Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 1 з 9 123456789 ОстанняОстання
Всього знайдено 186, показано з 1 по 20.

Тема: Хто за 6,0? Гайда на Київ?

Комбінований перегляд

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    450

Типово Хто за 6,0? Гайда на Київ?

Неодноразово обговорювалося, але ось сьогодні й мене зачепило.
    Читали таке:
    ГРАД взяв курс на 6.0 та йде на Київ

27-01-2009

Сьогодні, 27 січня 2009 року громадська організація ГРАД розпочинає антикризову громадянську кампанію «Курс на 6.0». Її метою є мобілізація і консолідація громадськості Дніпропетровщини та інших регіонів України довкола економічних вимог до вищих органів державної влади, які відбивають інтереси більшості громадян і бізнесу та сприятимуть стабілізації фінансової системи країни.
    В умовах економічної кризи українська влада відверто діє в інтересах крупного олігархічного капіталу і підконтрольних йому експортних сировинних галузей, а також в інтересах зовнішніх кредиторів. При цьому весь тягар негативних кризових явищ перекладається на широкі верстви суспільства, передусім середній клас, малий і середній бізнес, обрані владою на роль «дійної корови для всіх».
    Основним інструментом економічного визиску суспільства та перерозподілу ресурсів став свідомо обвалений курс гривні по відношенню до долару. Влада, яка допустила надмірну доларизацію національної економіки і масову видачу кредитів в іноземній валюті, тепер спокійно спостерігає над тим, як розоряються тисячі підприємств та мільйони громадян, сплачуючи непомірний «податок на курс». Останній, по суті, є податком для олігархів, які, після штучного послаблення гривні, продовжують отримувати надприбутки від експорту навіть в умовах кризи.
    Занижений курс гривні загрожує не тільки зубожінням більшості населення, але й повним колапсом банківської системи, яка в цих умовах протримається не більше півроку і для якої, так само, як і для громадян України, найбільш оптимальним є курс гривні до долару 6.0 до 1.
    Завищеним доларом знищується не просто фінансово-економічна система країни та добробут населення, знищується економічна база демократії і громадянського суспільства в Україні, готується ґрунт для доморощеного авторитарного режиму з подальшим згортанням політичних та економічних свобод.
    ГРАД, який діє на території Дніпропетровської області і від початку свого заснування опікувався виключно місцевою комунальною, містобудівною та екологічною проблематикою, в умовах безпрецедентної економічної кризи, яка зачіпає всі регіони України, прийняв рішення вийти за рамки своєї вузько регіональної активності. Спираючись на компетентну думку фахівців та експертів із Всеукраїнської асоціації банків та Ради асоціацій національних товаровиробників України, ГРАД розробив прості та ясні вимоги до вищих органів державної влади, метою яких є стабілізація національної фінансової системи, захист прав позичальників та пожвавлення української економіки. Зокрема такі:
    1.Стабілізувати курс гривні до долару - 6,0 : 1 (використовуючи золотовалютні резерви та кредит МВФ, зобов'язати експортерів продавати половину валютної виручки).
    2.Захистити права позичальника на:
    • переведення доларових кредитів у гривню(компенсуючи банкам кошти із державного бюджету);
    • заборону односторонньої зміни умов кредитування;
    • реструктуризацію боргів позичальників перед банками (з відстрочкою платежів по тілу кредиту терміном на 1 рік).
    3.Забезпечити пожвавлення національної економіки, зокрема:
    • забезпечити доступні гривневі кредити для малого та середнього бізнесу (через погашення банкам частини платежів по відсотках кредиту коштами державного бюджету);
    • кардинальне зниження податків для населення та бізнесу (зменшення ПДВ до 5%, зменшення податку на прибуток - до 5%, запровадження єдиного соціального податку з ФЗП - 20%);
    • збільшення податків «на олігархів» (збільшення податку на надра - до 7%, запровадження податку на надлишкову невиробничу нерухомість - до 1% вартості).
    Нам байдуже, хто із київських владоможців виконає ці вимоги. Байдуже, хто кого з'їсть в українському політичному звіринці і тим паче байдуже, хто з велемудрих державних діячів повісить собі на груди черговий орден оборонця народу та переможця світової кризи. Головне, ми знаємо, що ці вимоги справедливі, абсолютно реалістичні і є в інтересах більшості народу України. Є багато варіантів залучення і використання внутрішніх і зовнішніх ресурсів для реалізації цих вимог без істерик у високих владних кабінетах і без запуску інфляційного друкарського верстату.
    Виконання цих вимог можливе лише за умов щирого об'єднання зусиль всіх небайдужих громадян та організацій громадянського суспільства. Саме тому ГРАД звертається до однодумців з усіх куточків України із закликом об'єднатися довкола ключової програмної вимоги стабілізації фінансової системи - «Курс на 6.0», перетворивши її на спільне гасло, справжню квінтесенцію маніфесту середнього класу в умовах економічної кризи, основне антикризове соціальне замовлення громадськості до влади.
    ГРАД взяв свій курс на 6.0 і 13 лютого цього року проведе акцію протесту біля органів державної влади у Києві, щоби донести до неї ці вимоги. І закликає всіх небайдужих громадян України долучитися до цієї акції чи влаштувати інші заходи, які змусять владу або керуватися інтересами громадян України або, зрештою, піти з політичної сцени.
    Я весь час читаю на цьому форумі про клятий уряд, злодіїв-банкірів та нелюдські умови існування тих, хто в цьому місті заробляє копійчину.
    Блін, це ж про більшість місцевих форумців написано!
    Я насправді так і не знаю, хто у нас в країні "середній клас". Я знаю, що треба щось робити. Ця тема витає в повітрі вже рік.. два. Невже можливо?
    Не знаю. Знаю що оссобисто для мене найлогічніше з усього написаного - перевід кредитів у гривню. Якого чорта - зарплату так усім (включно з працівниками БАНКІВ) на гривню по 5,05 перевели... а кредити по 8,5???
    Переведіть мене через майдан,
    Де все святкують, б'ються і воюють,
    Де часом і себе й мене не чують.
    Переведіть мене через майдан.

Типово

А чо не 5.0?
    Или 3.8?

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    450

Типово

Цитата Допис від Пятница Переглянути допис
    А чо не 5.0?
    Или 3.8?
    нажаль 5,0 - захмарно. А от 6 - досить навіть реально.

А металурги мають і що саме головне МОЖУТЬ зменшити вдвічі собівартість...

Почетный форумчанин Аватар для Банзай
    Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    39 002

Типово

Цитата Допис від Timer Переглянути допис
    це навряд чи. Це може зробити лише один металург - Ахметов. До всіх інших завітало полярне звірятко.

Дописів
    2

Типово

Ни хрена металлурхи (в смысле Ринат и Ко) не уменьшат, просто дограбят все, что можно дограбить и свалят в Швайцарию (пример - эксплуатация городских сетей "Днепрогаза").
    И чем быстрее они свалят - тем лучше.

Звідки Ви
    Котокротовск
    Дописів
    2 768

Типово

нажаль 5,0 - захмарно. А от 6 - досить навіть реально.

Начинать надо с себя! Продайте мне баксы по 6,0
    Куплю байдарку Куплю детали LEGO DUPLO
    Чаю?

Стихи года 2008 Аватар для Rattlesnake
    Дописів
    1 918

Типово

А чо не 5.0?
    Или 3.8?
    кстати, я еще при памяти и слова Стельмаха, что к Новому 2009 году курс доллара будет примерно 3,6. Летом 2008 он говорил это
    http://banner.unian.net/banners_files/1204620107.gif
    I never meant to hurt you
    I never meant make you cry
    But tonight, I'm cleaning out my closet

Дописів
    2 522

Типово

А я за 4,5!
    И куда идти на МАскву или Ваш ин гтон?
    Горный туризм - это переноска немалых тяжестей на большой высоте в свободное от работы время, да еще приплачивая за это деньги.

Звідки Ви
    Харьков-Днепр
    Дописів
    2 503

Типово

Цитата Допис від garik Переглянути допис
    А я за 4,5!
    И куда идти на МАскву или Ваш ин гтон?
    Лишь бы не на ......
    Не будите во мне ... человека! Пусть спит... Хватит с него...

Дописів
    2

Типово

Я тоже за 5,0 - пусть металлурги помирают!!!
    Чище станет воздух!!!

Звідки Ви
    ПАЛЕСТИНА
    Дописів
    50 333

Типово

Цитата Допис від cognac Переглянути допис
    Я тоже за 5,0
    А я за 0,5.. Да и бутылки потом можно старичкам отдать на стеклотару..

Почетный форумчанин Аватар для Шурик Г. (гость)
    Звідки Ви
    м. Дніпро
    Дописів
    96 138

Типово

Таймер, Ви ж препод в вищому навчальному заклді... на фіга людей гукати підртимувати те що виконати неможливо... хоча про що це я... Ви ж недавно мені на форумі Граду, доказували що економіка в нас дуже гарна... правда з того часу і форум на Граді зник, і економіка в Україні...
    ЗІ з цього приводу вже бібікали... думаєте ще лошків в похід назбирати..
    Я люблю цю країну навіть без кокаїну.

Типово

Чем-то похоже на акцию бибиканья....
    Убого как-то.

Звідки Ви
    по той бік добра і зла
    Дописів
    2 845

Типово

Чем-то похоже на акцию бибиканья....
    Убого как-то.
    Бібікали "діставали" якось дуже ідейно, але без жодних вимог - здається просто пару випускали. Тут така-сяка, але конкретика.
    До речі, згоден щодо банків - подохнуть з таким курсом через 3-4 місяці і тоді почнеться у нас таке ж, що і в Аргентині. Краще, нехай полярна лисиця прийде до Ахметова

Секс-символ года 2010, 2011 Аватар для Terminator-4
    Дописів
    41 149

Типово

хочу 1-1!

Звідки Ви
    по той бік добра і зла
    Дописів
    2 845

Типово

Цитата Допис від Terminator-4 Переглянути допис
    хочу 1-1!
    Що імпортуємо?

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    450

Типово

Шурик! Ви ж начеб-то економіст Хоча хто ви тільки не є... Засобиами керування макро-економікою можна в країні, яка ЖИВЕ і ВИРОБЛЯЄ досить високий ВВП, зробити й 2,5...

Не треба плутати це з бібіканням. І не збираю лошків... А якщо ви вважажєте такими тих, хто сьогодні винен банкам - таких більшість.

Банзай! Як людина, яка попоїздила останній рік по заводах, стверджую, що і Абрамовичу і Пінчуку під силу. БІльш того Пінчук будує завод, який відстає від світового рівня на 10-15 років не НА ДОДАЧУ до Карлагана, а ЗАМІСТЬ нього - бо застарів на 70...

Почетный форумчанин Аватар для Шурик Г. (гость)
    Звідки Ви
    м. Дніпро
    Дописів
    96 138

Типово

Шурик! Ви ж начеб-то економіст Хоча хто ви тільки не є... Засобиами керування макро-економікою можна в країні, яка ЖИВЕ і ВИРОБЛЯЄ досить високий ВВП, зробити й 2,5...

Не треба плутати це з бібіканням. І не збираю лошків... А якщо ви вважажєте такими тих, хто сьогодні винен банкам - таких більшість.

Банзай! Як людина, яка попоїздила останній рік по заводах, стверджую, що і Абрамовичу і Пінчуку під силу. БІльш того Пінчук будує завод, який відстає від світового рівня на 10-15 років не НА ДОДАЧУ до Карлагана, а ЗАМІСТЬ нього - бо застарів на 70...
    .. який який ВВП.. можна трішки точніше.. ..
    Я люблю цю країну навіть без кокаїну.

Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    39 002

Типово

Цитата Допис від Шурик Г. (гость) Переглянути допис
    .. який який ВВП.. можна трішки точніше.. ..
    який в листопаді впав на 14%.

Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    39 002

Типово

в часи кризи країна може виїхати за рахунок підтримки вітчизняного товаровиробництва. Цьому сприяє, зокрема, девальвація національної валюти.
    я нічого не винен банкам, я вважаю, що курс 6,0 не сприятиме подоланню кризи.

Сторінка 1 з 9 123456789 ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті