (М.Жванецкий)

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    106 639

Типово

Зараз і я чогось скажу. Але дуже важко свою думку викладати українською, перший раз у житті стало соромно, що я не можу вільно, як російскою сказати те, що думаю. Тому перепрошую....
    Изложу так как вижу. Проблемы страны всеми видятся с разных сторон. Представители националистических кругов, на мой взгляд, оторваны от понимания экономических реалий современности, они больше исходят из чисто патриотических порывов, они тоже нужны, но в современном мире не подкрепленная деньгами идея будет мертвой. А деньги есть , но они,к сожалению, не работают на Украину и на национальную идею. На эти деньги строятся музеи Холокоста и отливаются золотые миноры. Пока это не поймут и не найдут способы повернуть деньги на Украину, всякая национальная идея так и умрет. Руководство страны вообще не думает о стране, а только о своей власти и своем кармане, эти всеядные, им вообще все по фиг, лишь бы самим было классно. Так называемая оппозиция - точно такой же близнец, только сейчас не у власти. Большая часть населения озабочена обычными житейскими проблемами, им не до национальной идеи, лишь бы прокормиться и прожить хорошо. Отдельные "чокнутые" не считаются. На мой взгляд, нужна долгая и кропотливая работа именно патриотов Украины, которые здравомыслящие, современные, подготовленные и самое главное адекватно воспринимающие реалии, не одурманенные лозунгами, без экзольтированности и , умеющие находить общий язык со всеми слоями населения. На этом этапе становления страны нужна работа именно со всеми, на их языке.

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    2 186

Типово

Цитата Допис від Vedma
    в современном мире не подкрепленная деньгами идея будет мертвой. А деньги есть , но они,к сожалению, не работают на Украину и на национальную идею. На эти деньги строятся музеи Холокоста и отливаются золотые миноры. Пока это не поймут и не найдут способы повернуть деньги на Украину, всякая национальная идея так и умрет.
    Если есть деньги, но нет идеи, то эти деньги пропиваются в дорогих кабаках, на них строятся дворцы в центре города с золотым забором, в которых никто не живет, или ими просто набивают подушку.
    Цитата Допис від Vedma
    Большая часть населения озабочена обычными житейскими проблемами, им не до национальной идеи, лишь бы прокормиться и прожить хорошо.
    Человек, если он человек, испытывает потребность не только в физической пище, но и в духовной. Если не удовлетворять духовный голод в человеке умрет человек, у него кроме мыслей о том, чем прокормиться, не будет никаких мыслей.
    Возможно, что людям, которые сформировались при советском строе и выросли с советской идеей или вообще без идеи, тяжело воспринять и переварить новую идею. Надо не упустить поколение тех, кому сейчас 15-25 лет.

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    1 918

Типово

Цитата Допис від lilu
    Цитата Допис від Halyavnik
    Первая фраза "Колониальное наследие в Украине довольно тяжелое"...
    Вы ж статью-то, в отличие от Джмиля, не прочитали, батенька
    Потому как фраза эта вовсе не первая, а скорее где-то ближе к концу статьи будет.
    В моём посте вроде как было написано: "Цитата. Прочитайте статью, плииз."

Да, кстати, чем Вас так пугают иностранные слова?
    Да, правильно. Не прочел. И, после этого, даже не собираюсь. Почему? Цитата должна выражать общую идею, направление мыслей. Я оценил направление, высказал своё отношение к нему. Так что здесь Вам скорее всего необходимо попенять на себя, поскольку Вы не сумели заинтересовать меня (как рядового читателя) этим материалом (не воспринимайте это, пожалуйста, как личную претензию, это только констатация факта). Ведь если есть цитата, то общее содержание определяется по ней.
    Кстати, место, откуда взята цитата, не является актуальным. Методы повествования могут быть различными.
    И, наконец, по поводу иностранных (иноязычных) слов. Вот здесь уже должен заметить, что меня не поняли. Я выступал не против иноязычных слов, а против нагнетаемой автором статьи истерии (да-да, я действительно так считаю). А тот факт, что нагнетает он "умными" словами, заимствованными из других языков, для придания статье ореола научности и "вселенской мудрости" (а как же? не каждый смертный слышал эти слова и уж тем более не каждый смертный их использует в повседневной жизни) - это уж не ко мне. Давайте будем считать это совпадением или случайностью.
    Моё IMHO (чтобы не говорили, что я ненавижу иноязычные слова) и итог всего вышесказанного: эта статья - еще одна попытка манипулировать общественным сознанием.

Origin: Графоманы создают мифы, настоящие писатели - формируют иллюзии.

