deleted
Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
deleted
I'm not here, this isn't happening
если Феллини, Антониони, Хичкока, Бергмана как-нибудь можно найти на "книжке", то перечисленных тобой Максе Офюльсе, Майкле Пауэлле, Эмерике Прессбургере, Фрице Ланге днем с огнем не сыщешь! Организуйте прокат в "Киноклубе", люди будут брать, смотреть, копировать. На собранные деньги, пополняйте коллекцию.Я первый в очереди!
Если ты хочешь иметь, то чего никогда не имел, тогда сделай то, чего никогда не делал(Миллер)
Являюсь счастливым обладателем Мурнау! Жаль немецкого не знаю((
Если ты хочешь иметь, то чего никогда не имел, тогда сделай то, чего никогда не делал(Миллер)
John Doe
Да там 6 в 1. Один фильм какого-то японца "Железный человек". а так Голем, Фауст... еще какие-то. прийду домой напишу.
John Doe
Там Голем, Фауст, Последний человек, Кабинет доктора Калигари, Носферту(первый вампир). ну и "Тецуо" Синьи Цукамото, как ты говоришь.
Називати артхаус некомерційним кіно - це як називати некомерційним французьке кіно. В того теж аудіторія та традиції кілька інші, ніж в Голівуда з Болівудом. Та й що таке артхаус? "Кльоркс 2" - це артхаус чи блокбастер?
Стосовно старого кіна - там відсоток жувальної гумки не меньш, ніж зараз. Пане Доу, відверто кажучи - не дуже зрозумів, в чому полягає ваша думка? Як на мене, ви кажете очевидні речі.
Слaвкo
Да вы, я смотрю, тоже не большой оригинал: "Стосовно старого кіна - там відсоток жувальної гумки не меньш, ніж зараз."
Єстєствєнно. Те, що зараз є на поверхні з старого кіно - витримало іспит часом. Про це, я так розумію, й писав пан Доу. Але кількість матеріялу, що втрачено і ніхто його не пам'ятає (бо нема чого) - теж величезне. З іншого боку, чверть "Метрополісу" втрачено - і нам пощастило мати можливість бачити решту. Іспит часом - дуже важкий.Допис від Dekabrist
Повертаючись до есе пана Доу: у чому олягає основна думка?
До пекла? Ні, я з цим не погоджуюсь.Допис від John Doe
Не погоджуюсь я й з вашою оцінкою сучасного кіно як надто схематичного. Ось це:
Як на мене - ні. Мені сучасне кіно подобається не тільки через очевидні техничні переваги-техніколори, але й за багато іншого. Є школа - класики не даремно працювали. Є історія, уроки всього двадцятого сторіччя та вже теперішнього. Апеляція до проблем сучасности, щось, що клікає у мені.Драматургия большинства современных сценариев сводится к положению "0" и "1". Включено и выключено. Плохой и хороший. Иначе получается слишком сложно.
Я напевно маю меньш знань у кінематографі, але полюбляю подивитись гарну стрічку, коли є нагода. З вашими узагальненями погодитись не можу. Взяти останні кілька років і що мені найбільш сподобалось:Допис від John Doe
- Clerks II
The Aristocrats
Zatoichi
Coffee and Cigarettes
У ціх прикладах є все, чого вам не вистачає взагалі у сучасному кіно. Додайте ще до суміші Lord of the Rings, Good Night, and Good Luck та Oliver Twist - для більшого різноманіття. Зрозуміло, не все "альтернативне"/"інтелектуальне"/"артхаус"/т.і. кіно гарне - "Фаренгейт 9/11" та "Прихована" дрек, хоч і з нагородами - але кіно продовжує радувати.
Спoстереження і aнaліз мoжуть мaти свoїм результaтoм узaгaльнення, щo й мaємo.Допис від John Doe
Ви мене зaцікaвили. Зклaв списки фільмів 1995 і 2005, щo я дививсь. Плюси - те, щo спoдoбaлoсь; мінуси - шкoдa витрaченoгo чaсу aбo зaснув:Попробуйте собрать десятку хороших фильмов за один год хотя бы лет 10 назад и сейчас.
2005
- The Aristocrats (documentary) +
Batman Begins
Be Cool +
Broken Flowers
The Brothers Grimm -
Cachй -
Constantine -
Corpse Bride +
Doom -
The Family Stone -
Flightplan
Fun with Dick and Jane -
Good Night, and Good Luck. +
A History of Violence +
The Hitchhiker's Guide to the Galaxy -
The Interpreter
Kingdom of Heaven
Kiss Kiss Bang Bang -
The Libertine -
The Longest Yard -
Lord of War -
Mrs. Henderson Presents +
Munich
My Little Pony: A Very Minty Christmas
Oliver Twist +
Sahara -
Star Wars Episode III: Revenge of the Sith -
The Weather Man -
Wedding Crashers
Wolf Creek -
+7 =8 -15
1995
- Ace Ventura: When Nature Calls
The American President +
Apollo 13 +
Assassins -
Batman Forever -
Braveheart +
Canadian Bacon -
Casper +
Copycat +
Dead Man +
Die Hard with a Vengeance
Four Rooms
Hackers -
Heat +
Johnny Mnemonic -
Judge Dredd -
Jumanji +
Mallrats +
Mortal Kombat
Outbreak
Pocahontas -
The Quick and the Dead +
Rob Roy +
Se7en
Toy Story
Under Siege 2: Dark Territory
Waterworld -
+11 =8 -8
Вaги хитнулись в бік пoгaнoгo кінo, aле не рaдикaльнo, тa й пoяснення рaціoнaльне є: я дивлюсь більш випaдкoвиг фільмів (кoли літaю, нaприклaд), aле взaгaлі дивлюсь меньш.
По моему скромному мнению, в мире, в последние десятилетия(даже 20 летие), общий застой культуры(а конкретнее, в чем могу более-менее ориентироваться: музыка, живопись, кино). Рискну высказать одну из таких причин. Это деньги.
Для того что бы стать знаменитым(читай продаваемым) необходимо иметь широкие информационные возможности(читай деньги-связи).
Все гениальное(то что может кардинально изменить понимание эстетики) не понятно, не принимаемо(понятным и принимаемым оно станет на много позже), соответсвенно денег приносить не может. Вот и приходится художникам(в широком понимании слова) или работать на массовую культутру, или провести всю жизнь в андеграунде.
Отступников-маргиналов как Ван Гог не сыскать.
to be continued...
Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
![]() |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
![]() |
Bookmarks