Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 58 з 353 ПершаПерша ... 8484950515253545556575859606162636465666768108158 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 7050, показано з 1 141 по 1 160.

Тема: Русский язык получит равные права с украинским!(ч.2)

Звідки Ви
    місто Дніпро
    Дописів
    2 067

Типово

Цитата Допис від Loona Переглянути допис
    а володіння яке - досконале?
    хіба воно є?
    Там ви писали про навчання, я перепрошую..
    Так от, воно може бути:
    фаховим, якісним чи просто нормальним... Слово "гарна, гарний" я вживаю лише стосовно дівчат, хлопців, пейзажів, тварин тощо...
    Промо-код для купівлі купи товарів зі знижкою в інтернет-магазині Лагуна: 000099
    + Навчу файно лаятись українською!

Звідки Ви
    місто Дніпро
    Дописів
    2 067

Типово

Цитата Допис від Синичка Переглянути допис
    Кстати у меня к Вам вопрос. Как по-украински "миловидная мордашка", вроде как говорили, что там какое-то слово, но не "гарненька" и не "мордашка".
    На Франківщині є класне слово - файна. Файна дівчина, файна сорочка, вишиванка, тощо.. Вживають його (це слово) там дуже часто, де слід і де не слід ))
    Можна й так:
    - То це є файно!
    Гадаю, воно й у нас згодом приживеться. На мій погляд, воно походить від англійського fine
    От вам зразок того, як наша мова вбирає в себе слова з інших мов і надає їм національного колориту )
    Востаннє редагував dni.pro: 02.09.2012 о 00:34
    Промо-код для купівлі купи товарів зі знижкою в інтернет-магазині Лагуна: 000099
    + Навчу файно лаятись українською!

Coraline
    Guest

Типово

Цитата Допис від Igor K Переглянути допис
    Я не имел в виду троллейбус или автобус или тот район в котором Вы живете. Вы в театры ходите? В украинские, в русские?
    Театр як вид мистецтва не сприймаю взагалі, немає у мене ілюзії реальності того, що відбувається на сцені. А опера- будь-ласка, тільки вони на італійському, в балеті слів немає, музику волію українську або зарубіжну. Ще питання?)

Дописів
    7 619

Типово

Цитата Допис від Coraline Переглянути допис
    Росіяни, коли переїжджають в інші країни, віддають дітей в місцеві школи і вчать державну мову країни, з обов'язковим іспитом для кожного, це нормальне явище і навіть навпаки, хочуть швидше освоїти і адаптуватися в мовному питанні. ЗМІ-лімітувати, з переважністю української мови.
    Ну изучение языка для адаптации в обществе - это понятно, тут все просто. Приведите пример когда человек приезжает в другую страну и полностью отбрасывает культуру своих предков. Вот гляньте: любим мы или не любим зарубежную диаспору, а она то любит не нес с Вами, а культуру. Украинскую культуру. И наверное в Канаде или США гараздо ЛЕГЧЕ и ПРОЩЕ отказаться от культуры своих предков и растворится в чужой. Но они ведь держаться уже многие десятки лет. Тогда почему так украинцы в Канаде сохранили культуру предков - это хорошо, русским в Украине сохранять культуру предков -"не пущщать"?

Дописів
    4 527

Типово

Цитата Допис від dni.pro Переглянути допис
    На Франківщині є класне слово - файна. Гадаю, воно й у нас згодом приживеться. На мій погляд, воно походить від англійського fine
    От вам зразок того, як наша мова вбирає в себе слова з інших мов і надає їм національного колориту )
    Та женщина, с которой я общалась, из Полтавской области. Ну я спрошу, может оно. Хотя она говорит только по-украински и как стена в своих убеждениях - чуждых слов не приемлет, даже с Западной Украины.
    .

Coraline
    Guest

Типово

Забыла про фильмы, все новинки смотрю по Кинорейсам (есть такие каналы в России) в отличном качестве на русском.

Дописів
    7 619

Типово

Театр як вид мистецтва не сприймаю взагалі, немає у мене ілюзії реальності того, що відбувається на сцені. А опера- будь-ласка, тільки вони на італійському, в балеті слів немає, музику волію українську або зарубіжну. Ще питання?)
    Тогда понял. К сожалению в дорожной пыли бриллианты встречаются очень редко, но их легко можно увидать в музеях.

Дописів
    24 739

Типово

Цитата Допис від Globus Переглянути допис
    Ця школа з першої п'ятірки топ50 (Вами наданого списку), так шо там інші фактори мають значення))
    І в першу чергу якість викладання та загальний рівень отриманих учнями знань
    кстати, если смотреть в тот школьный топ-50, то в первой пятерке лишь одна школа, где прием с первого класса (остальные с 8-9) и она с русским языком обучения...
    У вас же, насколько я понимаю, дочь-младшеклассница и украинская школа из первой пятерки топа...
    Почему не сходится? В других первых четырех школах тоже открыли младшие классы (но с трудом верится) или же школа не из первой пятерки?
    Или же (о, ужас) Вы отдали в русскоязычную?)
    Жизнь - это то, что случается с нами, пока мы строим планы на будущее (Томас Ла Манс)
    Женщина - это приглашение к счастью (Шарль Бодлер)

Coraline
    Guest

Типово

Ну изучение языка для адаптации в обществе - это понятно, тут все просто. приведите пример когда человек приезжает в другую страну и полностью отбрасывает культуру своих предков. Вот гляньте: любим мы или не любим зарубежную диаспору, а она то любит не нес с Вами, а культуру. Украинскую культуру. И наверное в Канаде или США гараздо ЛЕГЧЕ и ПРОЩЕ отказаться от культуры своих предков и растворится в чужой. Но они ведь держаться уже многие десятки лет. Тогда почему так украинцы в Канаде сохранили культуру предков - это хорошо, русским в Украине сохранять культуру предков -"не пущщать"?
    Кожна діаспора саме несе культуру, а не нав'язує іншим країнам, ми, мовляв, ось які, хочемо в Канаді державну українську (підставляємо будь-яку іншу мову). І саме в цьому є цінність будь-якої культури. Нехай росіяни зберігають культуру, ніхто ж не заважає) Але в них методи збереження якісь дивні)
    Востаннє редагував Coraline: 02.09.2012 о 00:56

Дописів
    7 619

Типово

Кожна діаспора саме несе культуру, а не нав'язує іншим країнам, ми, мовляв, ось які, хочемо в Канаді державну українську (підставляємо будь-яку іншу мову). І саме в цьому є цінність будь-якої культури. Нехай росіяни зберігають культуру, ніхто ж не заважає) Але в них методы збереження якісь дивні)
    Но ведь французы добились права на второй язык. И возможно украинский будет третьим? Почему нет. Вот если не сохранят культуру - тогда точно- нет, а так не будем отказывать им в таком праве.

Дописів
    3 409

Типово

Якщо такий сміливий, давай ПІБ і тобі організують ознайомлення з усіма складовими діспозиції ст.161 ККУ
    А так, просто дурний бовдур та балабол як і більшість "ущемленных" дописувачів)))
    Так это я ущемленный? А мне казалось, что наоборот, ущемленные всех сортов любят терроризировать этой статьей окружающих...)))
    Ну, а походу - это дикарская статья, просто позор кокой-то... и не намного меньший, чем, например, раджм за супружескую измену.
    Востаннє редагував vitus: 02.09.2012 о 03:31
    Не упустите свой шанс помочь человечеству здесь и сейчас!

Дописів
    3 409

Типово

На Франківщині є класне слово - файна.
    gwara lwowska
    Давай, пише ще... Побачиш ще кілька десятків тих, хто почне писати українською тут.
    Хотелось бы видеть. В этой теме, например, на украинском только Вы, да еще несколько человек пишет, большинство - либо на суржике, либо на русском языке.
    У тебе підписка про невиїзд з Дніпра?
    А мой дед таких как Вы псами травил... Я-то, по молодости лет, думал, что зря он так с холопами неумытыми, а сейчас, вот, не уверен уже... Да и по Вашим сообщениям судя подозреваю, что хочется Вам вылизать сапог шляхтича, что есть у Вас такая неудовлетворенная потребность... Но это ж не должно давать Вам право переносить собственные проблемы на общество в целом!
    А если конкретно о Вас, так у меня дедовы сапоги сохранились, обращайтесь... если совсем невмоготу станет.
    Востаннє редагував vitus: 02.09.2012 о 03:51

Дописів
    3 409

Типово

Кожна діаспора саме несе культуру, а не нав'язує іншим країнам
    Не нужно растекаться мыслию по древу, в нашем случае речь идет о русскоязычных украинцах, а не о российской диаспоре.
    Востаннє редагував vitus: 02.09.2012 о 03:30

Globus
    Guest

Типово

Беда Ваша в том, что Вы привыкли видеть вокруг себя только то, что хотите видеть. Если армяне повели детей в украинскую школу то Вы это заметили и отметили, если в трамвай заругались на русском языке - то Вы это уже занесли в другую графу. Потом "увиденное" Вы приносите сюда с видом абсолютного аргумента в собственной правоте. Вы отчетливо яркое воплощение лозунга "Есть только два мнения: мое и неправильное". Нравиться Вам слушать мат - слушайте в свое удовольствие. Только не делайте выводов, что это русская речь которой общаются в Днепропетровске.
    Ігоре, мова йде про явище, а не про мою увагу чи думку. Всі дітлахи досягши шкільного віку йдуть до школи, більшість етнічних не росіян (і не українців) віддають своїх дітей саме до українських шкіл - факт. Переважна більшість міського спілкування на вулицях, ресторанах, громадському транспорті, будівельних майданчиках, виробничих підпріємствах та ін.- російсько - український суржик замішаний на чистому великому російському маті - це теж факт. До речі ці факти простим базіканням на форумі вам не спростувати.

Globus
    Guest

Типово

Цитата Допис від vitus Переглянути допис
    Не нужно растекаться мыслию по древу, в нашем случае речь идет о русскоязычных украинцах, а не о российской диаспоре.
    Це звучить як антиамерекаський американець

Globus
    Guest

Типово

Цитата Допис від vitus Переглянути допис
    Так это я ущемленный? А мне казалось, что наоборот, ущемленные всех сортов любят терроризировать этой статьей окружающих...)))
    Ну, а походу - это дикарская статья, просто позор кокой-то... и не намного меньший, чем, например, раджм за супружескую измену.
    Таки на жаль картинка неукраїномовного українця не дуже приваблива - не особливо образован, не особливо культурен, не особливо смілив - так на мою думку ви не українець, ви непотріб

Дописів
    24 739

Типово

Ігоре, мова йде про явище, а не про мою увагу чи думку. Всі дітлахи досягши шкільного віку йдуть до школи, більшість етнічних не росіян (і не українців) віддають своїх дітей саме до українських шкіл - факт. Переважна більшість міського спілкування на вулицях, ресторанах, громадському транспорті, будівельних майданчиках, виробничих підпріємствах та ін.- російсько - український суржик замішаний на чистому великому російському маті - це теж факт. До речі ці факти простим базіканням на форумі вам не спростувати.
    Все, конечно, зависит от среды общения, но просто гуляя по городу я слышу преимущественно вполне ясную русскую речь, а не суржик.
    Суржик в первую очередь заметен в произношении (тут уж без сомнений его узнаешь), а что касается вкрапления слов из другого языка - то скорее на базе украинского можно чаще услышать некоторую примесь русских выражений.
    То, что говорила Coraline о 85 процентах говорящих на суржике (вкрапления украинизмов в русскую речь) моими наблюдениями не подтверждается. Говорящие на русском говорят на нем вполне хорошо...

Можете еще ответить про школу, а то не сходятся полученные от Вас данные?
    Жизнь - это то, что случается с нами, пока мы строим планы на будущее (Томас Ла Манс)

Почетный форумчанин Аватар для Ґонта
    Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    13 189

Типово

Хибна точка зору. Абсолютно. Суржик виникає за умов двомовності - це є результатом схожості двох мов. Суржику не буде лише за умови використання людиною однієї з двох цих мов.
    Справа тут от в чому. Наприклад я коли розмовляю українською, то і міркую українською. Коли розмовляю російською - те ж саме. Але це виключення з правил.
    Більшість людей, що намагається спілкуватися українською, лише перекладають свої російські думки та навпаки. - Тут і виникає суржик...
    Вихід: або досконально знати обидві мови (тобто мати мовну практику, що в Дніпропетровську наразі неможливо), або все ж таки обрати одну з двох. Звичайно, не мову іншої держави, а свою, рідну. Мову наших батьків...
    Вимушений не погодидится.
    І у приклад навести не Вас або себе, а сучасну молодь, з якою мені доводиться багато спілкуватися: син студент, його друзі, колишні однокласники та нинішні однокурсники суржиком не говорять. У більшості рідна мова російська, спілкуються російською, але коли переходять на українську - це не суржик, а саме українська. Так, можливо з помилками (а у кого їх немає?), але не суржик.
    Це можуть підтвердити ще декілька форумчан, у кого є діти студентського віку (я навіть знаю двох, хто конкретно підтвердить )

Тому моя думка: суржик виникає за умов елементарної неосвіченості. Так, схожість мов цьому сприяє, але це не вирішальний чинник. А освічена людина знатиме добре обидві мови, зумівши знайти собі мовну практику навіть без належного мовного середовища.

або не буде за умови гарного навчання людини обома мовами та людиною обох мов!
    Дівчино, от в цьому вашому реченні вже є кілька суттєвих помилок, що лише підтверджує те що я написав раніше:
    Слово "гарний" стосовно навчання Ви вже прокоментували.
    А щодо іншого:
    "навчання людини обома мовами" - якщо йдеться про викладання шкільних предметів і українською, і російською, то побудовано правильно
    "навчання людиною обох мов" - тут або слово "людиною" поставити у знахідному відмінку - навчання людини обох мов (а краще взагалі вилучити це слово, бо воно вже є раніше), або "навчання" замінити на "вивчення"

Тоді матимемо або
    навчання людини обома мовами та обох мов
    або
    навчання людини обома мовами та вивчення людиною обох мов

а, пробачте, мене відволікли - втулила в одне речення навчання кимось людини і самою людиною, звісно, давальний буде у першому випадку "обом мовам"
    дякую)
    Ну а про хибне припущення необхідності давального відмінуку ми щойно розібрали у Лікнепі.
    Нам своє робити

Німецька мова влітку

Globus
    Guest

Типово

Все, конечно, зависит от среды общения, но просто гуляя по городу я слышу преимущественно вполне ясную русскую речь, а не суржик.
    Суржик в первую очередь заметен в произношении (тут уж без сомнений его узнаешь), а что касается вкрапления слов из другого языка - то скорее на базе украинского можно чаще услышать некоторую примесь русских выражений.
    То, что говорила Coraline о 85 процентах говорящих на суржике (вкрапления украинизмов в русскую речь) моими наблюдениями не подтверждается. Говорящие на русском говорят на нем вполне хорошо...

Можете еще ответить про школу, а то не сходятся полученные от Вас данные?
    "ясную" мову?)) де ж ви "гуляете"?)))
    Суржик вимовляється доречі дуже впевнено - те на чому концентрацував увагу дпіро, то про що ви - йолка, попєрєдніків та інше - звичайний показник поганої освіти та незавеликих розумових здібностей.
    Крім наданого є і інші рейтенги

Дописів
    24 739

Типово

"ясную" мову?)) де ж ви "гуляете"?)))
    Суржик вимовляється доречі дуже впевнено - те на чому концентрацував увагу дпіро, то про що ви - йолка, попєрєдніків та інше - звичайний показник поганої освіти та незавеликих розумових здібностей.
    Крім наданого є і інші рейтенги
    Globusе, до чого тут рейтинги?
    Про Вашу школу Ви так і не відповіли...
    Я гуляю просто містом і того, щоб саме "російський "суржик (коли людина розмовляє російською, але вставляє українізми) "пер" - не відчуваю... А навпаки - так, буває (коли людина користується російськими словами у українській мові)... У нас російськомовне місто....)

Сторінка 58 з 353 ПершаПерша ... 8484950515253545556575859606162636465666768108158 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті