Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 1 з 2 12 ОстанняОстання
Всього знайдено 34, показано з 1 по 20.

Тема: О старом кино и не только

Дописів
    442

Типово О старом кино и не только

deleted
    I'm not here, this isn't happening

Звідки Ви
    Ретропетровск
    Дописів
    1 442

Типово

если Феллини, Антониони, Хичкока, Бергмана как-нибудь можно найти на "книжке", то перечисленных тобой Максе Офюльсе, Майкле Пауэлле, Эмерике Прессбургере, Фрице Ланге днем с огнем не сыщешь! Организуйте прокат в "Киноклубе", люди будут брать, смотреть, копировать. На собранные деньги, пополняйте коллекцию.Я первый в очереди!
    Если ты хочешь иметь, то чего никогда не имел, тогда сделай то, чего никогда не делал(Миллер)

Дописів
    442

Типово

deleted

Звідки Ви
    Ретропетровск
    Дописів
    1 442

Типово

Являюсь счастливым обладателем Мурнау! Жаль немецкого не знаю((
    Если ты хочешь иметь, то чего никогда не имел, тогда сделай то, чего никогда не делал(Миллер)

Дописів
    442

Типово

deleted

Звідки Ви
    Ретропетровск
    Дописів
    1 442

Типово

John Doe
    Да там 6 в 1. Один фильм какого-то японца "Железный человек". а так Голем, Фауст... еще какие-то. прийду домой напишу.

Дописів
    442

Типово

deleted

Звідки Ви
    Ретропетровск
    Дописів
    1 442

Типово

John Doe
    Там Голем, Фауст, Последний человек, Кабинет доктора Калигари, Носферту(первый вампир). ну и "Тецуо" Синьи Цукамото, как ты говоришь.

Дописів
    5 444

Типово

Називати артхаус некомерційним кіно - це як називати некомерційним французьке кіно. В того теж аудіторія та традиції кілька інші, ніж в Голівуда з Болівудом. Та й що таке артхаус? "Кльоркс 2" - це артхаус чи блокбастер?

Стосовно старого кіна - там відсоток жувальної гумки не меньш, ніж зараз. Пане Доу, відверто кажучи - не дуже зрозумів, в чому полягає ваша думка? Як на мене, ви кажете очевидні речі.

Звідки Ви
    Ретропетровск
    Дописів
    1 442

Типово

Слaвкo
    Да вы, я смотрю, тоже не большой оригинал: "Стосовно старого кіна - там відсоток жувальної гумки не меньш, ніж зараз."

Дописів
    5 444

Типово

Цитата Допис від Dekabrist
    Слaвкo
    Да вы, я смотрю, тоже не большой оригинал: "Стосовно старого кіна - там відсоток жувальної гумки не меньш, ніж зараз."
    Єстєствєнно. Те, що зараз є на поверхні з старого кіно - витримало іспит часом. Про це, я так розумію, й писав пан Доу. Але кількість матеріялу, що втрачено і ніхто його не пам'ятає (бо нема чого) - теж величезне. З іншого боку, чверть "Метрополісу" втрачено - і нам пощастило мати можливість бачити решту. Іспит часом - дуже важкий.

Повертаючись до есе пана Доу: у чому олягає основна думка?

Дописів
    442

Типово

deleted

Дописів
    442

Типово

deleted

Дописів
    5 444

Типово

Цитата Допис від John Doe
    Я написал о том, что думаю по поводу положения дел в современном кино и надеялся заинтересовать кого-то старым. Благими намерениями дорога сами-знаете-куда вымощена.
    До пекла? Ні, я з цим не погоджуюсь.

Не погоджуюсь я й з вашою оцінкою сучасного кіно як надто схематичного. Ось це:
    Драматургия большинства современных сценариев сводится к положению "0" и "1". Включено и выключено. Плохой и хороший. Иначе получается слишком сложно.
    Як на мене - ні. Мені сучасне кіно подобається не тільки через очевидні техничні переваги-техніколори, але й за багато іншого. Є школа - класики не даремно працювали. Є історія, уроки всього двадцятого сторіччя та вже теперішнього. Апеляція до проблем сучасности, щось, що клікає у мені.

Дописів
    442

Типово

deleted

Дописів
    5 444

Типово

Как показывает нынешний кинематограф, практически никому этот опыт нафиг не нужен. И ориентация идёт на совсем уж молодых с их "сложными проблемами". А проблемы современности - это не то (или не только то), что хотелось бы видеть в кинематографе. Да и всё чаще режиссёры бьют напрямую, боясь каких-то действительно интересных метафор. Чем дальше, тем больше исчезает магия и волшебство. А без этих двух вещей искусство невозможно в принципе.
    Фиксация же реальности дело не хитрое. Любой из нас сможет потрясти камерой в камунальной квартире полной алкашей и выдать отснятое за срез реальности, воплощённый на плёнке.
    Я напевно маю меньш знань у кінематографі, але полюбляю подивитись гарну стрічку, коли є нагода. З вашими узагальненями погодитись не можу. Взяти останні кілька років і що мені найбільш сподобалось:
    • Clerks II
      The Aristocrats
      Zatoichi
      Coffee and Cigarettes

У ціх прикладах є все, чого вам не вистачає взагалі у сучасному кіно. Додайте ще до суміші Lord of the Rings, Good Night, and Good Luck та Oliver Twist - для більшого різноманіття. Зрозуміло, не все "альтернативне"/"інтелектуальне"/"артхаус"/т.і. кіно гарне - "Фаренгейт 9/11" та "Прихована" дрек, хоч і з нагородами - але кіно продовжує радувати.

Дописів
    442

Типово

deleted

Дописів
    5 444

Типово

Это не обобщения. Это наблюдения и анализ.
    Спoстереження і aнaліз мoжуть мaти свoїм результaтoм узaгaльнення, щo й мaємo.
    Попробуйте собрать десятку хороших фильмов за один год хотя бы лет 10 назад и сейчас.
    Ви мене зaцікaвили. Зклaв списки фільмів 1995 і 2005, щo я дививсь. Плюси - те, щo спoдoбaлoсь; мінуси - шкoдa витрaченoгo чaсу aбo зaснув:

2005

• The Aristocrats (documentary) +
      Batman Begins
      Be Cool +
      Broken Flowers
      The Brothers Grimm -
      Cachй -
      Constantine -
      Corpse Bride +
      Doom -
      The Family Stone -
      Flightplan
      Fun with Dick and Jane -
      Good Night, and Good Luck. +
      A History of Violence +
      The Hitchhiker's Guide to the Galaxy -
      The Interpreter
      Kingdom of Heaven
      Kiss Kiss Bang Bang -
      The Libertine -
      The Longest Yard -
      Lord of War -
      Mrs. Henderson Presents +
      Munich
      My Little Pony: A Very Minty Christmas
      Oliver Twist +
      Sahara -
      Star Wars Episode III: Revenge of the Sith -
      The Weather Man -
      Wedding Crashers
      Wolf Creek -

+7 =8 -15

1995

• Ace Ventura: When Nature Calls
      The American President +
      Apollo 13 +
      Assassins -
      Batman Forever -
      Braveheart +
      Canadian Bacon -
      Casper +
      Copycat +
      Dead Man +
      Die Hard with a Vengeance
      Four Rooms
      Hackers -
      Heat +
      Johnny Mnemonic -
      Judge Dredd -
      Jumanji +
      Mallrats +
      Mortal Kombat
      Outbreak
      Pocahontas -
      The Quick and the Dead +
      Rob Roy +
      Se7en
      Toy Story
      Under Siege 2: Dark Territory
      Waterworld -

+11 =8 -8

Вaги хитнулись в бік пoгaнoгo кінo, aле не рaдикaльнo, тa й пoяснення рaціoнaльне є: я дивлюсь більш випaдкoвиг фільмів (кoли літaю, нaприклaд), aле взaгaлі дивлюсь меньш.

Звідки Ви
    Ретропетровск
    Дописів
    1 442

Типово

По моему скромному мнению, в мире, в последние десятилетия(даже 20 летие), общий застой культуры(а конкретнее, в чем могу более-менее ориентироваться: музыка, живопись, кино). Рискну высказать одну из таких причин. Это деньги.
    Для того что бы стать знаменитым(читай продаваемым) необходимо иметь широкие информационные возможности(читай деньги-связи).
    Все гениальное(то что может кардинально изменить понимание эстетики) не понятно, не принимаемо(понятным и принимаемым оно станет на много позже), соответсвенно денег приносить не может. Вот и приходится художникам(в широком понимании слова) или работать на массовую культутру, или провести всю жизнь в андеграунде.
    Отступников-маргиналов как Ван Гог не сыскать.
    to be continued...

Дописів
    442

Типово

deleted

Сторінка 1 з 2 12 ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті