Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 10 з 14 ПершаПерша 1234567891011121314 ОстанняОстання
Всього знайдено 279, показано з 181 по 200.

Тема: Продление декрета

Звідки Ви
    с. Спасское
    Дописів
    1 481

Типово

Цитата Допис від Гапка Переглянути допис
    Если есть ссылка на нормативные акты по поводу ВИЧ/СПИД - поделитесь, пожалуйста!
    Прошу прощения, сейчас совсем не готова дать ссылку :/ Процетировала наш горздрав, не вдаваясь в статьи... Буду на неделе с ними говаорить, попрошу ссылку, ладно?

Звідки Ви
    магазин "Я-мама": ЦУМ 2 этаж www.budumama.com.ua
    Дописів
    5 119

Типово

что то никто не пишет о том, что теперь декрет не входит в стаж

С начала 2011 года в страховой стаж не защитывается декретный отпуск

Фонд социального страхования по временной утрате трудоспособности своим письмом №04-29-1068 от 04.05.2011 разъясняет, что с начала 2011 года, а именно с 01.01.2011, период, когда застрахованное лицо находится в отпуске по уходу за ребенком, не засчитывается в страховой стаж, который впоследствии будет использоваться для расчетов пособия по временной утрате трудоспособности. Так же не будет учитываться страховой стаж и в период, когда застрахованное лицо будет получать пособие по уходу за ребенком до 3-х лет.

И все это «благодаря» тому, что в Законе «Об общеобязательном государственном социальном страховании в связи с временной утратой трудоспособности и расходами, обусловленными рождением и погребением» такое зачисление не предусмотрено, а само пособие не относится к тем выплатам, которые предусмотрены отдельными видами социального государственного страхования.

А так как непосредственно размер помощи по временной нетрудоспособности зависит от общего страхового стажа застрахованного, то те, кто будет находиться в декретном отпуске все 3 года, впоследствии получат меньший размер больничных по сравнению с теми, кто в это время продолжал работать.

Но в судебной практике все может получиться по иному, так как на данный момент Закон, исключивший эти выплаты из перечня отдельных видов социального государственного страхования признан неконституционным.
    http://legist.org/article/s-nachala-...kretnyj-otpusk

Это из новостей - а вообще с новым налоговым кодексом с 1 января 2011 декретный отпуск не входит в стаж. Я тока в сентября раздуплилась. Вот выкладываю инфо для таких как я.

Почетный форумчанин
    Мудрость года 2008, Мудрая мама 2010
    Звідки Ви
    Городок мечты
    Дописів
    13 025

Типово

Цитата Допис від juja Переглянути допис
    Прошу прощения, сейчас совсем не готова дать ссылку :/ Процетировала наш горздрав, не вдаваясь в статьи... Буду на неделе с ними говаорить, попрошу ссылку, ладно?
    Буду премного благодарна, хотя бы за номер/название документа.
    Бабушкина радость :sibmama.ru]

Почетный форумчанин
    Звідки Ви
    Городок мечты
    Дописів
    13 025

Типово

Цитата Допис від элла2008 Переглянути допис

По материалам Українські новини
    Материалы "Украински новыны" не являются законодательным актом. Это раз. Два - пока мамы, находившиеся в отпуске по уходу др трех лет, достигнут пенсионного возраста - много воды утечет. Например, моя дочь родилась,когда только начали вводить "декрет" до полутора лет. А до пенсии мне - как до Киева рачки.

Чтобы не быть голословной.
    Документы:
    ЗАКОН УКРАЇНИ

від 5 листопада 1991 р. № 1788-XII
    м. Київ

Про пенсійне забезпечення
    Стаття 56. Види трудової діяльності,
    що зараховується до стажу роботи, який дає право на трудову пенсію

До стажу роботи зараховується робота, виконувана на підставі трудового договору на підприємствах, в установах, організаціях і кооперативах, незалежно від використовуваних форм власності та господарювання, а також на підставі членства в колгоспах та інших кооперативах, незалежно від характеру й тривалості роботи і тривалості перерв.

При обчисленні стажу роботи в колгоспі за період після 1965 року, якщо член колгоспу не виконував без поважних причин встановленого мінімуму трудової участі в громадському господарстві, враховується час роботи за фактичною тривалістю.

До стажу роботи зараховується також:

а) будь-яка інша робота, на якій працівник підлягав державному соціальному страхуванню, або за умови сплати страхових внесків, період одержання допомоги по безробіттю, а також робота в’язнів і робота за угодами цивільно-правового характеру за умови сплати страхових внесків;

(пункт «а» частини третьої статті 56 із змінами,
    внесеними згідно із Законом України від 17.06.93 р. № 3284-XII)

б) творча діяльність осіб, передбачених пунктом «в» статті 3 цього Закону. При цьому творча діяльність членів Спілки письменників України, Спілки художників України, Спілки композиторів України, Спілки кінематографістів України, Спілки театральних діячів України, інших творчих працівників, які не є членами творчих спілок, але об’єднані відповідними професійними комітетами, до введення в дію цього Закону зараховується в стаж роботи незалежно від сплати страхових внесків. У цих випадках стаж творчої діяльності встановлюється секретаріатами правлінь творчих спілок республіки починаючи з дня опублікування або першого публічного виконання чи публічного показу твору даного автора;

в) військова служба та перебування в партизанських загонах і з’єднаннях, служба в органах державної безпеки та органах внутрішніх справ, незалежно від місця проходження служби;

г) служба у воєнізованій охороні, в органах спеціального зв’язку і в гірничорятувальних частинах, незалежно від відомчої підпорядкованості та наявності спеціального або військового звання;

д) навчання у вищих і середніх спеціальних навчальних закладах, в училищах і на курсах по підготовці кадрів, підвищенню кваліфікації та перекваліфікації, в аспірантурі, докторантурі і клінічній ординатурі;

е) тимчасова непрацездатність, що почалася у період роботи;

є) час догляду за інвалідом I групи або дитиною-інвалідом віком до 16 років, а також за пенсіонером, який за висновком медичного закладу потребує постійного стороннього догляду;

ж) час догляду непрацюючої матері за малолітніми дітьми, але не довше ніж до досягнення кожною дитиною 3-річного віку;
    На сегодняшний момент это пока что действующий документ.
    Востаннє редагував Гапка: 23.10.2011 о 19:25

Супер-мама 2011 Аватар для Н@т@ли
    Дописів
    9 107

Типово

Цитата Допис від Гапка Переглянути допис
    Материалы "Украински новыны" не являются законодательным актом. Это раз. Два - пока мамы, находившиеся в отпуске по уходу др трех лет, достигнут пенсионного возраста - много воды утечет. Например, моя дочь родилась,когда только начали вводить "декрет" до полутора лет. А до пенсии мне - как до Киева рачки.

Чтобы не быть голословной.
    Документы:

На сегодняшний момент это пока что действующий документ.
    ой, как же ж это радует, что пока отпуск по уходу за ребенком до 3-х лет входит в стаж, а то я вся в этих отпусках, на работу даже не выхожу...вот, интересно, я многодетная мама, сижу постоянно в декретах... а если стаж в декрете отменить, что, получается я совсем без стажа буду?

Почетный форумчанин
    Звідки Ви
    Городок мечты
    Дописів
    13 025

Типово

Цитата Допис від Н@т@ли Переглянути допис
    ой, как же ж это радует, что пока отпуск по уходу за ребенком до 3-х лет входит в стаж, а то я вся в этих отпусках, на работу даже не выхожу...вот, интересно, я многодетная мама, сижу постоянно в декретах... а если стаж в декрете отменить, что, получается я совсем без стажа буду?
    У многодетных мам своя песня, это читать надо, там немного отличается порядок от обычного. Если интересно, жмите ссылку, почитайте первоисточник

Звідки Ви
    с. Спасское
    Дописів
    1 481

Типово

Гапка, конечно я наврала Спасибо за опыт, не буду больше на слух цитировать. Обещаю.
    Источник: "Інструкція про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян. Затверджена наказом МОЗ України №455 від 13.11.2001 р."

3.3. Для догляду за хворою дитиною віком до 14 років листок непрацездатності видається на період, протягом якого дитина потребує догляду, але не більше 14 календарних днів, а для догляду за дитиною, постраждалою внаслідок аварії на ЧАЕС, на весь період її хвороби, включаючи снаторно-курортне лікування.
    3.4. Якщо дитина продовжує хворіти, то особі, яка здійснює
    догляд за хворою дитиною, після закінчення максимального терміну
    листка непрацездатності, передбаченого законодавством України,
    видається довідка за формою, встановленою МОЗ України (ф.
    N 138/0).
    Довідка про догляд за хворою дитиною видається до одужання
    дитини від гострого захворювання або досягнення ремісії у разі
    загострення хронічного захворювання, з продовженням у порядку,
    передбаченому п.2.2 цієї Інструкції.
    3.10. У разі стаціонарного лікування дітей віком до 14 років, інфікованих ВІЛ (СНІД) та постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, листок непрацездатності видається на весь період перебування дитини в стаціонарі одному з працюючих батьків або особі, що його заміняє і здійснює догляд за дитиною.

Почетный форумчанин
    Звідки Ви
    Городок мечты
    Дописів
    13 025

Типово

Цитата Допис від juja Переглянути допис
    Гапка, конечно я наврала Спасибо за опыт, не буду больше на слух цитировать. Обещаю.
    Источник: "Інструкція про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян. Затверджена наказом МОЗ України №455 від 13.11.2001 р."
    Ничего страшного! Зато интересным документом поделились, и за это - Спасибо!

Звідки Ви
    с. Спасское
    Дописів
    1 481

Типово

Гапка, спасибо

Дописів
    1 321

Типово

Девочки, подскажите, пожалуйста, можно ли отпуск по уходу за ребенком продлять сразу на год? Где-то в законодательстве это оговорено?

Дописів
    19

Типово

У меня подружка покупала справку, декрет продлевала. Ребенок в саду, она пока дома работает.

Дописів
    759

Типово

Подскажите, пожалуйста:как сейчас (декабрь-январь) можно получить заключение ВКК о продлении отпуска по уходу за ребенком до 6 лет (каждые полгода продлеваю). Сказали в детской регистратуре, что ждут прихода новых печатей. Сейчас детская поликлиника (коммунар) разделена на несколько амбулаторий (на 4, кажется). К кому теперь идти-понятия не имею. И, по-моему, у каждой амбулатории своя заведующая (одну вывеску видела "зав. амбулаторией №...).
    Очень нужно решить этот вопрос до НГ.

Дописів
    9 053

Типово

Цитата Допис від Бусинка Переглянути допис
    Подскажите, пожалуйста:как сейчас (декабрь-январь) можно получить заключение ВКК о продлении отпуска по уходу за ребенком до 6 лет (каждые полгода продлеваю). Сказали в детской регистратуре, что ждут прихода новых печатей. Сейчас детская поликлиника (коммунар) разделена на несколько амбулаторий (на 4, кажется). К кому теперь идти-понятия не имею. И, по-моему, у каждой амбулатории своя заведующая (одну вывеску видела "зав. амбулаторией №...).
    Очень нужно решить этот вопрос до НГ.
    Наверно идти к заведующей вашей амбулаторией,а как еще можно?

Дописів
    759

Типово

Цитата Допис від nadinly Переглянути допис
    Наверно идти к заведующей вашей амбулаторией,а как еще можно?
    Не факт. Поэтому хочу понять иерархию.

Дописів
    759

Типово

Или подскажите к кому можно обратиться по поводу справки ВКК в ЛС.

Дописів
    49

Типово

Девочки, кто продлевал декретный отпуск покупной справкой, подскажите к кому обратиться(в личку). В своей поликлинике этот вопрос решать не хочу. Заранее спасибо))

Звідки Ви
    Фрунзенский
    Дописів
    1 173

Типово

ПОДПИСЬ

Звідки Ви
    Победа-4
    Дописів
    1 351

Типово

Проконсультируйте, если кто сталкивался. Работаю на госпредприятии, в данный момент нахожусь в отпуске по уходу за ребёнком до 6 лет. В июне собираюсь идти в декрет со следующим ребёнком. Как получить декретные - лучше выйти на работу или всё-таки можно будет их получить не выходя из декретного отпуска? И изменится ли от этого их размер. Буду благодарна за комментарии и ссылки на нормативную документацию.

Звідки Ви
    с. Спасское
    Дописів
    1 481

Типово

Лучше всего проконсультироваться у себя на предприятии на сколько дней нужно выйти, чтобы не было проблем с оплатой больничного. Как правило - 2-3 рабочих дня нужно, чтобы госстрах (это он платит) ни к чему не придирался.

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    1 443

Типово

Девченки а если продлеваешь декрет после трех лет в совбезе оплачивают декретный?Спасибо

Сторінка 10 з 14 ПершаПерша 1234567891011121314 ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті