Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Всього знайдено 17, показано з 1 по 17.

Тема: Петиція: Про порушення закону Мінкультом і фірмою "Сине

Дописів
    70

Типово Петиція: Про порушення закону Мінкультом і фірмою "Сине

Підпсатись під петиціюєю можна за адресою:
    http://www.petition.org.ua/?action=view&id=114

Адресат петиції: Президент України

Про порушення Міністерством культури і фірмою "Синерґія" закону України "Про Кінематографію"

Минулого тижня на екрани кінотеатрів України вийшов художній фільм "Апокаліпсис". Всупереч положенню статті 14 закону України "Про Кінематографію" фільм перед розповсюдженням в Україні не був дубльований, озвучений чи субтитрований українською мовою. Як повідомлялось у ЗМІ, дозвіл дистриб'юторській фірмі "Синерґія" на розповсюдження фільму був виданий спеціальним наказом Міністерства культури.

Ми вважаємо, що посадові особи Міністества, з вини яких був прийнятий такий наказ, перевищили свої службові повноваження, оскільки жодному міністерству не надано права скасовувати дію законів України. Хоча згадана вище стаття закону дозволяє розповсюдження в Україні кінострічок мовами національних меншин, вона разом з тим встановлює, що фільми В ОБОВ'ЯЗКОВОМУ ПОРЯДКУ повинні бути дубльовані або озвучені чи субтитровані державною мовою.

Зазначимо, що це не перше порушення закону фірмою "Синерґія": кілька місяців тому ця комерційна структура розповсюдила в Україні лише російськомовні копії фільму "Безстрашний", причини відсутності кінокопій, перекладених українською, не повідомлялися.

Особливе ставлнення Міністерства культури до цієї фірми може мати ознаки корупційних дій. Дозвіл окремій фірмі не дотримуватись закону порушує права інших господарюючих суб'єктів, оскільки створює нерівні умови для конкуренції. При цьому підтримка надається таким структурам, які не здатні належним чином організувати бізнес і забезпечити необхідну якість послуг. Фірма "Синерґія" пояснила випуск у прокат лише фільмокопій субтитрованих російською мовою тим, що вона не володіє майстер-копією, яка необхідна для виготовлення копій з українськими субтитрами. Цей факт може свідчити лише про некомпетентність і безпорадність керівництва цієї фірми, яке не спромоглося налагодити прямі зв'язки з виробниками фільму і належним чином організувати взаємодію з партнерами зі США, де було знято стрічку.

Діями Міністерства культури і фірми "Синерґія" було порушено права тих громадян, які бажали б дивитися фільм своєю рідною мовою. Нам не зрозуміло, чому Міністерство, яке утримується за рахунок усіх платників податків, турбується лише про комфорт 29,6% російськомовних громадян, зневажаючи при цьому права 67,5% тих, чия рідна мова - українська.

Ми звертаємося до Вас, Вікторе Андрійовичу, як до гаранта додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина. Ми просимо Вас вжити заходів щодо недопущення подібних порушень законів у майбутньому, доручити компетентним органам виявити винних у порушенні закону і притягнути їх до відповідальності.

Ми, Ваші виборці, сподіваємось, що Ви зумієте захистити наші права.

Почетный форумчанин Аватар для Банзай
    Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    39 002

Типово

AndriyK,

в суд пишіть, нах вам той пасічник? Допомогти скласти заяву?

Звідки Ви
    Кам’янське
    Дописів
    6 581

Типово

Цитата Допис від Банзай
    AndriyK,

Банзаю, як на Вашу думку, які шанси виграти діло? І скільки коштів треба вкласти?

Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    39 002

Типово

Цитата Допис від l*****o
    Цитата Допис від Банзай
    AndriyK,

Банзаю, як на Вашу думку, які шанси виграти діло? І скільки коштів треба вкласти?
    Шанси є завжди. Принаймні, від душі поскубти в суді можна. Витрати гривень 150.

Звідки Ви
    dp.ua
    Дописів
    804

Типово

Вся справа в тому що навіть якщо суд і стягне з них штраф, то він буде краплею в морі у порівнянні з тим скільки вони зекономили на дубляжі. Тому тут єдиний можливий спосіб вплинути на них це бозбаваити ліцензії.

Звідки Ви
    Кам’янське
    Дописів
    6 581

Типово

Цитата Допис від Hali-Gali
    Вся справа в тому що навіть якщо суд і стягне з них штраф, то він буде краплею в морі у порівнянні з тим скільки вони зекономили на дубляжі. Тому тут єдиний можливий спосіб вплинути на них це бозбаваити ліцензії.
    Я думаю, що сам прецендент, то вже щось.

Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    39 002

Типово

і це також

Дописів
    37 060

Типово

лучианчик , я так понимаю банзай по судам ходить не будет , а ты судись в московии с путиным ...

Дописів
    70

Типово

Цитата Допис від Банзай
    AndriyK,

Заяву я й сам скласти можу. Питання у тому, що комусь треба ще й вести справу. А тут є певні складнощі, про які я не хочу тут говорити.

Якщо Вас цікавить ця тема, загляньте на http://kino-pereklad.org.ua/
    крім того, можета приєднатись до групи
    http://groups-beta.google.com/group/kino-pereklad

Дописів
    70

Типово

На перекладі вони зекономили всього тисячі дві зелених.
    Справа у тому, що цей фільм, за художнім задумом автора, був озвучений мертвою мовою майя і в оригіналі йшов з англійськими субтитрами.
    Тому досить було зробити лише українські субтитри А це коштує десь тисячі дві доларів. Дублювати не було потреби.

Насправді вони втрачають значно більше. Оскільки наявність фільму у двох варіантах: українському і російському суттєво розширює коло потенційних глядачів. Але їх цей втрачений прибуток не цікавить. Схоже на те, що причина тут не в економіці, а є якісь інші, поки-що до кінця не зрозумілі причини, чому вони так роблять.

Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    39 002

Типово

Цитата Допис від AndriyK
    Цитата Допис від Банзай
    AndriyK,

Заяву я й сам скласти можу. Питання у тому, що комусь треба ще й вести справу. А тут є певні складнощі, про які я не хочу тут говорити.

Якщо Вас цікавить ця тема, загляньте на http://kino-pereklad.org.ua/
    крім того, можета приєднатись до групи
    http://groups-beta.google.com/group/kino-pereklad
    можна і в приваті поговорити.

Звідки Ви
    Кам’янське
    Дописів
    6 581

Типово

Цитата Допис від alyak
    лучианчик , я так понимаю банзай по судам ходить не будет , а ты судись в московии с путиным ...
    Ти взагалі нічого не розумієш.

Звідки Ви
    dp.ua
    Дописів
    804

Типово

Цитата Допис від l*****o
    Цитата Допис від alyak
    Ти взагалі нічого не розумієш.
    Ну хоч щось йому ляпнути треба було

Дописів
    70

Типово

Вже є 190 підписів!
    http://www.petition.org.ua/?action=view&id=114

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    31 472

Типово

в кінематографі проект дозволяє виготовляти копії іноземних фільмів "із дублюванням, озвученням чи субтитруванням державною мовою або регіональними мовами на замовлення дистриб'юторів і прокатників".
    "Регіональний" закон про всеукраїнську двомовність

пожелаем удачи в бою.

Дописів
    70

Типово

Цитата Допис від chief
    в кінематографі проект дозволяє виготовляти копії іноземних фільмів "із дублюванням, озвученням чи субтитруванням державною мовою або регіональними мовами на замовлення дистриб'юторів і прокатників".
    "Регіональний" закон про всеукраїнську двомовність

пожелаем удачи в бою.
    Дякую.

Звідки Ви
    Dnepr
    Дописів
    82

Типово

Цитата Допис від Банзай
    Шанси є завжди. Принаймні, від душі поскубти в суді можна. Витрати гривень 150.
    Вроде юрист, а такю чушь городите. Заявленных 150 грн Вам хватит для получения судебного решения по всем инстанциям или только для написания иска и уплаты судебного сбора?

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті