1. Розріжте аркуш норі навпіл і покладіть на макису. Викладіть на норі шар суші-рису завтовшки приблизно 9 мм, залишаючи порожнім одну довгу сторону норі.
2. Злегка змастіть рис васабі і точно посередині покладете на рис начинку. Якщо Вам здається, що начинка сухувата, можна додати майонез Кюпі
3. Починайте скачувати макису від ближнього до вас краї. Підтримуйте пальцями начинку так, щоб вона залишалася на місці. Скачуйте щільно і рівно, але не натискуйте на рис з силою і не видавлюйте начинку. Вологий рис допомагає скріпляти норі.
4. Перш ніж макису повністю закриє суші, потягніть її за край, але так, щоб не зрушити вміст усередині норі. Скачайте макису до кінця і злегка стисніть отриману трубку. Якщо хочете, то на цій стадії можна зробити ролл плескатим.
5. Обережно розверніть макису, відкриваючи ролл. Поправте кінці, якщо вони вийшли неохайними.
6. Занурте кінчик гострого ножа в кип'ячену воду, піднявши кінчиком вгору, постукаєте ручкою щоб рідина скла вниз по лезу. В міру необхідності при різанні повторюйте цей прийом.
7. Покладіть ролл на обробну дошку і розрізайте його навпіл. Розрізаючи тверду начинку, таку як морква і такуан, робіть ножем рівномірні, ковзаючі рухи. Якщо відчуєте опір, різко ударте по спинці леза рукою, щоб розрізати ролл.
8. Покладіть дві половинки ролла поруч і розрізайте на три частини. Готові суши-ролли подавайте так, щоб було видно начинку.
![]()
Bookmarks