В связи с новой волной говнометания возник вопрос.
Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Да, видя конфликты верующих, граждане стараются уладить проблемы друг с другом без "священных книг".
Нет, люди еще больше убеждаются в верности принятой религиозно-государственной доктрины.
Секулярность общества не зависит от конфликтов и имеет другие обьективные причины.
Хм... Самое забавное что этот вопрос возник у одного из главных говнометов...![]()
Да, я вернулся...
Нитай, вы ушли работать на ферму?В связи с новой волной говнометания возник вопрос.
Сало в шоколаде, и другие полезные продукты для наших Героев
Секулярність суспільства серед об"єктивних причин має також і конфлікти серед віруючих.
Взгагалі мене давно цікавить питання: як віруючі тих чи інших конфесій можуть визнавати право інших церков на якусь діяльність.
Виходить так: людина вірить що дещо є абсолютною істиною. Її обов"язок - донести цю істину до усього людства. Як можна водночас із цим припускати право на існування інших істин?
Каламутна вода...
Як і всі релігії взагалі. Вони проповідують те, що вигідно їх творцям і тим, хто це використовує. Потрібно було правителям та суспільству, щоб люди різних вірувань більш толерантно ставились один до одного - придумали визнавати право на інші конфесії та релігії. Лицемірство і подвійні стандарти тут дуже добре розвинуті.
В работе по выходным есть один плюс - перестаешь бояться понедельника... )))
Альтернативу памятаєте? Релігійна війна.
Донести? Чи примусити признавати?Виходить так: людина вірить що дещо є абсолютною істиною. Її обов"язок - донести цю істину до усього людства.
Як різних характерів. Як різний колір шкіри. Як різні мови - моя ж найкраща, так?Як можна водночас із цим припускати право на існування інших істин?
Було б бажання...
Дуже довго пояснювати. Один із прикладів, як вже сказав Диктатор, і який стосується цієї теми - толерантність до "невірних", яку намагаються пропагандувати офіційні представники релігій (хоча раніше були хрестові походи і джихад). Я не кажу, що це погано, навпаки. Але фактично виходить - що як їм вигідніше - туди і повертають.
Усе одне й те ж саме... ну так, релігійна війна! Але ж якщо Ви знаєте, що істина на Вашому боці - то Ви ж маєте воювати за неї, якщо істина не забороняє воювати взагалі. А якщо забороняє - то ніякої війни не буде, якщо Ви дотримаєтесь істини.
Якщо Ви не знайдете спосіб або донести, або змусити признавати істину, то Ви прирікаєте когось на сповідування неістинних речей. Як Ви гадаєте - Істина може передбачати можливість недонесення її до когось? Якщо так - то чи не виходить, що Істиною передбачені люди, яких вона не стосується? Це такі собі зайві люди?
А про мови - промах. Моя мова та, яку я знаю.
А тероризмом лякайте наівних бабусь на лавочці. Ви прекрасно розумієте, що можна заборонити так, що ніхто не помітить заборони. Мабуть ще краще розумієте, що у терактах як правило зацікавлена сторона, яка намагається представити себе жертвою. І хоча буває зовсім навпаки - це лише підтверджує, що тероризм не тільки дешевий спосіб нанести урон ворогу, але й дешевий спосіб змусити воювати свій же ж народ.
Історія показує, що не можна донести істину зброею. Для чого я буду за неї воювати, щоб підтвердити створений вами образ релігійного фанатика?
Так, якщо люди не хотять істини - вона їх не стосується. Вони прийшли в цей світ насолоджуватись. Господь створив цей світ для них. Пояснив мені як з нього вийти, але ж початку треба цього захотіти. Нащо когось примушувати?Якщо Ви не знайдете спосіб або донести, або змусити признавати істину, то Ви прирікаєте когось на сповідування неістинних речей. Як Ви гадаєте - Істина може передбачати можливість недонесення її до когось? Якщо так - то чи не виходить, що Істиною передбачені люди, яких вона не стосується? Це такі собі зайві люди?
Те пояснення краще, яке дійшло?
Ні, не розумію поясніть. Наведіть приклад.А тероризмом лякайте наівних бабусь на лавочці. Ви прекрасно розумієте, що можна заборонити так, що ніхто не помітить заборони.
Заборонивши будь-яку релігійну діяльність ви зробите віруючих жертвами.Мабуть ще краще розумієте, що у терактах як правило зацікавлена сторона, яка намагається представити себе жертвою.
На жаль, ви не прочитали ту статтю, на яку я давав лінк.І хоча буває зовсім навпаки - це лише підтверджує, що тероризм не тільки дешевий спосіб нанести урон ворогу, але й дешевий спосіб змусити воювати свій же ж народ.
Введення нераціональних обмежень - теж "дешевий спосіб змусити воювати свій же ж народ".
создаётся впечатление, что нитай и ломейко - боты, написанные одним программером![]()
Стоп, яка така еволюція??Для релігій - це "Enemy No. One" - теорія еволюції. Тільки Бог все створив і прописав закони природи і суспільства. Ще один приклад подвійних стандартів релігійних діячей - коли потрібно вони наводять приклад еволюції, коли не потрібно - "опускають" еволюцію і природний добір по повній.
Соціальна, а Ви про яку подумали?
Ви називаете релігіями три авраамістскі культи. Мир релігій ширше. Чи ширее.Для релігій - це "Enemy No. One" - теорія еволюції.
Бахаї взагалі задають ортодоксам питання - "чому ваша релігія входить в протеріччя з данними науки"
Це не означає, що наука може їх знайти, чи не так?Тільки Бог все створив і прописав закони природи і суспільства.
Наскількі я розумію, подальша дискусія не має сенсу - для вас всі релігії однакові та схожі на православ'я.
Соціальна - це відображення природної. Тому що ми всі, нажаль - звіри на рівні підсвідомості.
Коли наука знаходить докази, що створення планети Земля і людини Богом є повністю нелогічним - релігія це не візнає чомусь... Бо це удар по їх основах (фактично по МТСах).Це не означає, що наука може їх знайти, чи не так?
Якщо вважати релігією все підряд, тоді я теж віруючий - вірую у всемогутній Apple і найкращій стандарт зв'язку у світі - CDMA.Наскількі я розумію, подальша дискусія не має сенсу - для вас всі релігії однакові та схожі на православ'я.
Я маю на увазі поширені світові релігії.
Де?
Яким чином теорія еволюції є ворогом будизму?
http://www.readbookz.com/book/164/4781.htmlIII. Світові. Поширені серед різних народів і націй сучасності. В наш час їх існує три — християнство, іслам, буддизм.
Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
![]() |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
![]() |
Bookmarks