Якщо не довіряєш нікому - балотуйся сама на вибори, а якщо довірила комусь - так вимагай від нього, щоб він робив усе належним чином!
Тобто - кожен зобов"язаний брати участь в управлінні державою. Йопт, що головою ліньки попрацювати? Правильна пропозиція:
Ґонта у США це питання вирішене. Таємно обирають виборників, а вони вже відкрито обирають Президента США. Тут до речі є ще одна перевага: коли виборників буде невелика кількість, то їх буде легше притягти до відповідальності.
Й тут що важливо: ніяких судових розбірок. Якщо виборника громадяни не переобрали - значить відповідати мусить! Й тим більшою має бути відповідальність, чим менше людей за нього проголосувало! Причому навіть якщо переобрали - у разі зменшення кількості голосів "за", слід передбачити якусь стимулюючу "взбучку".
Краще обкласти не виборців, а виборників податком. Щоб різна шушваль менше просмокчувалась до влади. Бо знаю я у Самарській райраді одного голодранця, що від "Громади" проскочив - хай Бог милує! Лизоблюд рідкісний, мені ледь чоботи не лизав... тьху!!!!!!!! Ставши депутатом кіоски собі відкрив - хоч трошки грошей з"явилось. От й обкласти його по повній програмі податками - а то бач, знайшов собі "екологічну нішу"![]()
Bookmarks