Цитата Допис від -=Ritchie=-
Ерунда.

Моя работа - ипотечное кредитование в агенстве недвижимости. Сейчас пожалуй только в Приватбанке при ипотечном кредите можно переплатить в 2-3 раза, и то я сомневаюсь (лень проверять, а прикол только в ежемесячной комиссии за РКО и пользование кредитом 1,5%).

Неужели вы действительно полагаете, что если берете квартиру в кредит на 30 лет, и у вас будет 10% годовых, то вы заплатите сумму в три раза больше? Очнитесь, перерасчет идет каждый месяц на остаток кредита. Так, при кредите на 15 лет на сумме 50000 у.е. при первоначальном взносе 10% вы переплатите процентов 60-70 (в зависимости от условий).

Вообще, если у вас возникают вопросы по теме автокредита, ипотечного кредита - обращайтесь. Бесплатно Прямо тут.
Американці кажуть: "Ніколи не питай стахового агента чи потрібен тобі страховий поліс".

Так що від спеціаліста з іпотеки агенства нерухомості не можна було почути нічого іншого.

Що стосується дискусії, то я вважаю, що мають рацію обидві сторони. Просто переваги одного способу грунтуються на тому, що ціна повзтиме вверх, переваги іншого на тому, що ціна повзтиме вниз.

На будь-якому ринку є бики і ведмеді (Прєвєд!), на жаль на ринку нерухомості зараз спостерігається дисбаланс в бік биків. Тому звичайно більшість психологічно схиляється до недолугості наведеного способу.

У будь-якому разі, незалежно від того куди полізе ціна, одна із сторін виграє - інша програє. Не треба тільки забувати, про те, що ціна повзе вверх довго і повільно, а падає швидко і стрімко.

Кожен мусить самостійно обирати для себе спосіб поведінки.
Особисто я, якби мав потребу у житл. площі вчинив саме так, не пошкодувавши правда часу і праці на укладення нормального договору найму із відповідними гарантіями для себе.