+++вы меня украинцем считаете? Родился в Днепре, папа , мама русские. Думаю на русском. Эмигрировать не собираюсь. Но в Россию (и в Европу) хочу ездить без проблем .
Ні, ви росіянин. А хто вам ставить якісь проблеми в ваших мандрівках? Їздіть собі хоч у Філіпіни.
+++Поэтому, не стоит говорить о всех московитах, наверное, как об украинофобах.
Афеліоне, ви, як відомо, представник російської діяспори за кордоном Росії. А це - погодьтеся - накладає певний відбиток на національний характер і на світосприйняття. Як українець із Канади відрізняється від українця з Краю (залишаючись при цьому українцем), так і росіянин із України відрізняється від росіянина із Рязані.
До того ж, я казав про МАСОВУ свідомість, про загальні СТЕРЕОТИПИ. На індивідуальному рівні, звчайно, присутні росіяни, що мають інший образ українців у своїй ІНДИВІДУАЛЬНІЙ свідомості.
Але крім індивідуальної існує КОЛЕКТИВНА (МАСОВА) свідомість. І в 99% думка людини як ІНДИВИДА не збігається з думкою САМЕ ТІЄЇ Ж людини як складової ГРОМАДИ.
Скажімо: на побутовому рівні громадянин Х є страшний антисеміт і готовий побити першого зустрічного жида, але як слюсар-водопроводник (тобто член професійної громади) він немає нічого проти жидів і ніколи не відмовляється ремонтувати в єврея водопровід.
Bookmarks