Допис від
Дерсу-Узала
Не відмовляючись від почесних Батьківських обов’язків Батька дитини, маю запитання в першу чергу до постачальників знань у голови наших діточок.
Сутність запитання.
Шановні постачальники знань у голови наших діточок!
Мені широко відомо про те, що високий титул “СПЕЦІАЛІСТ” в нашій республіці скасовано міністерством освіти та його табачником. Диплом “Спеціаліст” відповідно вважається покійним. Однак ось з чим я зіткнувся.
У ВУЗ-і, де навчається спадкоємиця моїх предметів, цього року запропоновано для БАКАЛАВРІВ два подальших шляхи.
Перший і цілком логічний шлях — це вступ до магістратури, з метою отримання почесного титулу “МАГІСТР” за орієнтовно 15 000 гривень в українському грошовому еквіваленті з паперу, за рік навчання. Тут, натюрліх ноу комент.
Другий досить дивний шлях — це автоматичне продовження навчання строком на один рік, з метою отримання статусу покійного спеціаліста за ціною 5 000 гривень за рік.
Вас іст дас?
Аналізуючи цінову політику ВУЗ-у, дійшов висновку, що вона цілком логічна, бо диплом, котрий визнається в тричі дорожчий за диплом, який не визнається. Тобто для того що б стати нічим слід сплатити всього 5 000 гривень. Дивує позиція діточок, переважна більшість бакалаврів мріють стати нічим, і готуються до навчання на покійного спеціаліста, якого скасовано. Як виглядатиме диплом покійного спеціаліста не відомо. І це ще не все. Дисципліни, які викладаються майбутнім покійним спеціалістам, практично надають додатково дві спеціальності. Між тим магістратура просто надає більші знання з обраної спеціальності за 15 000 гривень за диплом живого магістра.
Не маючи жодних сумнівів до порядності та чесності власника ВУЗ-у, хочу зрозуміти, навіщо він планує навчати діточок на покійних спеціалістів?
На це запитання спадкоємиця моїх предметів відповіді в деканаті ВУЗ-у не отримала. Точніше вона почула пусто-порожнє базікання з відвертанням очей.
І так, що скажете, шановні?
Чи не звабив бува біс шановного власника ВУЗ-у?
Чи не штовхає біс поважного власника ВУЗ-у у прірву шахрайства?
А може покійний спеціаліст воскрес, а міністерство освіти та його табачник забули оповістити нас про це?
Bookmarks