| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Країни шенгенської зони відмовляються давати візи за біометричними паспортами
Візові центри деяких посольств країн шенгенської зони відмовляються приймати від громадян України біометричні документи для оформлення віз.
Про існування такої проблеми повідомляють експерти, також її визнають дипломати.
"На сьогодні за біометричними паспортами неможливо відкрити шенгенські візи. Проблема в тому, що кожне консульство повинно мати при собі фізично бланк біометричного паспорта. Однак з МЗС в посольства не передано достатньої кількості паспортів, щоби посольство могло звірити (зі зразком) і перевірити, чи це справжній паспорт", - цитує "Європейська правда" голову правління Українського інституту міжнародної політики Ростислава Томенчука.
Він зазначив, що деякі посольства вже отримали необхідні зразки. "В МЗС знають про цю проблему. За нашими даними, МЗС має вирішити її протягом тижня", - повідомив експерт.
В генконсульстві Польщі у Львові підтвердили, що протягом тривалого часу не ставили візи у документи із біометрикою.
"Паспорта дуже хороші, але виникла проблема з тим, що їх потрібно було спочатку ратифікувати - цей біометричний паспорт потрібно було показати іншим державам для того, щоб вони його визнали. Також представити консульським установам", - розповів генконсул Польщі у Львові Ярослав Дрозд, якого цитує Укрінформ.
"Адже ми не можемо поставити візу лише тому, що бачили зразок паспорта в газеті", - зазначив дипломат, додавши, що генконсульство вже розпочало приймати документи, але отримати візу у такий паспорт буде можливо не раніше, ніж за два тижні.
Вообще конечно лучше ребенку отдельный проездной документ сделать, он стоит что-то порядка 60 или 70 гривен если оформлять безо всяких взяток и ускорений за 30 дней. Просто эту "вписанность" ребенка в паспорт одного из родителей не все страны понимают, им подавай отдельный документ с фото ребенка.
Если я не житель области - я могу оформить загран на Поля или в любом другом отделении в Днепропетровске?
Здравствуйте. Подскажите где можно сделать паспорта не хочу через паспортный стол и ребенку 2 года, ведь проездной билет с 3-х лет идет?????
Подскажите по ДМС Ленинского района, кто недавно там был. Очередь по записи или нет ?
Надобно фото ребенка вклеить ( исполнилось 5 лет) в действующий ЗП.
Доброе утро,подскажите,кто недавно был в Ленинском РВ-есть ли там очереди?
Я так понял,что паспорт с биометрикой,в регламентном порядке, стоит 519 грн?
Востаннє редагував ukrtel: 04.02.2015 о 10:04
Россия производит впечатление великой державы,а больше ничего не производит (с)
и сколько с 9 там ждать приёма??
Россия производит впечатление великой державы,а больше ничего не производит (с)
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks