Абсолютно не бачу зв'язку безграмотності і двох мов: української та російської. Англійську теж діти вчать, це ж, по-вашому, не впливає на безграмотність? Що більше мов людина знає - то більш грамотною вона стає. Це доконаний факт.
В подібній анкеті моя дитина (6,5 років,закінчує 1 клас) з помилками написала наступне (анкета українською мовою): чітаня (замість читання - це улюблений предмет), і ще щось...забула.
На мій погляд проблема в тому, що сучасні діти катастрофічно мало читають. Звідси і оце написання "на слух", і критично вузький словниковий запас, який обмежується "преведами", "круто", "нафіг" і цитуванням "творів" Потапа і Насті Камєнських.
replay, я закінчила школу 10 років тому, мабуть вже тоді мене настільки погано вчили, що я не знаю, що такеУНА-УПАНе розтлумачите неграмотній?
ЗИ: щойно попросила доньку написати деякі з імен та назв, які автор топіку процитувала на початку. З'ясувала, що маємо проблеми з подвоєними "н" - пишемо часто одну замість двох, натмоість проблеми "не" з дієсловами - не маємо, Заворотнюк написали вірно, Віагру і Не ангели теж*-)))))
Bookmarks