Почетный форумчанин Аватар для Ґонта
    Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    13 189

Типово

Bobin,
    Надо не упустить поколение тех, кому сейчас 15-25 лет.
    Більше всього мене турбує те, що люди не вкладають в цю фразу аж нічого, а просто використовують її як гарний лозунг (Bobin'е, мова йде не про Вас).
    Одразу по отриманні незалежності люди середнього віку і старші говорили про те, що вони - загублене покоління, і головне - не втратити тих кому зараз (на початок дев'яностих) 15-25 років. Прошли часи. Тепер ті, на кого тоді покладались надії, вважають себе загубленим поколінням (і знаходять для цього досить вагомі причини) і переймаються тим, щоб не втратити нинішних 15-25-літніх. Що ж, зачекаємо ще 10-15 років - що на той час скажуть нинішні підлітки. Теж будуть вважати себе загубленим поколінням? Напевне. І матимуть на це всі причини. Одна з них - мовна ситуація в дитсадках і школах. Яка майже нічим не відрізняється від того, що було десятиліття тому.
    Ну і докотре це буде тривати?
    Тут Бобін правий - не можна говорити спочатку про вирішення матеріальних проблем, а потім лише про духовні. Бо в такому разі ми ніколи до духовних проблем і не підступимось.
    Нам своє робити

Німецька мова влітку

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

lilu, по-перше, як ви зробили цю гілку specially for me, то могли потурбуватися знайти оригінал статті Рябчука (він пише українською), а не надавати москальський переклад; по-друге, я так і не дочекався від вас відповіді на поставлені мною питання. Про що це свідчить? ...Не хочу робити заздалегідь далекосяжні висновки...

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

адекватно воспринимающие реалии, не одурманенные лозунгами, без экзольтированности и , умеющие находить общий язык со всеми слоями населения. На этом этапе становления страны нужна работа именно со всеми, на их языке.
    Можна було б сказати й простіше: залізти в болото. Саме "адекватним сприйняттям реалій", як правило, обґрунтовується позиція "моя хата з краю", "а що це дасть?", тощо. І взагалі, Vedma, чого це ви вважаєте українців такими вже безідейними (за винятком, зрозуміло, за вашою термінольогією, "чокнутих"), такими вже прихильниками "пуза" й "кишені"? Чому прибалтійським народам можна мати національну ідею і всупереч всяким "економічним" резонам будувати свої національні держави, чому це можна робити - знову ж таки всупереч всій економічній доцільності! - чехам, словакам, хорватам, сербам, болгарам, полякам, ірландцям, норвежцям (згадайте історію всіх цих народів!), а українцям - зась? Ваші "економічні реалії" - звичайнісеньке лякало, пропагадивний московський жупел. Згадайте, як у 1991 році москвини вили: "Та ви без нас, хахли, прападьотє! Економіка Украіни без расійскай сущіствавать ня можіт!" Але ж - існує. А Латвія, Естонія - країни взагалі без енергоносіїв - теж спокійно собі існують. А ще раніше - Фінляндія, країна за ресурсами конче вбога - існує, й непогано. Варто відірватися від Москви - і вже стає краще. Ми, Україна, відірвалися від Московії тільки трохи, на якихось півкроку, але вже - наші діти не гинуть у Чечні, в наших містах не підривають житлові будинки, не беруть заручників. Так що не все, далеко не все в житті, пояснюється інтересами пуза та їдлом, шановна Відьмо.

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    106 639

Типово

Dzhmil,
    Можна було б сказати й простіше: залізти в болото. Саме "адекватним сприйняттям реалій", як правило, обґрунтовується позиція "моя хата з краю", "а що це дасть?"
    Нет речь не о болоте, речь о долгой и еропотливой работе. Кавалерийскими наскоками можно что-то перевернуть в государстве, но в головах людей трудно. Я понимаю, как хочется многим прямо сейчас и прямо чтобы все сразу, но так не бывает. Иногда надо потихоньку - капля камень точит.
    Чому прибалтійським народам можна мати національну ідею і всупереч всяким "економічним" резонам будувати свої національні держави, чому це можна робити - знову ж таки всупереч всій економічній доцільності! - чехам, словакам, хорватам, сербам, болгарам, полякам, ірландцям, норвежцям (згадайте історію всіх цих народів!), а українцям - зась
    Почему нельзя? Можно, но объективно никто из вышеперечисленных стран не был в такой халепе как Украина, объективно там сложились другие условия. Мы не можем так как они, у нас немного не те условия. Нужен свой путь, но в одном направлении.
    Ваші "економічні реалії" - звичайнісеньке лякало, пропагадивний московський жупел. Згадайте, як у 1991 році москвини вили: "Та ви без нас, хахли, прападьотє! Економіка Украіни без расійскай сущіствавать ня можіт!" Але ж - існує. А Латвія, Естонія - країни взагалі без енергоносіїв - теж спокійно собі існують. А ще раніше - Фінляндія, країна за ресурсами конче вбога - існує, й непогано. Варто відірватися від Москви - і вже стає краще
    Соори, Вы не поняли, я не о России. Я говорила исключительно об Украине, что денег в Украине валом, но они не работают на Украину.
    А отрываться, да к то ж не дает? Только и отрываться надо по-умному, не ПНХ, а так, чтобы мы от этого выиграли.
    Так що не все, далеко не все в житті, пояснюється інтересами пуза та їдлом, шановна Відьмо.
    Я этого не говорила, однако выйдите на улицу, поспрашивайте людей, что для них важнее их пузо или полная независимость Украины? Я думаю, процентов 70% - 80% скажут первое. Вы иногда витаете в облаках, не все думают так как Вы, многие не готовы променять более менее сытое благополучие на, допустим, ухудшение положения хоть чуть, но в обмен идеи. О других заморочках как-то: "нет украинизации", "нет разрыву отношений с Россией", "нет бандеровщине", я уже и не говорю, потому что толком никто из тех кто это произносит не смогут сформулировать, а почему соственно?

Сторінка 1 з 3 123 ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті