Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 1 з 2 12 ОстанняОстання
Всього знайдено 37, показано з 1 по 20.

Тема: Щоб стояв у кожній хаті...

Типово Щоб стояв у кожній хаті...

Досвід останніх війн, в тому числі війни в Іраку та Грузії, вказують на уразливість регулярних армій та ефективність армій партизанських. Причому все частіше партизанський, децентралізований, мережевий спротив стає не допоміжною, а основною формою. В Україні, яка опинилася у великій політиці між двох вогнів – між Росією та США, вивчення партизанського досвіду особливо актуально. Сучасна українська армія побудована у дусі радянської військової стратегії. Але насправді оборонний бюджет має витрачатися не на проведення парадів, а на підготовку передумов для партизанки. Це вже давно зрозуміли в європейських країнах.

Кайтселіт – естонське ополчення. Люди різного віку і статі добровільно проходять щорічні вишколи – і на випадок неприємностей тримають у шафі видану гвинтівку.

Основний засіб оповіщення членів "Кайтселіт" - мобільні телефони, які є в кожного бійця сил самооборони. За дві години після початку бойових дій формуються перші міські батальйони. Максимум через двадцять чотири – всі 8 тисяч бійців повинні зайняти оборону на стратегічних об'єктах або вступити в бій.

Почетный форумчанин Аватар для Банзай
    Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    39 002

Типово

Цитата Допис від sindikat777 Переглянути допис
    Досвід останніх війн, в тому числі війни в Іраку та Грузії, вказують на уразливість регулярних армій та ефективність армій партизанських. Причому все частіше партизанський, децентралізований, мережевий спротив стає не допоміжною, а основною формою. В Україні, яка опинилася у великій політиці між двох вогнів – між Росією та США, вивчення партизанського досвіду особливо актуально. Сучасна українська армія побудована у дусі радянської військової стратегії. Але насправді оборонний бюджет має витрачатися не на проведення парадів, а на підготовку передумов для партизанки. Це вже давно зрозуміли в європейських країнах.

Кайтселіт – естонське ополчення. Люди різного віку і статі добровільно проходять щорічні вишколи – і на випадок неприємностей тримають у шафі видану гвинтівку.

Основний засіб оповіщення членів "Кайтселіт" - мобільні телефони, які є в кожного бійця сил самооборони. За дві години після початку бойових дій формуються перші міські батальйони. Максимум через двадцять чотири – всі 8 тисяч бійців повинні зайняти оборону на стратегічних об'єктах або вступити в бій.
    діло говорите.

Почетный форумчанин Аватар для j
    Звідки Ви
    Джей з оГороду
    Дописів
    55 142

Типово

Швейцарцы издревле такие
    ...и поэтому — империализм должен быть разрушен (...ceterum censeo Imperialismus esse delendam)

Звідки Ви
    Джей з оГороду
    Дописів
    55 142

Типово

"А кулемета свого брать, чи влада дасть?" (с)
    ...и поэтому — империализм должен быть разрушен (...ceterum censeo Imperialismus esse delendam)

Почетный форумчанин
    Дописів
    18 304

Типово

Цитата Допис від j Переглянути допис
    Швейцарцы издревле такие
    Это потому, что у них мобильные телефоны были уже со времен Вильгельма Телля.

Почетный форумчанин
    Циник года 2007, 2009, 2010
    Звідки Ви
    ВРіК
    Дописів
    30 187

Типово

Хм, мій хутір сам по собі арсенал. Шкода, що гармат не дозволяеться тримати, на відміну від естонських колег, де це законом дозволено.
    На питання "Гдє тьі біл, когда бамбас дамбілі?" відповідаю " в отсєкє бомбардіровщіка"

Почетный форумчанин Аватар для Ґонта
    Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    13 189

Типово

Тепер я знаю, що крім станкового кулемета бувають станкові пістолети, станкові рушниці, станкові гвинтівки та станкові гармати. Станкові гранати та станкові набої - то вже дрібниці.
    У нього на хуторі всього є. Можливо що й станковий танк та станкова субмарина
    Нам своє робити

Німецька мова влітку

Дописів
    11 632

Типово

Приходит призывник в военкомат "закосить" от армии.
    Психотерапевт спрашивает: " в каких войсках желаешь служить"?
    Призывник: "в партизанских. тра-та-та-та-та" (имитирует стрельбу из пулемета).
    Врач: замечательно, именно в эти войска и будем тебя рекомендовать.
    Если Бога нет, а я в Него верю - я ничего не теряю. А если Бог есть, а я в Него не верю - я теряю все.

Звідки Ви
    Киев
    Дописів
    8 394

Типово

Люди різного віку і статі добровільно проходять щорічні вишколи – і на випадок неприємностей тримають у шафі видану гвинтівку.
    Я ЗА. Это совсем не то, что отслужить принудительно год в нашей армии - все равно что в колонии отсидеть. Тут люди будут сознательно подходить к этому вопросу.
    В работе по выходным есть один плюс - перестаешь бояться понедельника... )))

Типово

Цитата Допис від Банзай Переглянути допис
    діло говорите.
    Дивлячись на останні події в світі треба тримати в голові ось це: "Територіальна цілісність України залежить не від співробітництва з НАТО, не від української армії, не від дій уряду, а лише від наявності в українському суспільстві сил, здатних воювати замість армії і всупереч капітулянтської позиції власної влади." http://videonews.com.ua/blogs/korchinskiy/view/70

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    62 769

Типово

Цитата Допис від Ґонта Переглянути допис
    Тепер я знаю, що крім станкового кулемета бувають станкові пістолети, станкові рушниці, станкові гвинтівки та станкові гармати. Станкові гранати та станкові набої - то вже дрібниці.
    У нього на хуторі всього є. Можливо що й станковий танк та станкова субмарина
    ...на хуторі дуже корисним був би станковий гвинтокрил ...
    Bůh stvořil člověka, ale nedal si to patentovat, a tak to teď po něm může dělat kdejakej blbec

Почетный форумчанин
    Звідки Ви
    ВРіК
    Дописів
    30 187

Типово

Дивлячись на останні події в світі треба тримати в голові ось це: "Територіальна цілісність України залежить не від співробітництва з НАТО, не від української армії, не від дій уряду, а лише від наявності в українському суспільстві сил, здатних воювати замість армії і всупереч капітулянтської позиції власної влади." http://videonews.com.ua/blogs/korchinskiy/view/70
    Ну з цим я вже давно був згодний.
    На питання "Гдє тьі біл, когда бамбас дамбілі?" відповідаю " в отсєкє бомбардіровщіка"

Почетный форумчанин
    Звідки Ви
    ВРіК
    Дописів
    30 187

Типово

Цитата Допис від carrotik Переглянути допис
    ...на хуторі дуже корисним був би станковий гвинтокрил ...
    "Мясорубка - єто святое, ее не трожь" (с)

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    8 597

Типово

Сколько будут брать с потенциального партизана (резервиста) за месяц подготовки (бюджетных средств, я полагаю на это не выделят). Если в пределах моих возможностей, я - "За"! Патроны и автоматы надеюсь выдадут бесплатно (их на складах достаточно).
    ...я так думаю.

Дельфинарий: хлорированная тюрьма

Звідки Ви
    Джей з оГороду
    Дописів
    55 142

Типово

Цитата Допис від sceptic Переглянути допис
    Сколько будут брать с потенциального партизана (резервиста) за месяц подготовки (бюджетных средств, я полагаю на это не выделят). Если в пределах моих возможностей, я - "За"! Патроны и автоматы надеюсь выдадут бесплатно (их на складах достаточно).
    А я б так сразу, чтоб с града. До них пулек вообще сотнитыщтонн по всей стране

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    8 597

Типово

А я б так сразу, чтоб с града. До них пулек вообще сотнитыщтонн по всей стране
    "Град" - только для отличников боевой и политической подготовки.
    ...я так думаю.

Звідки Ви
    Джей з оГороду
    Дописів
    55 142

Типово

Цитата Допис від sceptic Переглянути допис
    "Град" - только для отличников боевой и политической подготовки.
    А я таким и был. И остался

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    8 597

Типово

А я таким и был. И остался
    Освобождайте гараж.
    ...я так думаю.

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    62 769

Типово

...да ...вот только Эстоониюю ...за двадцать четыре часа можно проехать туда и назад ...на велосипеде .... а уж Первая Конная и того паче ....
    Bůh stvořil člověka, ale nedal si to patentovat, a tak to teď po něm může dělat kdejakej blbec

Типово

Цитата Допис від Stank Переглянути допис
    Ну з цим я вже давно був згодний.
    Це добре, але політики, не перший рік, розводять українців на якусь міфічну професійну армію .

Сторінка 1 з 2 12 ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті