В чому конкретно я ввела когось в оману?
В тому, що в мене немає дітей, а Ви знаєте, що є?

В тому, що я буду прагнути, щоб вони знали не тільки українську, але й російську і англійську як мінімум?
До речі, я розмовляла не з Вами, а з
Globusом, який має проблему переведення своєї доньки у нормальну україномовну школу і каже, що таких у Дніпропетровську немає.
Я й навела топ-50 шкіл, випускники яких отримали за результатами тестування найбільшу кількість найвищих балів - і виявилося, що з цих п'ятидесяти кращих шкіл міста - 35 україномовні. Здається, є з чого вибрати, нехай деякі ліцеї приймають з 8-9 класу, але ж інші з першого...
Але
Globusу цієї кількості для вибору школи показалося замало, бо далі він робить висновок - інші школи російськомовні! Я з ним не погодилася, бо по моїм даним на кожну російськомовну школу у Дніпропетровську приходиться 3 а то й 4 україномовних. І дала йому посилання на офіційний сайт з переліком шкіл, де зазначена мова викладання.
Де і кого я обманула?
ЗІ: єдине, що можу додати - якщо я така стерво і ввожу тут усіх в оману,
Globusу можна ще прислухатися до думки
buddy, що казав - взагалі немає значення, до школи з якою мовою викладання йти, бо знання - це здобуток учня, і тільки від нього залежить, чи будуть вони в нього, чи ні. Так що, виходить, можна доньку віддавати до будь-якої школи і нехай вона далі вже сама, сама...
Bookmarks