| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Юрид. помощь при купле-продаже недвижимости, проверка документов, сопровождение. Все виды юруслуг. 0975914533 Ольга
Юрид. помощь при купле-продаже недвижимости, проверка документов, сопровождение. Все виды юруслуг. 0975914533 Ольга
))мне 25))Детей у нас нет. Женаты 2 года. С мужем нормальные отношения, но в жизни все бывает, поэтому хочу так сделать, чтоб никаких ньюансов потом. Прописанны оба в другом городе. Мы там квартиру продаем, что по наследству маме досталась, а сдесь хотим дом купить на маму, а потом типа она мне его дарит. Я планирую прописаться тут, а вот муж не знаю
Одна пара кошек и их потомки за 7 лет могут произвести 420 000 котят
Понятно))))))))
Юридически ребенок это до 18 лет.
Муж права не имеет. Опекунский НЕ нужен. лучший вариант дарение. Можно купить сразу на вас, но мама напишет договор пожертвования денег на приобретение вами квартиры. Тогда тоже будет личное имущество, но этот вариант сложнее наверное...
Здесь, здание, зги начинается с буквы "з".
Здравстуйте, подскажите, пожалуйста, на участке дом с постройками, требующими узаконения, хозяин дома просит большой задаток, равный 1/3 стоимости дома до готовности документов по узаконению (т.е. док-ты будут готовы через 3-4 месяца, задаток нужно дать сейчас). Стоит ли связываться? Спасибо![]()
АВАНС это не ЗАДАТОК.
Стаття 571. Правові наслідки порушення або припинення зобов'язання, забезпеченого завдатком
1. Якщо порушення зобов'язання сталося з вини боржника, завдаток залишається у кредитора.
Якщо порушення зобов'язання сталося з вини кредитора, він зобов'язаний повернути боржникові завдаток та додатково сплатити суму у розмірі завдатку або його вартості.
Частное БТИ Днепропетровска -
Техпаспорта, ввод в эксплуатацию, оценка.
т. 0961732537
Оля ,КАТЕГОРИЧЕСКИ НЕ СОГЛАСЕН !!!!!!!!! Да так было в ГК1963 ..... Но сейчас (естественно имею в виду недвиж) право собственности переходит В МОМЕНТ ГОСРЕГИСТРАЦИИ ПРАВОЧИНУ--т е в момент внесения в РЕЕСТР правочинив.А БТИ только регистрирует возникшее право!!!!!При дарении - право собственности переходит после регистрации договора дарения в БТИ.
А то что же получаеться ,я взял бабки за хату ,и ета хата продолжает быть моей ,пока БТИшная МАНЬКА будет покупану месяц регистрировать????
+1
т.е. это фактически "дали деньги в долг, чтоб они потом зачлись в стоимость при продаже"
если продажа не срослась - деньги вернут 1 к 1 и все.
А особо вредные могут годами отдавать и судится...максимум что им присудят - вернуть ту-же сумму (ну может 3% годовых + индекс инфляции)![]()
По цивильному законодательству конечно.....Авансовый платеж по предворительному договору( в простонародье задаток), как и сам предварительный договор НИКОГДА НЕ ОБЯЗЫВАЮТ продавца заключит договор купли-продажи. Давать или нет - решать только Вам.
А вот если хозяйственные отношения,то увольте ,за шкирочку,и заключать в суде основной договор!!!!!
в старом кодексе -
С т а т т я 128. Момент виникнення права власності у
набувача майна за договором
Право власності (право оперативного управління) у набувача
майна за договором виникає з моменту передачі речі, якщо інше не
передбачено законом або договором.
Передачею визнається вручення речей набувачеві, а так само
здача транспортній організації для відправки набувачеві і здача на
пошту для пересилки набувачеві речей, відчужених без зобов'язання
доставки. До передачі речей прирівнюється передача коносаменту або
іншого розпорядчого документа на речі.
(із змінами, внесеними Указом ПВР N 278-11 від 20.05.85)С т а т т я 227. Форма договору купівлі-продажу жилого
будинку
Договір купівлі-продажу жилого будинку повинен бути
нотаріально посвідчений, якщо хоча б однією з сторін є громадянин.
Недодержання цієї вимоги тягне недійсність договору (стаття 47
цього Кодексу).
Договір купівлі-продажу жилого будинку підлягає реєстрації у
виконавчому комітеті місцевої Ради народних депутатів.С т а т т я 243. Договір дарування
За договором дарування одна сторона передає безоплатно другій
стороні майно у власність.
Договір дарування вважається укладеним з моменту передачі
майна обдарованому.
Дарування громадянами майна державним, кооперативним або
іншим громадським організаціям може бути обумовлено використанням
цього майна для певної суспільно корисної мети.
С т а т т я 244. Форма договору дарування
Договір дарування на суму понад 500 карбованців, а при
даруванні валютних цінностей — на суму понад 50 карбованців
повинен бути нотаріально посвідчений.
Договір дарування громадянином майна державній, кооперативній
або іншій громадській організації укладається в простій письмовій
формі.
До договорів дарування нерухомого майна застосовуються
правила статті 227 і цього Кодексу.
(із змінами, внесеними Указами ПВР N 1593-09 від 22.12.76, N
278-11 від 20.05.85, N 2444-11 від 27.06.86, 3718-12 від 16.12.93)
в новом кодексе
Стаття 334. Момент набуття права власності за договором
1. Право власності у набувача майна за договором виникає з
моменту передання майна, якщо інше не встановлено договором або
законом.
2. Переданням майна вважається вручення його набувачеві або
перевізникові, організації зв'язку тощо для відправлення,
пересилання набувачеві майна, відчуженого без зобов'язання
доставки.
До передання майна прирівнюється вручення коносамента або
іншого товарно-розпорядчого документа на майно.
3. Право власності на майно за договором, який підлягає
нотаріальному посвідченню, виникає у набувача з моменту такого
посвідчення або з моменту набрання законної сили рішенням суду про
визнання договору, не посвідченого нотаріально, дійсним.
4. Якщо договір про відчуження майна підлягає державній
реєстрації, право власності у набувача виникає з моменту такої
реєстрації.
ВСе правильно.Ну а где возникает госрегистрация договора???Стаття 334. Момент набуття права власності за договором
4. Якщо договір про відчуження майна підлягає державній
реєстрації, право власності у набувача виникає з моменту такої
реєстрації.
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks