Я вже відповідав з цього приводу у "придурках", але...
Осьь таку штуку я проектував на 3 курсі в академії на місці сьогоднішнього оптового ринку:
(обережно, файл 5 Мб)
Критий паркінг уміщує 570 автомобілів, різні сервіси для машин, кімнату відпочинку, кафе, стоянку для велосипедів тощо. Якщо не випендрюватися з формою (ну я ж робив архітектуру, а не просто коробку

), а взяти й поверхи з 3-го по 6-й зробити аналогічно з 2-м (164 місця), то в паркінг влізе понад 800 машин!!!
При цьому вулиця Шмідта взагалі може бути очищена від припаркованих авто, а її габарити у межах червоних ліній (53 м біля вул. Боброва і 64 м ширини біля Карла Маркса) взагалі дозволяють її зробити на 5-6 смуг, трамвай пустити по виділенці й посередині влаштувати бульвар!
Усі зупинки громадського транспорту переносяться до центрального входу в ринок (дивимось розмітку на проїжджій частині)
(Дивимось уважно генплан з фрагментом вулиці у верхньому правому кутку зображення - територія навпроти центрального входу в ринок, між "Колгоспником" та старим цирком)
Проект узяв 2 місце у якомусь там конкурсі проектів у Києві

ЗІ: на розміри на планах та розрізі не звертайте уваги, я робив креслення в одній програмі, потім перекидав в іншу, там трапився якийсь глюк.
Крок між колонами (опорами) - 8 400 мм вздовж і в поперек. Виніс консолей - 4 200 мм. Загальний габарит споруди - 84х72 м (якраз на всю територію оптового гадюшника).
Bookmarks